До 6 хил. лева за инвитро процедура ще отпуска държавният Център за асистирана репродукция

До 6 хиляди лева за инвитро процедура и до 3 хиляди лева за замразяване на яйцеклетки при доказано онкологично заболяване на жената ще отпуска държавният Център за асистирана репродукция. Това е записано в публикуваните за обществено обсъждане..

публикувано на 29.08.23 в 20:16
Слънчев бряг

Сезонът в Слънчев бряг – по-кратък от очакванията и по-лош от прогнозите

По-кратък от очакванията и по-лош от прогнозите - така накратко описват представителите на туристическия бранш летния туристически сезон тази година. Преди дни хотелиери в Слънчев бряг обявиха, че намаляват цените на туристическите пакети. Това се..

публикувано на 29.08.23 в 16:30

Най-красивото място на Балканите е Черепишкият манастир

Ще се отправим на едно своеобразно пътуване към едно от най-посещаваните места във врачанския край - Черепишкия манастир. Скътана в живописното Искърско дефиле, светата обител привлича поклонници и пътешественици с красотата, духовността и историята..

публикувано на 27.08.23 в 06:50

Георги Георгиев: Град не се управлява с общи приказки

За Георги Георгиев това лято няма ваканция, защото председателят на Столичния общински съвет има много работа. Откакто е поел ръководството на градския парламент, с 60% са се увеличили решенията на проблемите в града. Това са над 800 решени казуси като..

публикувано на 27.08.23 в 05:35

Помагат ли реално компенсациите за неприетите в ясли и градини деца?

Изплащането на компенсации за неприети в ясла или детска градина деца не решава проблема с липсата на места в големите градове. Необходим е анализ за колко деца са необходими такива места през следващите 10 години и план как да бъдат осигурени ...

публикувано на 25.08.23 в 14:25

платена публикация
Кои са най-посещаваните къмпинги у нас?

Къмпингите на нашето море Множеството предимства, които могат да ни предложат къмпинг зоните, ги превръщат в едни от най-желаните места за почивка както през лятото, така и през по-студените сезони. Перфектен начин за релакс, намаляване на стреса..

публикувано на 24.08.23 в 16:56

В Силистренско продължава трайната тенденция да се закриват училища заради малкото деца

Близо 800 ще са първокласниците в Силистренска област, съобщават от Регионалното управление на образованието. Записани са вече и 778 седмокласници в 34 паралелки. Добрата новина е, че няма закрити, дори все още има свободни места в 20 от тях...

публикувано на 24.08.23 в 14:36
Силистра

Борислав Зюмбюлев: Силистра е най-добре пазената тайна в света

"Силистра е най-добре пазената тайна в света. Това е наистина прекрасно място, ако не сте ходили идете, преди да са го научили китайците, каза в "Чуй лятото" по "Хоризонт" Борислав Зюмбюлев. Зюмбюлев e кореняк силистренец, който от много..

публикувано на 24.08.23 в 12:09

платена публикация
Ваучери за храна по наредба 11. За какво се използват и какви са предимствата им?

В България ваучерите за храна са широко разпространена социална придобивка сред работодатели и служители. Сравнително малко хора са запознати, че ваучерите могат да се предоставят по две различни наредби - Наредба 7 от 7.07.2023г. и Наредба 11 от..

публикувано на 24.08.23 в 10:09
Дунав

От години без регламентирани плажове в силистренската акватория на Дунав

В силистренската акватория на Дунав регламентирани плажове липсват, а от скоро в града няма и басейн. Но въпреки забраната за къпане в реката, има хора, които продължават да търсят спасение в жегите именно по крайбрежието. Така, както някога,..

публикувано на 23.08.23 в 13:17