Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: Още от субтитрите в списъка "Магнитски"

Изваждането на лица по списъка „Магнитски“ точно преди изборите е натиск за свършването на няколко задачи. Първата ясна задача е, че ГЕРБ трябва да спре да унищожава методично "стажантите" от ПП. "Магнитски" буквално разтвори спасителен..

публикувано на 18.02.23 в 13:36
доц. Александър Сивилов

"След края на историята" с Александър Сивилов: Завръщането на Аятолаха

На 11 февруари 1979 г. правителството, свързано с Шаха на Иран е свалено. Назначен е нов кабинет, подвластен на Аятолах Хомейни, а страната става ислямска република. Започва новата история на държавата, която ни води и до днес. Момент, в..

публикувано на 18.02.23 в 14:00
Юнионисти празнуват оттеглянето на премиера Никола Стърджън, която е привърженик на независимостта на Шотландия. Глазгоу, 15 февруари 2023 г.

Минира ли оставката на Никола Стърджън стремежа за независимост на Шотландия?

В сряда първият министър на Шотландия и лидер на Шотландската национална партия Никола Стърджън изненадващо обяви, че ще подаде оставка след повече от 8 години на поста . Стърджън каза, че ще остане на поста си до избиране на неин наследник...

публикувано на 18.02.23 в 11:50
 Националното състезание по правопис на английски език

8 хиляди ученици участват в Националното състезание по правопис на английски език

Седмицата на училищните състезания от тринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език започна преди ден. Откриването беше в 1 08-мо училище “Никола Беловеждов” в столицата. В първия етап тази година ще..

публикувано на 18.02.23 в 11:39

Франц Едер: Австрия подържа традиционно добри отношения с Русия и не иска безвъзвратно да ги зачеркне

В началото на месеца журналистическо разследване разкри директни връзки между високопоставени руски пропагандатори и австрийски депутати и деятели на крайнодясната популистка "Партия на свободата". От хакнатите имейли става ясно, че Москва си е..

публикувано на 18.02.23 в 11:15

Последиците от труса в Турция и Сирия, войната в Украйна - акценти от седмицата по света

Новините от Турция и Сирия доминираха в емисиите и през тази седмица - втора след катастрофалното земетресение. На фона на увеличаващия се всеки ден брой на жертвите, се открояваха новините за спасени хора - близо 12 дни след труса. Сред случаите,..

публикувано на 18.02.23 в 11:01

Нико Ланге: Най-бързият път към мира е въоръжаването на Украйна

Как да сложим край на тази война? Това е въпросът, който си задават всички участници в тазгодишната Мюнхенска конференция по сигурността, макар и негласно. Форумът всяка година е водещото събитие във външната политика и в областта на сигурността. И..

публикувано на 18.02.23 в 10:10
Петър Витанов

Петър Витанов: БСП придобива антиевропейски характер

От години БСП е със силно накърнен международен имидж и тази тенденция допълнително се влошава. Това мнение изрази пред БНР евродепутатът Петър Витанов, който бе изключен от БСП на последния конгрес на партията. " Все по-малко са общите..

публикувано на 17.02.23 в 08:55
конна база

Подкрепете конна база "Ахил"- любимо място на децата със специални потребности

Приятели на конната база „Ахил“, намираща се близо до София, се обединиха в кампания за спасяването й, след като собствениците на терена го обявиха за продажба . Кампанията на фондация „Можем заедно“, създали конната база, има за цел да събере 70..

публикувано на 16.02.23 в 14:28
Леона Асланова

Леона Асланова: Има нужда да погледнем малко по-навътре в България, където всичко се е разпаднало

След седмица в България пристигат физик от ЦЕРН и експерти по иновациите. Те са част от деветото издание на форума "Иновейшън експлорър" , който се провежда в София. Тази година участниците ще бъдат над 1000, като те са от всички сектори на..

публикувано на 16.02.23 в 10:35