Да бъдем мироносици

В неделята на Светите Мироносици поканих в студиото главният редактор на „Църковен вестник“, г-жа Александра Карамихалева. Добре дошла! От 2013 до 2017 г. г-жа Александра Карамихалева е била началник отдел „Връзки с обществеността“ на..

публикувано на 02.05.23 в 12:51

Заради лъжливи теории антиваксъри рискуват здравето на децата

През цялата отминала седмица една от темите в медиите бе ваксинацията. Това се свързва с Европейската имунизационна седмица и България е част от държавите, които трябва да насочат вниманието си към уязвимите групи и антиваксърски движения...

публикувано на 30.04.23 в 08:45
Евелина Димитрова

"Тръстът за социална алтернатива" помага на младите да намират работа

Европейско проучване на младите хора между 15 и 29 годишна възраст, които нито учат, нито работят, нито се развиват показва, че през 2021-ва година броят на незаетите и неучещите младежи средно за Европейския съюз е 14%. Като България е сред..

публикувано на 30.04.23 в 04:23
Владислав Апостолов

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Кой се страхува от Тъкър Карлсън?

Най-прочутият и значим критик на властта в САЩ беше свален от ефир след дългогодишна кампания да бъде свален от ефир , водена позорно и постоянно от политици, корпорации, неправителствени организации, журналисти и други комично-цинични..

публикувано на 29.04.23 в 13:50
Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: За изборите в Турция, еднаквите технологии и газа

Изборите за президент и парламент в Турция на 14 май са от изключителна важност, защото те могат да променят архитектурата на международните отношения и военната атмосфера в света. Турция може да осигури стабилност в Черноморския регион или обратното,..

публикувано на 29.04.23 в 13:50

Коментар на Петър Волгин: Простащина в парламента

Със сигурност всеки от вас е срещал хора, които се мислят за най-умните и най-талантливите на света. Навсякъде има подобни екземпляри, включително и в политиката, включително и в Народното събрание. Онзи ден от трибуната на парламента едно подобно..

публикувано на 29.04.23 в 12:34
В петък папа Франциск започна 3-дневна визита в Унгария. Преди това бе обявено, че ще разреши жените да имат право на глас на следващото редовно Общо събрание на Синода на епископите за синодалността в Църквата през октомври.

Войната в Украйна, конфликтът в Судан - акценти от седмицата по света

През седмицата по света: Украйна стана обект на нова серия руски въздушни удари, които взеха десетки цивилни жертви, а китайският президент Си Цзинпин е посъветвал украинския си колега Володимир Зеленски да преговаря с Москва. Няколко..

публикувано на 29.04.23 в 10:58

Александра Прокопенко: Турция и Китай са гаранти за продължаване на зърнената сделка

Русия няма политическата воля да изпълни заканите си да блокира отново Черно море. Нежеланието на Москва да разочарова едни от малкото си останали партньори – Анкара и Пекин, е гаранция, че експортът на украинско зърно от Одеса през Босфора ще..

публикувано на 29.04.23 в 10:35
Снимката е илюстративна

Дюните на Крапец - в административна безтегловност. Какви са последиците от неточното им картографиране?

За изготвяне на подробна специализирана карта на дюните на плаж Крапец - север настояват от Зелени закони. Причината – липсва категоризация на типа дюни, разположени на площ от 452 декара . Според инициативата това е предпоставка за редица нарушения..

публикувано на 28.04.23 в 11:23

Оптимизъм за предстоящия летен сезон. Очертава се ръст от 14-17% спрямо предпандемичната 2019 г.

"Всеки може да избира. Ако някой иска да прекара това лято на цените от 2019 г., може да го направи ." Това заяви в интервю за БНР Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. "Предлагаме огромен брой легла на..

публикувано на 28.04.23 в 08:56