Филип Гунев

Филип Гунев: В Шенген все още не са вдигнали някои вътрешни граници. Механизмът за солидарност не работи

"Голяма част от страните все още не са вдигнали вътрешните си граници , които наложиха преди 5 години. Австрия, Германия, Франция все още правят вътрешни проверки по границите си, което е единият от аргументите на Австрия – Шенген не работи, няма..

публикувано на 09.12.22 в 09:16

В новия програмен период към земеделците има по-високи изисквания, свързани с околната среда

Брюксел одобри Стратегическия план на България за земеделието за програмния период до 2027 г. "Говорим за малко над 8 милиарда евро", уточни пред БНР Светлана Боянова, съветник на министъра на земеделието и председател на Института за..

публикувано на 08.12.22 в 09:49

Поредно поскъпване на водата тревожи жителите на Перник, Силистра и Кърджали

За инж. Иван Иванов, председател на Българската асоциация по водите, ситуацията е тревожна както за потребителите, така и за водните дружества, които " живеят в изкуствена кома " и са непрекъснато субсидирани. Иванов казва, че на голяма част от..

публикувано на 07.12.22 в 11:18

Директор на българското училище в Шотландия: Губим езика си!

Успяват ли българчетата в чужбина да запазят родния си език? С какви проблеми се сблъсква българската общност в усилията да има адекватни училища, така че децата да не забравят майчиния си език и каква е ролята на родителите? Директорите на..

публикувано на 07.12.22 в 09:32
Валентин Радомирски

Валентин Радомирски: Няколко са плоскостите в света, в които се води тежка война

"Днес ролята на дипломацията е принизена . В момента се оформят две противостоящи си групи - колективен Запад и необединен не-Запад. Няколко са плоскостите в света, в които се води тежка война . Едната е идеологическата - там стоят алиансът за..

публикувано на 06.12.22 в 13:34
Ангелин Цачев

Ангелин Цачев: Ако намалим вредните емисии с 40%, ще внасяме ток и цената му ще се повиши

Ангелин Цачев, който е изпълнителен директор на държавния Електроенергиен системен оператор, обясни пред БНР, че българските граждани могат да бъдат спокойни за снабдяването с електрическа енергия и да посрещнат коледните и новогодишни празници. "С..

публикувано на 06.12.22 в 11:27

До какво ще доведе създаването на национална аграрна камара?

"Абсолютно е невъзможно днес да бъде създадена аграрна камара. Днес ще се обсъди доколко сме узрели за тръгване в тази посока. Всички казват, че трябва да има такава камара, това се говори от много години ." Това каза пред БНР бизнесменът Кирил..

публикувано на 06.12.22 в 09:44
Иван Христанов

Иван Христанов: Агенцията по храните е в обсадна война. Конкретни лица саботират умишлено дейността ѝ

В момента  БАБХ е в обсадна война   и за такава война са необходими бойци , които могат да се противопоставят на зловредни, аморални въздействия. Това мнение изрази пред БНР Иван Христанов, депутат от ПП, бивш заместник-министър на земеделието в..

публикувано на 06.12.22 в 08:33

Андрей Цеков: Проблем на държавата е как да въведе в експлоатация незаконно строителство

"Наблюдаваме поредна стъпка в поредна сага с генезис отпреди повече от 2-3 години с начина, по който по времето на ГЕРБ е възлагано пътното строителство. Решението на Конституционния съд не решава спора за това дали са дължими едни суми. То казва, че..

публикувано на 05.12.22 в 17:44

Какъв ще е кабинетът на проф. Габровски, кой влиза вътре и каква подкрепа очаква?

Проф. Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател. Той е заместник-директор на болница "Пирогов". Проф. Николай Габровски взима мандата за ГЕРБ-СДС. Кой влиза в проектокабинета, каква е програмата му? ГЕРБ-СДС финално..

публикувано на 05.12.22 в 10:40