Митко Василев

Митко Василев: Ако Германия продължи да потъва, няма да е добре за Европа

Германското правителство коригира прогнозата си за икономическия ръст на страната от 1,3% на едва 0,2%. Това са " оценки, които се правят от политиката ", каза пред БНР д-р Митко Василев, главен управител на Германо-българската..

публикувано на 17.02.24 в 12:04
Киев, Украйна - 2024г.

Пратеник на БНР в Украйна: Детство във война, младост в борба – ежедневието на младите украинци

Рано сутрин. Въздушна тревога ! Понякога е за половин час, понякога – за половин ден. Възможно е да има взривове, поражения и жертви или да е далеч, следователно – времето, прекарано в бомбоубежище, да бъде спестено или искрено казано –..

публикувано на 17.02.24 в 10:38

Инж. Илиян Терзиев: С 1/3 е намаляла продукцията на строителния бранш

С 1/3 намаля продукцията на строителния бранш , заяви пред БНР председателят на строителната камара инж. Илиян Терзиев. В предаването "Хоризонт до обед" той коментира икономическия отчет на камарата за 9-месечието на миналата година и посочи..

публикувано на 16.02.24 в 11:37

"Сова Харис": 96% от децата гледат телевизия, 83% използват смартфон

Най-масовият тип медия, която децата от всички възрастови групи потребяват, е телевизията - 96 процента от тях гледат телевизия, 83 процента използват смартфон, таблет или компютър, а 11 процента играят конзолни игри. Това сочат данните от..

публикувано на 15.02.24 в 13:29
Близката ферма

Малките фермери в неравна битка с търговски вериги, ГМО и несправедливи политики

Основното предизвикателство за всеки малък земеделски производител е как да достигне до крайния клиент.  Това обясниха пред БНР Иво и Сиана Тончеви, които са собственици на малка ферма за производство на чиста храна.  Иво е агроном с над..

публикувано на 15.02.24 в 10:50

НПО: Законът за домашното насилие не работи. Жертвите не могат да чакат!

35 неправителствени организации , обединени в коалиция "Заедно срещу насилието", призоваха премиера Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел и министрите от кабинета да ускорят прилагането на приетия миналата година Закон за домашното насилие . В..

публикувано на 14.02.24 в 09:24
Първият Ф-16 от конфигурацията Блок 70/72 излиза от завода в Грийнвил, Южна Каролина, 21 ноември 2022 г. Машината е предназначена за Бахрейн.

Какви са предизвикателствата пред ВВС в очакване на първите Ф-16?

По-малко от година остава до пристигането на първите изтребители Ф-16 в България. А страната ни продължава да наваксва забавянията по строителството на пистите на летище "Граф Игнатиево".  Какви са предизвикателствата пред ВВС?..

публикувано на 13.02.24 в 18:18
Габриел - румъницът, който чисти България

Един румънец се е заел със задачата да изчисти България. Защо го прави?

" Здравейте, Габриел съм от "Румъница Чисти България" . Преди два дни се върнах от Лондон. Сега съм в "Хиподрума" и днес ще изчистим тази детска площадка ".  Това разказва във Фейсбук за последната си акция популярният вече румънски гражданин, който..

публикувано на 13.02.24 в 10:36

"Даная за живот" с 6 искания: Необходима е политическа воля, за да се случат максимално бързо

" Необходима е политическа воля, за да се случат исканията максимално бързо . Част от тях са разработвани вече през годините и някъде там са останали по една или друга причина". Това заяви пред БНР председателят на Фондация "Даная" Кремена Кунева..

публикувано на 13.02.24 в 09:39

Из дебрите на земеделските протести - кой за какво (не) се съгласи?

" Ние не се разделихме, а ни разделиха. Има технология за овладяване на един протест – първо да разделиш протестиращите на групи, на флангове, след това да избереш най-неподготвените, най-лесните или най-близките до властта, да ги пробиеш, да..

публикувано на 13.02.24 в 08:07