Мартин Карбовски

Мартин Карбовски: Като овце си блеем един на друг, а върху нас се стоварва сопата на презокеанския овчар

Не сме мръднали един милиметър в това, което би трябвало да се нарича демокрация . Най-накрая някой трябва да сложи българските интереси на масата. Това мнение изрази пред БНР журналистът Мартин Карбовски. Според него ние сме " кошмарно..

публикувано на 14.01.23 в 13:30
Кремъл

Щефан Майстер: Колкото по-изолирана е Русия, толкова по-непредсказуема ще става

Руската агресия срещу Украйна демонстрира по най-драматичен начин провала на германската „остполитик“. Началото полага през 70-те години канцлерът социалдемократ Вили Бранд, който в израз на поемане на историческата вина за Втората световна война..

публикувано на 14.01.23 в 11:04

Павлина Илиева: Туристическият бранш се нуждае от създаване на гаранционен фонд и сформиране на контролен орган

По-добра туристическа година у нас очакват от обединение „Бъдеще за туризъм“. Политическата ситуация у нас и безснежната зима не работят в полза на сектора, коментира пред БНР Павлина Илиева. Изминалата година беше изключително натоварена за..

публикувано на 13.01.23 в 14:11

Илко Йорданов: Онлайн обучението води до нарастване на неравенствата

Учейки дистанционно, нарастват неравенствата,  заяви пред БНР Илко Йорданов - експерт в Институт "Отворено общество".  По думите му онлайн обучението е по-малко ефективно. "Съвсем различна е ситуацията за учениците, когато са поставени в..

публикувано на 12.01.23 в 10:54
Димитър Ганев

Димитър Ганев: Дори да се гласува кабинет, той ще бъде заложник на ситуационни мнозинства

Най-важното нещо за всяка от партиите в оставащите няколко седмици на това Народно събрание е да излезе чиста в ситуацията , която ни очаква. Тази теза разви в интервю за БНР Димитър Ганев от Изследователски център "Тренд". По думите му..

публикувано на 12.01.23 в 09:44
ТЕЦ „Марица Изток 2“

Деян Дяков, КНСБ: Държавата не може без "Марица изток". Към този момент не е готова за реформа

Държавата не може да живее без комплекс "Марица изток" , няма да има електричество.  Това каза пред БНР Деян Дяков, председател на КНСБ в ТЕЦ "Марица изток 2". Към този момент държавата не е готова за реформа, смята той. Дяков поясни, че "..

публикувано на 12.01.23 в 07:44

Проф. Симеон Ананиев: Не трябва да спасяваме БДЖ, трябва да правим железница за хората

"Много е удобно всяка власт, когато дойде, да си измие ръцете с предишната и след това да не направи нищо. Нещата са комплексни и за да има лошо състояние на подвижния състав на БДЖ, има лошо управление , некомпетентно управление с партийни кадри. Само..

публикувано на 11.01.23 в 18:12

Валежите донесоха надежда за рестарт на зимния сезон

Еуфория сред любителите на зимните спортове предизвика вчерашния снеговалеж в някои части на страната, а в социалните мрежи се споделяха снимки и видеоклипове от побелелите вече писти.  Валежите и застудяването в последното денонощие дават основание за..

публикувано на 11.01.23 в 13:00
Харалан Александров

Харалан Александров: Христо Иванов се опитва да смени разказа, защото си дава сметка, че е безнадежден

" Ако Христо Иванов формира платформа, това ще е най-възможният вариант да има правителство в рамките на този измъчен парламент. ... Ако Румен Радев тръгне по някаква причина да мисли в посока, подобна на тази, в която мислят Иванов и Бойко Борисов,..

публикувано на 11.01.23 в 12:58

Фотоволтаиците като близко бъдеще и мрежата като батерия - кога ще се случи у нас?

Процесът на кандидатстване предвижда предварително да платим цялата стойност на инвестицията, не всички домакинства обаче могат да си позволят да извадят наведнъж тази сума, коментира Драгомир Цанев. Инсталация от 5 киловата може да ни..

публикувано на 11.01.23 в 11:26