Любомир Кючуков

Любомир Кючуков: Преговори Украйна - Русия няма да има, докато те вярват, че могат да постигнат военна победа

" Нито Русия, нито Украйна предлага преговори за мир. И от двете страни предлагат условия за фиксиране на капитулация на противника . Това се отнася и за лансираната от Киев идея за Среща на върха в рамките на ООН, която не предлага преговори за мир...

публикувано на 10.01.23 в 17:34

Кметът на Добринище подкрепя протеста срещу новите "мераци за строителство"

Вчера жители на Добринище протестираха срещу решение за промяна на предназначението на 160 дка земя край хижа "Гоце Делчев" в Пирин . Решението е на Общинския съвет в Банско, по предложение на общинската администрация, от 23 декември. Хората твърдят,..

публикувано на 10.01.23 в 10:57

Недоволството от реформата в софийския градски транспорт не стихва. Защо?

Жълт картон ли вдигнаха столичани на Центъра за градска мобилност и новите условия за пътуване в градския транспорт от 1 януари? Омбудсманът Диана Ковачева е получила десетки жалби срещу въведените нови правила за пътуване. Хората реагират доста..

публикувано на 10.01.23 в 10:44
Ивайло Динев

Ивайло Динев: Негласуващите могат да предопределят много по-различна политическа карта

Шансовете на третия мандат са минимални. Съперниците могат да преговарят, враговете отиват на нови избори . Това каза пред БНР политологът Ивайло Динев. "Лека-полека отново очакванията са към нови избори ." Страхил Делийски: Ако сега не..

публикувано на 10.01.23 в 08:36
Боряна Димитрова

Боряна Димитрова: Всички партии играят на "Черен Петър"

" Нищожна е вероятността за кабинет с третия мандат - около 10% е . Още преди да бъде връчен първият мандат, всички коментари бяха какво ще стане с третия мандат, като че ли първият и вторият изглеждаха обречени. ...  Ми нимални са шансовете това..

публикувано на 09.01.23 в 16:28

Магдалена Славова: В Омуртаг има институционална пустиня

В Омуртаг има институционална пустиня, заяви пред БНР Магдалена Славова от Гражданско обединение "Вода за Омуртаг". Тя посочи, че на 31 декември са имали вода, но: " Времето, за което голяма част от домакинствата имаха вода, беше около 30..

публикувано на 09.01.23 в 07:14

Асен Василев: Кабинет "орел, рак и щука" с третия мандат не би бил добър за България

"Да се сформира кабинет "орел, рак и щука" с третия мандат не би било добре за България ". Това заяви в предаването "Политически НЕкоректно" съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, бивш вицепремиер и министър на финансите. По думите..

публикувано на 08.01.23 в 13:44

България вече месеци не може да си прибере изпратен за ремонт самолет в Украйна

Заради войната в Украйна България вече месеци не може да прибере изпратения преди време за ремонт самолет Ан-30. Това обясни служебнят министър на отбраната Димитър Стоянов. Самолетът не е засегнат от продължаващите военни действия. Но и не може да..

публикувано на 08.01.23 в 07:27
полк. Николай Марков

Полк. Николай Марков: Редовно правителство може да вкара България в поредната национална катастрофа

"В религиозния християнски разказ е записано – сухата смоковница се отсича и се хвърля в огъня. Няма да измислим нещо по-голямо от това. Когато едно дърво не ражда плодове, дори в един селски двор, се отсича и се хвърля в огъня . Ако имаме..

публикувано на 07.01.23 в 13:22
Явор Сидеров

Явор Сидеров: Войната е огромен дразнител и пряк тест за силата на нашата либерална демокрация

Войната поставя изключително силен натиск, особено върху общества като нашето, защото при нас либералната демокрация е сравнително нова форма на управление, на обществени и политически отношения. Демокрациите с повече стаж имат повече съпротивителни..

публикувано на 07.01.23 в 10:13