Нощен Хоризонт

Нощен ХоризонтОт основаването си през 1984 г. до днес „Нощен Хоризонт“ провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 03:00 часа феновете на „нощния блок“ се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. 

В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. 

„Нощен Хоризонт“ има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия. 

Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави „Нощен Хоризонт“ своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Мая Данчева, Спас Крайнин, Иван Русланов 

Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Иоанна-Микаела Димитрова и Георги-Маноел Димитров

Иоанна-Микаела Димитрова и Георги-Маноел Димитров си помагат в развитието в актьорската професия

Иоанна-Микаела Димитрова и Георги-Маноел Димитров са брат и сестра и са избрали да се развиват в сферата на изкуството. И двамата са актьори. На 11 години Иоанна-Микаела Димитрова е участвала в спектакъла "Пухеният" на режисьора Явор Гърдев, който..

публикувано на 15.09.22 в 14:32
Галин Георгиев в Бесарабия

Галин Георгиев: Не можем да определяме гагаузите като отделен етнос

Гагаузите са тюркоезична етнографска група с православно вероизповедание, избягала заедно с днешните бесарабски българи  от българските земи на Османската империя през XIX в. Българите гагаузи чакат с години да получат българско гражданство "Не..

публикувано на 15.09.22 в 10:48

Православната църква отбелязва Кръстовден

Православната църква отбелязва големия празник Въздвижение на светия кръст Господен. Празникът е познат и като Кръстовден. За поклонение от олтара в храмовете се изнася богослужебният кръст. Православната църква отбелязва големия празник..

публикувано на 14.09.22 в 07:19
Албена и Павел Благеви

Албена и Павел Благеви са постигнали мечтата си да се развият добре професионално в САЩ

Албена и Павел Благеви са заминали за САЩ преди 32 години. Двамата имат две деца и трима внуци.  "Родители загубихме рано. Бяхме млади с две деца. Беше ни тежко, справяхме се, но търсехме държава, в която има повече възможности. В Америка имаше..

публикувано на 12.09.22 в 17:41
Мартина Стефанова

"КвАРТал фестивал" ще се проведе от 16 до 18 септември в София

"Ние не можем да сме вечно с орязана култура както от над 30 години сме в тази летаргия. Благодарение на културната еволюция имаме движение иначе щяхме да си останем в пещерите и щяхме да мислим само за храна, за добитък и огън. Без културата няма..

публикувано на 12.09.22 в 13:53

На „Чешки ден в София“ можете да се докоснете до културното разнообразие на Чехия

В Борисовата градина се провежда еднодневен фестивал – „Чешки ден в София“ на 10 септември. Фестивалът ще продължи до 20 часа. „Ние по този начин бихме искали да запознаем посетителите с чешки фирми и техните партньори, които предлагат продукти..

публикувано на 10.09.22 в 11:20

На 10 септември отбелязваме Световния ден на първата помощ

На 10 септември отбелязваме Световния ден на първата помощ, който се отбелязва от 2001 г. през втората събота на септември по предложение на Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец. "Първата помощ е..

публикувано на 09.09.22 в 19:55
Кина Маринова

Кина Маринова изразява емоциите си чрез писане на стихове

"Поезията приземява и възвисява и това е един от начините да стигнем до детската душевност, особено в часове като моите. Аз преподавам роден език и чужди езици и няма как обучението да мине без досега с литературата ", каза за БНР Кина Маринова, която е..

публикувано на 08.09.22 в 15:12
Тодор Чобанов

Съединението - княз и народ в едно

Накъде гледат народните очи след Освобождението? "Освобождението на България е един от най- прекрасните мигове в нашата история ,продължаваща  вече 14 века. Почти веднага след като тази радост обзема сърцата, следва реакцията на Великите..

публикувано на 06.09.22 в 15:36
Даниела Якова - Директор на програма „Хоризонт“

Директорът на "Хоризонт" Даниела Якова заяви, че през лятото в програмата е излъчена повече музика

"Лятото по принцип от всяка медия изисква повече въздух и летни теми, за да може да бъде в синхрон с това, което хората искат да получават през лятото, а то е - почивка, повече настроение и разбира се това не означава да бъде ограничена информацията",..

публикувано на 05.09.22 в 15:12