Нощен Хоризонт

Нощен ХоризонтОт основаването си през 1984 г. до днес „Нощен Хоризонт“ провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 03:00 часа феновете на „нощния блок“ се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. 

В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. 

„Нощен Хоризонт“ има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия. 

Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави „Нощен Хоризонт“ своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Мая Данчева, Спас Крайнин, Иван Русланов 

Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Валентина Игнатова

Валентина Игнатова: Фентъзито за мен е приказна история, която всеки може да сподели

Валентина Игнатова е един от "повелителите" на българското фентъзи. Родена е в Плевен. Магистър е по управление на образованието.  Организира конгресни мероприятия, обучения, конференции.  Тя е автор на първата част от поредица. "Заветът:..

публикувано на 14.03.23 в 11:30
Хайгашод Агасян

Хайгашод Агасян за музиката, която идва от сърцето

"При всеки свой юбилей човек прави някакви равносметки . Аз съм извървял един дълъг път, за който не съжалявам ...", разказа за БНР Хайгашод Агасян, специален гост в "Нощен Хоризонт" . Само преди месец и нещо Агасян навърши 70-ет години . И срещата..

публикувано на 09.03.23 в 10:00

Д-р Едит Егер пред БНР: Чрез прошката освобождавам онази част от себе си, която все още е в Аушвиц

(bnr.bg препубликува интервюто на Иван Русланов с д-р Едит Егер, излъчено в предаването "Нощен Хоризонт" на 9 юли 2021 година) " Намирам надежда в най-тъмните пространства . Аушвиц беше място, за което не бяхме готови. Успявахме да се грижим една..

обновено на 09.03.23 в 08:48
 Христина Гутева

Христина Гутева за поезията като абстракция и защо коренът е цвете

В "Нощен Хоризонт" отново разговор за литературата като призвание, работа и хоби . " Кое е непосилната тежест - да помниш или да забравиш ?" пита в "Нощен Хоризонт" поетесата Христина Гутева . Тя има публикувани разкази и стихотворения във..

публикувано на 06.03.23 в 15:22
Снежана Маринова

Снежана Маринова за книгата "Мозайка от миналото на Стара Загора"

Колекция от пощенски картички и снимки и премиера на книгата "Мозайка от миналото на Стара Загора" , ще имат своята премиера в Страта Загора на 15 март - на Благовещение. Автори на книгата са Снежана Маринова и проф. д-р Светла Димитрова ,..

публикувано на 06.03.23 в 12:35
Майя Праматарова и Тита Димова-Вантек (от ляво на дясно)

Нов поглед към поетесата Анна Ахматова в спектакъла - „Анна. Допълнена реалност. Репетиция“

Майя Праматарова, Тита Димова-Вантек, режисьорката Катя Петрова и актрисата Линда Русева, част от екипа на проекта и спектакъла „Анна. Допълнена реалност. Репетиция“ гости в "Нощен Хоризонт" с един по специален поглед към поетесата Анна Ахматова...

публикувано на 03.03.23 в 13:12
Доц. Светослав Живков и Радостин Христов (от ляво на дясно)

Доц. Светослав Живков: За да имаме Национално-освободително движение е бил необходим осъзнат национален елит

Възстановяването на българската държава е процес, чийто корени са във Възраждането, достигнал кулминационната си точка в Априлското въстание и извел българския въпрос на европейската политическа сцена. Стотици паметници в цялата страна..

публикувано на 03.03.23 в 11:11

Родопски гайди огласят връх „Св. Илия“ на Националния празник 3 март

На връх Националния празник – 3-ти март, родопски гайди отново ще огласят връх „Св. Илия“, край Ягодинската пещера . 3-ти март е и празник на Туристическо дружество „Родопея“ . "Всяка година на трети март гайди тръгват пеша към връх "Свети Илия"..

публикувано на 03.03.23 в 10:43
Калчо Пасков и главната улица на Лясковец в първите десетилетия на XX в.

Калчо Пасков от Лясковец - един (не)забравен деец на Освобождението

Стотици са знайните и незнайни български революционери, допринесли с дейността си и посветили живота си на българското Освобождение. Сред тях е Калчо Пасков от Лясковец. Той е сред видните представителите на революционната емиграция и комитетските..

публикувано на 03.03.23 в 08:00
Георги Караманев

Георги Караманев за своите дигитални реалности

„Дигитални истории“ е името на проект, който води началото си точно отпреди две години – било е 1 март 2021. Това е пространство за смисъл, това е място, "където се събират технологиите - с човешкото, журналистиката - с програмирането" ...

публикувано на 01.03.23 в 15:41