Нощен Хоризонт

Нощен ХоризонтОт основаването си през 1984 г. до днес „Нощен Хоризонт“ провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 03:00 часа феновете на „нощния блок“ се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. 

В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. 

„Нощен Хоризонт“ има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия. 

Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави „Нощен Хоризонт“ своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Мая Данчева, Спас Крайнин, Иван Русланов 

Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Проф. Адриана Благоева -  диригент и художествен ръководител на Хора на софийските момчета

Проф. Адриана Благоева: Момчешкото хорово пеене е силно въздействащо

Започва Международния хоров фестивал "Момчетата пеят". Сдружение  "Хор на софийските момчета"  стартира изпълнението на проект -  "Международен хоров фестивал "Момчетата пеят", осъществяван с финансовата подкрепа на Програма РА14 "Културно..

публикувано на 04.10.23 в 10:58
Архимандрит Мелетий, заместник ректор на Софийската духовна семинария

120 години от създаването на Софийска духовна семинария

Тази година се навършиха 120 години от създаването на Софийската духовна семинария. За юбилейната година на Семинарията, за историята на духовното училище и за обучението гости в "Нощен Хоризонт" са архимандрит Мелетий, заместник-ректор на..

публикувано на 04.10.23 в 10:20
Стоян Георгиев

Стоян Георгиев: Семейните отношения са област, която не се случва от само себе си

"Психотерапевтите се увеличават и в България и се наблюдава едно по-сериозно ниво на осъзнаване на този вид услуги и от българите, като че ли все повече хора имат нужда от пътеводител в тази объркана среда, сподели за "Нощен Хоризонт" Стоян..

публикувано на 03.10.23 в 16:12
Боян Ангелов

Боян Ангелов: Въздухът за птиците е корен, а думите са гръм в небитието

"Тази книга по принцип е нова, но има и доста неща, които са писани в по-ранни години, исках да бъде не точно любовна или интимна лирика, но да бъде поезия , която да бъде изчистена от тези проблеми на деня, които непрекъснато се стоварват върху нас,..

публикувано на 03.10.23 в 10:37
 Д-р Виолета Желязкова

Нощ на учените в Националния природонаучен музей при БАН от 18.00 часа

През 1878 г. унгарският ентомолог Едуард Меркл открива в пещери в Средна Стара планина вид пещерни бръмбари. Това слага началото на проучването на пещерната фауна у нас. Истинското развитие на биоспелеологията обаче, започва в двайсетте..

публикувано на 29.09.23 в 17:26
Фани Цуракова, психиатър в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“

Фани Цуракова: Описвам това, което някога е било, в съчетание с това, което чувствам сега

"Когато за първи отидох в Париж, най-интересни ми бяха местата, които са описани от Виктор Югов "Клетниците" и на Богомил Райнов описанието на букинистите. Тогава ми станаха интересни онези неща, които са описани в големи литературни произведения..

публикувано на 29.09.23 в 13:53
 Д-р Тихомир Мустаков

Д-р Тихомир Мустаков: Необходимо е медицината да има човешко лице

"Не случайно алергичните болести се водят психосоматични, тоест зависят и от състоянието и на физиката, и на писхиката на човека и затова се налага да лекуваме и двете страни на проблема, заяви за "Нощен Хоризонт" д-р Тихомир Мустаков, алерголог и..

публикувано на 29.09.23 в 12:50
Руслан Борисов

Руслан Борисов: Там горе се чувстваш като един малък бръмбар около величествени скали

Руслан Борисов , известен като астролога Азарей, е и опитен любител планинар. Поредното предизвикателство за него са скалните масиви на Доломитите . "Това пътуване беше планирано да бъде около една седмица, на границата между Австрия..

публикувано на 26.09.23 в 14:48
Аспарух Диков,  Георги Бузов, Валентин Бузов и Цветозар Кючуков (от ляво на дясно)

Когато се разсвирят китарите - разказват от Младежки китарен оркестър "София"

Една от най-влиятелните личности в областта на  класическата китара  през 20 век и превръщането й в инструмент за концерти - Андрес Сеговия Торес казва, че китарата е най-лесния инструмент за свирене и най-трудния, за да свириш добре. Звукът на..

публикувано на 26.09.23 в 14:05
Доц. д-р Валери Колев, преподавател по „Нова българска история“ в Софийския университет

Поредица от международни събития спомагат за прокламиране на Независимостта

Отбелязваме 115-ет години от обявяването на Независимостта на България. На 22 септември 1908 година в църквата „Св. 40 мъченици“ във Велико Търново к няз Фердинанд прочита манифеста, с който България е обявена за независимо царство.  За..

публикувано на 22.09.23 в 18:47