В странджанското село Младежко живеят под ключ заради засилено присъствие на мигранти

Над 200 са задържаните само през ноември нелегални мигранти в Бургаска област. Това показват данните на Районната прокуратура в Бургас. Според жители на пограничния район, новият път на мигрантите минава през селата Евренозово и Младежко. 15..

публикувано на 09.12.22 в 08:00
Гробище от 19 век

Археолозите в Силистра откриха останки от 11-ти Клавдиев легион

Археолозите в Силистра отново направиха открития. Намерени са останки от сгради от времето, когато създадения от 11-ти Клавдиев легион лагер престава да изпълнява военните си функции. Открити са и доказателства, потвърждаващи тезата, че крепостта е била..

публикувано на 08.12.22 в 15:26
Андрей Апостолов дава автографи

Журналистът Андрей Апостолов: Куба продължава да е привлекателна дестинация

"Кубинецът не обича да му налагат правила отвън, в същото време той е емоционален, спонтанен човек. Той не обича да му налагат правила отвътре", каза за БНР журналистът Андрей Апостолов. "Куба си" - истории за живота, разказани от журналиста Андрей..

публикувано на 08.12.22 в 13:36
Ангелина Грозева, журналист

Журналистът Ангелина Грозева ще покаже и актьорските си умения на 10 и 15 декември

"Когато започнах да уча журналистика много ми помагаха заниманията, които съм имала в театралните школи преди това, да не се притеснявам да говоря пред хора", каза за БНР Ангелина Грозева, журналист в програма "Христо Ботев" на БНР. Тя учи "Актьорско..

публикувано на 08.12.22 в 11:29
Бойко Василев

Бойко Василев: Атмосферата в Сараево все още е заредена с много любов и съжителство, с много омраза и война

Документалният филм за Сараево "Останалите. Снимки от една война" търси отговори за природата на злото и какви следи оставя една война във всички ни . Филмът на Бойко Василев ще бъде излъчен  тази неделя от 12.30 часа по Канал 1. " Алеята на..

публикувано на 08.12.22 в 10:41

Как живеят в пострадалите от наводненията карловски села през зимата?

Как живеят през зимата пострадалите от наводненията в карловските села Богдан, Слатина и Каравелово? "Най-добрата помощ е навременната помощ. Държавата не се справи адекватно в тази ситуация. До шестия ден на трагедията не беше посещавано нито..

публикувано на 07.12.22 в 09:25

Онлайн групата И.Д.В.А.М. - за по-добра информираност за аутизма

Вече е факт онлайн групата И.Д.В.А.М. – за по-добра информираност на обществото по проблемите на аутизма . Абревиатурата гласи " и нформация за д оброволци, в ярващи, че а утистите м огат". Един от инициаторите е Маргарита Маджарова,..

публикувано на 06.12.22 в 10:11

Български производители на биологични сокове участваха в изложение IsraFood в Израел

"Участваме в един мултинационален проект съвместно с Асоциацията на биопроизводители от Румъния. Бихме искали да представим много повече продукти, но изискванията са такива, че за да можем да участваме в такива проекти трябва да докажем  през..

публикувано на 05.12.22 в 17:52
Д-р Максимилиян Гюнтер

Д-р Максимилиян Гюнтер: Имаме идея да създадем флота от малки и микро сателити

Д-р Максимилиян Гюнтер от Европейската космическа агенция е част от проекта на „Хеопс“, която от 2019-та наблюдава звездите и екзопланетите за условия за живот. Преди това Максимилиян е бил научен асистент в Масачузетския технологичен институт (MIT)...

публикувано на 05.12.22 в 14:02