Ферма за трюфели посреща туристи край Балчик

Ферма за трюфели в района на Балчик посреща туристи и се опитва да ги въведе в тайнствения свят на трюфелите.  "Тя е обособено място в естествена среда, където всеки турист да може да преживее емоцията от лова на трюфелите, които са скрито в земята..

публикувано на 22.03.23 в 09:57
Полицейското куче Роки от Берковица

Да бъдеш Роки, но не Балбоа

Помощно средство , което след време се бракува – такава е терминологията в полицията, когато става дума за кучета на служба . Не защото инструкторите и водачите им не ги уважават или не са привързани към тях – напротив...

публикувано на 20.03.23 в 22:20
“Самоубийството на Ангел Кънчев“

Според историци Левски вижда у Ангел Кънчев свой последовател

В деня, в който се навършиха 151 години от гибелта на революционера Ангел Кънчев, русенският историк и изследовател д-р Веселина Антонова представи пред ученици от училището, което носи името на възрожденеца, нови и малко известни факти от живота..

публикувано на 19.03.23 в 08:25

Проучването на историческия царски храм във Велико Търново бе описано в книга

Археолозите професор Николай Овчаров и професор Хитко Вачев описаха в книга резултатите от епохалното проучване, което направиха преди десетина години около историческия царски храм „Светите равноапостоли Петър и Павел“ във Велико Търново и разкриването на..

публикувано на 19.03.23 в 07:00
Михаил Груев

Държавна агенция "Архиви" с нова изложба

До 26 март в Държавна агенция "Архиви" може да бъде разгледана изложбата "Осъждане и спасение. Съдбата на българските евреи 1940-1944 година".  Чрез снимки и документи експозицията показва реакцията на гражданското общество и на целия български народ,..

обновено на 19.03.23 в 06:51

С концерт "Сцена пълна със слънца" ще бъде отбелязан денят на хората със синдром на Даун

На 21 март се отбелязва Международния ден на хората със синдром на Даун. По повод деня, който ще се превърне в празник, в дом на културата Искър в „Дружба“ от 19 часа, с вход свободен, ще има концерт – интеграция, наречен "Сцена пълна със слънца" – от..

публикувано на 19.03.23 в 05:54

Милин Джалалиев: Видеоигрите могат да бъдат отдушник на гнева

Играенето на видеоигри е свързано с някои негативни митове, докато съвременни проучвания по темата откриват положителни аспекти за личностното развитие и менталното здраве в следствие на тази широко популярна в съвремието ни развлекателна дейност...

публикувано на 19.03.23 в 05:00

Болката и надеждата се оглеждат в 40 снимки от земетресението в Турция

40 снимки, направени от пожарникар и журналист, показват лицето на трагедията от унищожителния земетръс в Турция. „Апокалипсис по Рихтер“ е озаглавена изложба в Горна Оряховица, която показва разрухата, мъката, но и частицата надежда след..

публикувано на 17.03.23 в 11:10

Пепа Николаева: Може да се учим от ирландците как да се справяме с кризи

Зелено облекло, зелена храна, зелена бира. Това е част от колорита на днешния ден - на Св. Патрик, в който ирландците навсякъде по света отбелязват националния си празник. Миналата година на този ден в зелено са били осветени обекти в 690..

публикувано на 17.03.23 в 10:01
Матей Димитров

35 години верен на професията си в полза на обществото

От 35 години Матей Димитров е ватман в столичния градски транспорт. За да бъдеш ватман, трябва да имаш "горещо" сърце, казва героят в новия епизод на подкаста "Неразказани истории"... Запознал се е със съпругата си в депото, тя също е ватман и се..

публикувано на 16.03.23 в 11:09