Как се празнуват едновременно Рождество и кръщението на Христос?

Известна е карикатурата, на която тримата влъхви се оплакват, че са се изморили за един месец поне четири пъти да изминат маршрута до Витлеем, понесли едни и същи подаръци. И действително, в прочутата катедрала, която се смята втората по значимост..

публикувано на 19.01.23 в 07:19
Снимката е илюстративна

Щъркели посред зима в Източните Родопи

Щъркели изненадаха посред зима жители на Източните Родопи. В село Петелово предвестниците на пролетта радват местните хора, но те си задават и много въпроси. Първият щъркел пристигнал още в края на миналата година . Общо птиците са три...

публикувано на 17.01.23 в 09:53
 Учениците от 153-то спортно училище „Неофит Рилски“

Спортисти с руски и украински корени спомагат за интеграцията на украински деца в спортно училище

Спортът обединява и не трябва да разделя. Това казаха на учениците от 153-то спортно училище „Неофит Рилски“ в София тенисистът Васил Младенов и гимнастичката Анастасия Киссе . В училището учат и деца от Украйна. Васил има..

публикувано на 16.01.23 в 09:45

Градският транспорт в София навърши 122 години

Преди 122 години на 14 януари в София тръгва първият електрически трамвай, което поставя началото на Столичния градски транспорт. За празника „Столичен електротранспорт“ организира безплатна панорамна обиколка с ретро трамвай от пл. „Възраждане“..

публикувано на 15.01.23 в 21:19
д-р Неделчо Тотев

Д-р Неделчо Тотев е едно от горещите сърца на акушерството и гинекологията

Смело можем да наречем д-р Неделчо Тотев едно от горещите сърца на акушерството и гинекологията у нас. Той е лекар с дългогодишен опит не само в медицината, но и в управлението на общинската болница в Чирпан. 33 години работи като акушер..

публикувано на 15.01.23 в 04:44

В Пернишко празнуват Сурова. Традицията е жива

Пернишките села са в очакване на най-магичната нощ в годината - нощта на Сурова. Както всяка година и сега – вечерта на 13 срещу 14 януари, сурвакарите в Пернишко ще надянат маските, ще опашат тежки пояси със звънци и ще играят край ритуалните..

публикувано на 13.01.23 в 08:36

Зверино - едно от най-живите села в България

Откъде си? - От Зверино. От 20 години живея в София, но винаги отговарям по този начин, когато ме питат откъде съм. Завърших в Банкя средното си образование, след това и висше в Софийския университет, но така и не прекъснах..

публикувано на 13.01.23 в 04:40

Израелски журналист създаде направление "Активна журналистика"

Дали журналистиката може да помогне в подобряване на живота на хората? Дали тя само отразява света, в който живеем, или може и да го промени. На този въпрос се е опитал да отговори израелският телевизионен водещ Гай Лерер. Той е започнал като..

публикувано на 11.01.23 в 17:34
Атанас Атанасов

Защо един млад човек напуска Лондон и се връща в родното село Реселец?

Освен с красивата си природа, село Реселец е известно и с особен сорт лук. Отглежда се единствено в тук, на 6 км от Червен бряг, област Плевен. Има го във всеки дом, но за Атанас Атанасов се е превърнал в бизнес.  Младият човек се връща от Лондон в..

публикувано на 11.01.23 в 15:19

От 16 януари ще започне дейността на новото Читалище "Изкуство 2022"

В Ловеч беше открито новото Народно читалище „Изкуство 2022 г.“ То е създадено през октомври миналата година от група ентусиазирани учители. Читалището ще предлага модерно съвременно изкуство и актуални дейности за деца и възрастни. Мирослав Стоянов -..

публикувано на 09.01.23 в 18:09