Жители на Крум, Каснаково и Меричлери показаха обредни хлябове

Жители на Крум, Каснаково и Меричлери показаха обредни хлябове в навечерието на Бъдни вечер. "Фестивал на хляба" за пета поредна година в Добрич Минка от Крум заяви, че меси сладка баница за Бъдни вечер и даде рецептата: "Половин литър прясно мляко,..

публикувано на 26.12.22 в 12:20
Михаела Кътева

Шоколадът, който сближава

Шоколадът ни сближава , твърди шоколатиерът Михаела Кътева. По думите ѝ "парченце шоколад увеличава нашето настроение". От няколко месеца Михаела има във Враца работилничка за ръчно изработван шоколад. Начинанието ѝ има словенски корени. След..

публикувано на 26.12.22 в 08:09

Последен ден от "Кафе с мисия. Коледа за нашите деца" в Плевен

Кафе с кауза. Ако сте в Плевен, днес е последният ден, в който можете да се включите в "Кафе с мисия. Коледа за нашите деца" . Инициативата е на младия собственик на кафене Александър Николов и е в подкрепа на център за социална рехабилитация и..

публикувано на 26.12.22 в 07:57

Театрално студио разгръща артистичния талант на деца и младежи в Силистра

Студио "Артистик" в Обединения детски комплекс в Силистра разгръща артистичния талант на ученици от 2-ри до 12-и клас. В центъра на начинанието е актьорът Христо Христов , който работи с децата от 2015 година. Търсим големите теми, не..

публикувано на 26.12.22 в 07:53
„Гайдарите от Алтън Калофер“

Коледуването е традиция, която продължава да е жива в Калофер

„Гайдарите от Алтън Калофер“ вече са вписани в Националната представителна листа „Живи човешки съкровища - 2022“. В състава от близо 100 музиканти, голяма част са деца. На 24 и 25 малките гайдари ще радват с изпълненията си жителите на града...

публикувано на 25.12.22 в 18:16

Ученици, родители, учители събират средства за лечение на деца от Ловеч

Децата от основното училище "Васил Левски" в Ловеч се включиха в благотворителна кампания за събиране на средства за скъпо струващо лечение на бивша ученичка от училището, непосилно за родителите й. Идеята за организиране на благотворителен..

публикувано на 25.12.22 в 15:53

Бизнесменът Димитър Иванов е познат и като дарител

Предприемачът Димитър Иванов гостува в рубриката "Горещи сърца". "Моята мечта беше да стана инженер. Тогава нямаше алтернатива за нещо друго. Моите мечти бяха до там." Инженерната му заплата не била достатъчна, затова решава да се занимава с..

публикувано на 25.12.22 в 11:50

Поздрави от най-малките за Бъдни вечер

Столичната детска градина „Чебурашка” е една от хилядите в цялата страна, огласяни от традиционни коледни тържества за децата. Украсените елхи, гирляндите, детските коледни рисунки, Дядо Коледа, който радва малките палавници с лакомства и подаръци…..

публикувано на 24.12.22 в 21:00

Театралното семейство на Първомайци - заедно и на Бъдни вечер

В горнооряховското село Първомайци театър има от 129 години. Поколенията се сменят, но традицията остава още от времената, когато населеното място е било разделено на две села – Сергьовец и Темниско, разказва секретарят на читалище „Иван Вазов“..

публикувано на 24.12.22 в 20:35

Посланията на сънародниците ни в чужбина към България

България не е като една човешка длан, България е навсякъде, където има българи, които милеят за нея, а срещите на Радио България със сънародниците ни зад граница от Австралия и Нова Зеландия, САЩ, Бразилия, Бенин и Сингапур, Северна Македония,..

публикувано на 24.12.22 в 20:20