Аспарух Лешников

125 години от рождението на Аспарух Лешников

В началото на юни в Хасково започват дни на Аспарух Лешников . Те са под патронажа на Н.П. Кристоф Айххорн , посланик на Федерална република Германия в България. Ще бъде открита пътуваща изложба "Рицарят на горното Фа” с   кратък концерт на..

публикувано на 26.05.22 в 16:21
Яна Борисова

Яна Борисова празнува рожден ден и премиера на спектакъла "Място, наречено Другаде“

Драматургът Яна Борисова днес празнува рожден ден. В интервю за предаването "Нещо повече" по програма "Хоризонт" рожденичката сподели: "Като малка много обичах рождения си ден, сега вече зависи от компанията, от настроението. Много..

публикувано на 25.05.22 в 19:51

XEINN пред БНР: Не може всички да те харесват, имаш и хейтъри

" Моята мисия е да създам колкото се може повече песни с добро качество . И да работя с талантливи хора". Това сподели пред БНР испанската звезда Шейн ( XEINN). С най-големия си хит ECO той стигна до финала на Бенидорм Фест 2022, испанската..

публикувано на 24.05.22 в 19:19
Зорка Лишева

Цигуларката Зорка Лишева: За културата времето стана неуютно

В Плевен отбелязват 24 май с празнично шествие на ученици, учители, студенти и работещи в културните институти в града. След тържествения ритуал ще прозвучи съвместно хорово изпълнение „Върви, народе възродени!" на 11 състава . Музикалното събитие..

публикувано на 24.05.22 в 12:30
Петър Жотев, Яна Атанасова и Явор Йорданов

Млади олимпийци: Учените са сред най-интересните хора

Петър Жотев, Яна Атанасова и Явор Йорданов са олимпийци в различни сфери на науката. И тримата са на прага на висшето си образование. Явор се състезава по физика и астрономия, златен медалист е от международната олимпиада по астрофизика. Яна е..

публикувано на 24.05.22 в 10:45
Археологът Александър Минчев

През 2022 година носител на голямата награда „Варна“ е археологът Александър Минчев

През 2022 година носител на голямата награда „Варна“ е археологът Александър Минчев за дългогодишната му работа и цялостeн научен принос към националната култура в областта на античната и тракийска археология, раннохристиянската история и изкуство. "Ние..

публикувано на 22.05.22 в 17:28
Проф. Кирил Топалов

Проф. Кирил Топалов пише нова книга

"Не вреди на никого. Гледай да помагаш, да съчувстваш, да разбираш и тогава ще имаш някакво равновесие, мир със себе си и с околните",  каза за БНР проф. Кирил Топалов. В момента той пише мемоари : "Той е вид роман, защото е доста документален..

публикувано на 21.05.22 в 20:14
Фьодор Шандир

Фьодор Шандир - единственият професор на фронта в Украйна

Една снимка, която показва и казва много. Доста повече и доста по-различно като усещане в сравнение с това, което сме свикнали да виждаме през последните месеци. Кадър от войната в Украйна, но не показващ насилие и противопоставяне, а наука,..

публикувано на 20.05.22 в 11:09
отец Лъчезар Попов

Отец Лъчезар Попов изпълнява с отговорност дълга си да служи на Бог и хората

" Свещеникът няма работно място и работно време .  Той е винаги на работа, на работното си място - там, където служи, а той служи на хората и на Бог, навсякъде". Това каза пред БНР  отец Лъчезар Попов, който служи в столичния храм "Покров Богородичен"...

публикувано на 16.05.22 в 15:41
Николай Атанасов

Николай Атанасов: Астор беше човек с огромна енергия, който зареждаше другите със своето магично изкуство

"Повече от четвърт век бяхме неразделни с него, светла му памет", каза за БНР Ники Атанасов за смъртта на Антраник Арабаджиян - Астор. В памет на Астор, който вярваше, че всеки трябва да има мечта   Атанасов заяви, че през последните две години..

публикувано на 16.05.22 в 14:31