Евелина Стоянова

Евелина Стоянова: Няма моменти, в които да се обезсърчавам. Аз съм голям инат

„Разрушени детски площадки и наводнени дворове. Тъжно е, когато чуеш, че някой изплаче, тогава ти се свива сърцето“. Такава картина изплува в съзнанието на Евелина Стоянова, когато си спомня наводнените карловски села. За отразяването на събитията там..

публикувано на 27.01.23 в 17:09
Павлина Делчева-Вежинова

Павлина Делчева-Вежинова: Докато помним нещо, то е живо!

"В тази книга място намират интересни хора, които съм срещала , защото се оказа, че за най-близките ми хора ми е трудно да пиша. Използвала съм, разбира се, разкази и спомени на майки ми и баща ми, но мимоходом, но за брат ми, за най-близките ми..

публикувано на 27.01.23 в 13:18

Виктория Бешлийска: Клишираната реч измива от личността ни, отговорност е да пазим българския език

"Въпрос на лична отговорност и езикова култура е как да бъде опазено богатството на българския език . Трябва да се стремим както да обогатяваме личния си речник, за да можем да се изразяваме по-добре, по-интересно, по-характерно, по-отличимо,..

публикувано на 25.01.23 в 15:49
Георги Чапкънов – Чапа

„И Чапа създаде света. Истории за хора и статуи” - книга за големия скулптор

Големият български скулптор Георги Чапкънов – Чапа навърши 80 години на 24 януари. "Нощен хоризонт” първи поздрави невероятния творец. По този повод гост в "Нощен Хоризонт" е Елена Кръстева, автор на  книгата  -  „И Чапа създаде света. Истории за..

публикувано на 25.01.23 в 13:56
Михаил Мутафов

Михаил Мутафов: Когато съм се опитвал да режисирам живота си, винаги съм бъркал

Когато съм се опитвал да режисирам живота си, винаги съм бъркал. Това сподели в интервю за БНР Михаил Мутафов - доайен на Варненския драматичен театър. " Колкото повече съм вярвал в емоцията си, в това, което ми подсказва емоцията, душата - винаги е..

публикувано на 25.01.23 в 11:47
Иван Бързаков

Проф. Иван Бързаков: Фактът, че можеш да дишаш свободно, никак не е малко!

В мрачната нощ на 10 септември 1976 г. българинът Иван Бързаков навлязъл по време на буря със светкавици в Адриатическо море и заплувал. Той отплувал за Америка. Първата спирка по пътя му трябвало да стане заблатеният италиански бряг, почти на 11..

публикувано на 23.01.23 в 16:38
Луиза Григорова - Макариев

Луиза Григорова - Макариев пред БНР за мечтата да бъде актриса

Очарователна, млада и талантлива актриса е гост в поредицата „Магията на театъра“. Това е Луиза Григорова - Макариев от Малък градски театър зад канала. Познаваме я не само от сцената, но и от телевизионните сериали „Стъклен дом“, „Дървото..

публикувано на 22.01.23 в 20:16
доц. Евгения Сендова

Евгения Сендова: Каквото и да правите в живота, правете го със страст

Плевен беше домакин на научна сесия на Ученическия институт по математика и информатика към БАН. Създаден е преди 23 години, за да открива, поощрява  и развива заложбите и способностите на онези ученици в страната, които имат желание да..

публикувано на 22.01.23 в 09:11

Незабравка Кирова: Радиото е любов

" Радиото е любов . То дава повече възможности да изявиш себе си, разказвайки една история, да накараш хората да я усетят, както ти си я усетил. Едно е писаният текст, съвсем друго е гласът, интонацията, а след това думите, които използваш".  Това..

публикувано на 20.01.23 в 17:51
Румен Бояджиев - син

Румен Бояджиев-син: Не искам компютрите да се явяват посредник между мен, Музиката и Бога

" Моето детство всъщност е преминало в БНР . Дядо ми по бащина линия - Борислав Бояджиев е бил един от първите говорители на БНР и майка ми също много години е прекарала тук в радиото, тя беше музикален редактор, имаше собствено предаване - " Песни..

публикувано на 19.01.23 в 15:01