Явор Говедаров (втори от ляво надясно) с жители на село Търън

Кмет ветеран: Не е важно колко са мандатите, а какво си направил за селото

Сред най-дългогодишните кметове не само в Смолянска област, но и цяла България е Явор Говедаров. Вече 48 години той е на кметския селски стол на Търън и отново  ще управлява селото в следващите 4 години. Още на първия тур на местните избори Говедаров..

публикувано на 10.11.23 в 06:50
Любов Пенева

Любов Пенева: Общността трябва да се научи да приема различните деца

Любов Пенева е директор на два дневни центъра за работа с деца с увреждания в столичния квартал "Надежда" . Единият дневен център – "Сава Филаретов", е за младежи от 18 до 26 години. Другият – "Усмивка", работи с деца с тежки множествени..

публикувано на 06.11.23 в 14:37
Павел Андреев

Павел Андреев: За редовните дарители не е нужно да дойде Коледа, за да помогнат!

"Това, което съм забелязал през годините работа в сферата на дарителството е, че даряват хора от всички прослойки на обществото, но общото при тях е, че те са достигнали до някакво ниво в живота си, което ги удовлетворява лично и имат нужда..

публикувано на 06.11.23 в 10:33

Доц. Димитър Димитров: По-добре да живееш на прага на Божия дом, отколкото в шатрите на нечестието

Доц. Димитър Димитров е роден брат на Българския патриарх Неофит. Тази година той навърши 80 г. - професионален богослов и музикант. Бил е "Музикант на годината", награден е с църковен орден "Св. св. Кирил и Методий" първа степен. Като..

публикувано на 22.10.23 в 06:37
Георги Караманев

Георги Караманев - между журналистиката и програмирането

Програмистът Георги Караманев ще представи своите "Дигитални истории“ на 26 октомври в клуб "Перото".  " Книгата се роди като естествено продължение на моя сайт, който носи същото име . Развивам го вече две години и половина. Опитвам се да..

публикувано на 17.10.23 в 15:20
Лили Даскалова

Учителка издава книга за деца със затруднения в запомнянето

"Книгата " Буквоград" се роди от моята практика като начален учител . Имах щастието да бъда учител на едни изключително шарен и много пъстър клас, който обаче трудно задържаше вниманието си повече от 10 минути, разказа в "Закуска на тревата"..

публикувано на 16.10.23 в 10:37
Владимир Спасов

Владимир Спасов: Средна заплата от 2200 лева, лоялни служители и международни успехи

Владимир Спасов от 10 години управлява дружество в Казанлък, което е лидер на пазара за хидравлични мотори и водещ производител на хидравлични елементи. Ръководи над 1350 служители. "Компанията дели трето-четвърто място в света по брой на..

обновено на 13.10.23 в 19:01
Момчил Карамитев

Момчил Карамитев в спомени за своя баща - големия български актьор Апостол Карамитев

" Първият спомен за баща ми  е неговият глас, някаква светлина, която при появата му той отвори врата или прозорец и стана по-светло и един лек мирис на цигари "Слънце" без мирис, той тогава много пушеше, разказа в "Нощен Хоризонт"  Момчил..

публикувано на 11.10.23 в 14:54
Йордан Караджов

Йордан Караджов: Радиото е моят втори дом

"Беше в  далечната 1972 г., когато за първи път влязох в Първо студио на БНР  и изпях "Дилмано, Дилберо" по аранжимент на Найден Андреев. Тогава бяхме още "Златни струни", също така легендарна група за българския рок. И когато идвам тук,..

публикувано на 11.10.23 в 09:28
Дейвид Балдачи

Дейвид Балдачи пред БНР: С всяка прочетена книга ставаме по-човечни

" Светът се променя и уж всичко еволюира . Но някои неща си остават същите. Преди стотици години, когато е писал Шекспир, например, хората са били завистливи, ядосани, повърхностни. Днес ние продължаваме да имаме и тези качества.  Винаги ще..

публикувано на 09.10.23 в 21:30