Михаил Бабамов - гост в студиото на програма

Михаил Бабамов - едно "горящо сърце", биещо за трамваи, тролеи и автобуси

Рубриката "Горещи сърца" на предаването "Рано в неделя" тази седмица е посветена на  Михаил Бабамов  - едно туптящо сърце не само в ритъма на музиката или в тон с брояча на таймера на фотоапарата, но и в синхрон с няколко вида колелета. По релси..

обновено на 18.02.24 в 11:50
 Петко Герасимов

Мащабна изложба в памет на фотографа Петко Герасимов

Как да се простим с хора, които сме познавали и уважавали. Хора, чието творчество не искаме и не трябва да забравяме. Изложба на снимки, много от тях чернобели – носещи духа на времето, духа на Стара Силистра , на хора, събития и адреси, бе..

публикувано на 17.02.24 в 10:05
доц. Ралица Георгиева

Мисията на доц. Ралица Георгиева е да спасява новородени деца

Доцент Ралица Георгиева е началник на Неонатологията в детската болница „професор Иван Митев“ в София. Всеотдайна, посветила себе си на децата, тя е сред водещите специалисти по неонатология у нас. Спасителят на новородени е част от семействата..

публикувано на 11.02.24 в 06:30
Проф. Георги Желев и проф. Георги Сотиров

Институтът за космически изследвания и технологии към БАН ще навърши 55 години

Тази година Институтът за космически изследвания и технологии към БАН ще навърши 55 години , а през април ще отбележим и 45 години от излитането в космоса на българина Георги Иванов . За годишнините и за българското присъствие в космоса гости в..

публикувано на 08.02.24 в 15:26

Празнуваме Татяна Лолова!

В рамките на националната програма за отбелязване на 90-ата годишнина от рождението на актрисата Татяна Лолова в Сатиричния театър следващия вторник ще се играе специален спектакъл. Н еговото заглавие е  "Празнуваме Татяна Лолова", а на сцената..

публикувано на 07.02.24 в 11:55

Ивелина Казанджиева: Когато музиката се обича от цялото сърце и душа, резултатите са добри

Тя има две дъщери, петима внуци и 1000 деца - ученици. Ивелина Казанджиева се представя като скромен пианист - акомпанятор и преподавател по акомпанимент, който е работил с много цигулари и ученици пианисти, на които е дал хляба и е научил да..

публикувано на 04.02.24 в 05:31
Проф. Пламен Павлов

Проф. Пламен Павлов за дейността на Стефан Стамболов

Тази година се навършват 170 години от рождението на един виден български държавник. Стефан Стамболов е роден на 31 януари (по стар стил) 1854 г. във Велико Търново. Обругаван и възхваляван, мразен и почитан, въпреки неговата противоречивост..

публикувано на 31.01.24 в 18:04
Искра Радева

Искра Радева: С "Искри и сезони" искаме искрите на театралното изкуство да достигнат до всички възрасти

"Успях да стана и мениджър на частната театрална трупа „Искри и сезони" , като постепенно започнах да разбирам, че това е и сложно, и изисква много време.  Точно така се учех, в движение, но днес мога да кажа, че съм и добър мениджър, и добър..

публикувано на 31.01.24 в 11:00
Проф. Станка Маркова

Професор Станка Маркова е гост в рубриката "Горещи сърца"

Медицинска сестра, селски лекар, създател на един от първите кабинети по семейно планиране и основател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи - така може да се опише накратко кариерата на проф. Станка Маркова. Трудно се..

публикувано на 29.01.24 в 14:52
Добри Стоянов

Добри Стоянов вижда със сърцето си

В "Рано в неделя" днес имахме среща с един от горещите почитатели на радиото като медия - това е незрящият Добри Стоянов, който се интересува от футбол, автомобили и красиви жени. Отличава се с чувството си за хумор и любопитството си към света. "Аз..

публикувано на 21.01.24 в 07:45