Седмицата на бързи обороти

„Седмицата на бързи обороти“ обобщава новините от света всяка събота от 09:05 до 09:30 часа и събитията от България - всяка неделя от 09:05 до 09:30 часа. 

Публикации

Свалянето на ограниченията за украинското зърно и природните бедствия - световни акценти от седмицата

Украйна благодари на България, че не е удължила ограниченията върху износа на нейното зърно след 15 септември. Страната ни свали мораториума единствена от петте засегнати държави още преди решението на Брюксел за отпадане на забраната. Европейската..

публикувано на 16.09.23 в 09:58

Черна Седмица – две убити деца на пътя, смъртоносен линч на шофьор и поредна жертва на домашно насилие

Две убити на пътя деца, смъртоносен линч на шофьор, поредна жертва на домашно насилие, междуинституционални борби, обвинения в агресивна политизация в МВР. И онемяла за събитията изпълнителна власт, който нищо никога не е чувала от партньорите си..

публикувано на 03.09.23 в 12:01

Седмицата: Гордост и предразсъдъци. Арест и въпросителни

Седмица, в която с едни се простихме завинаги, а други се завърнаха, седмица на много въпросителни, в очакване на обрати и развръзки, седмица, която напомни за тлеещото напрежение в управляващата "сглобка" и затвърди разрива между "Дондуков" 1 и..

публикувано на 27.08.23 в 11:17

Седмица под знака на борбата с насилието

Изпращаме една седмица, преминала под знака на насилието и борбата с него. На извънредно заседание парламентарната Правна комисия увеличи наказанията за телесна повреда и включи интимната връзка в Закона за защита от домашно насилие. В..

публикувано на 06.08.23 в 09:49
Последствия от руска атака срещу Одеса, 21 юли 2023 г.

Седмицата беше белязана от пожари, евакуации бомбардировки

В настъпилата ера на глобално сваряване, пожари доведоха до мащабни евакуации и трагедии в съседна Гърция и на други места в Европа. Руският президент обеща прехрана на Африка, докато армията му бомбардира складове за зърно.  Ето някои от темите, за..

публикувано на 29.07.23 в 12:26

Седмица под знака на събитията в Украйна и жегите в Северното полукълбо

Република Северна Македония започна процедурата за вписване на българите в конституцията. След приемането от кабинета към одобряване на промените ще пристъпи и парламентът.  Промените в конституцията на РСМ - приети от правителството,..

публикувано на 22.07.23 в 10:06

Седмица на словесни престрелки на високо равнище, протести на синдикати, горещини

Седмица, белязана с поредна порция словесни престрелки между президента и премиера, сложни политически еквилибристики в парламента, приет на първо четене бюджет за 2023 година, и серия от протести за по-високи заплати. Всичко това на фона на..

публикувано на 16.07.23 в 10:07

Срещата на НАТО във Вилнюс, войната в Украйна и други акценти от седмицата

През тази седмица:  -НАТО потвърди обещанието си един ден да приеме Украйна, а Русия потвърди намерението си да продължи своята война срещу украинска територия.  -САЩ видяха положително развитие в отношенията си с Китай на фона на..

публикувано на 15.07.23 в 10:18

Визитата на Зеленски, операцията на Западния бряг и други акценти от седмицата

Украинският президент Володимир Зеленски получи силна подкрепа от редица държави от НАТО за членството на страната му в Алианса. Той предприе поредица от посещения като първата му спирка беше България. От Прага Зеленски настоя за ясен сигнал..

публикувано на 08.07.23 в 10:02

Седмица на безплодни лидерски срещи и демонстрации на политическо его

Седмица с продължаващо тлеещо напрежение, седмица на безплодни лидерски срещи, на премълчаните мисли и демонстрации на политическо его. Седем дни на тежки равносметки, на нови битки и разделителни линии. Седмица, която се подчини на..

публикувано на 02.07.23 в 09:54