Седмицата на бързи обороти

„Седмицата на бързи обороти“ обобщава новините от света всяка събота от 09:05 до 09:30 часа и събитията от България - всяка неделя от 09:05 до 09:30 часа. 

Публикации

Фрагмент от откритата при акцията на ГДБОП картина на Джаксън Полък

Снаряди за Украйна, избори, Джаксън Полък - новинарски акценти от седмицата

България няма да се включи в инициативата за закупуване на снаряди за Украйна, която се защитава в бруталната руска война срещу нея, въпреки че повечето европейски държави (включително Унгария, считан за Троянски кон на Русия) се присъединиха към..

публикувано на 26.03.23 в 09:58
Протест във Франция след налагане на пенсионната реформа

Заповед за арест на Путин, сблъсък САЩ-Русия над Черно море, МиГ-29 за Украйна - акценти от седмицата по света

Международният наказателен съд поиска ареста на Владимир Путин, съюзници на Украйна ще ѝ изпратят изтребители МиГ, а руски и американски летателни апарати се сблъскаха над Черно море. Сред глобалните притеснения се завърна финансовата криза, но..

публикувано на 18.03.23 в 10:49
Игнасио Мулеро

Екстремните спортове 26 февруари - 5 март 2023

Двама българи ще направят опит този сезон да изкачат един или повече осемхилядници в Хималаите. Идната семдица към Непал заминава сливенският алпинист с дългогодишен опит и във високата планина, и по големите стени Господин Динев . Той има пермити за..

публикувано на 05.03.23 в 15:32

Разделение и катастрофи белязаха световните събития през седмицата

Световното управление претърпя неуспех. Констатацията е премиера на Индия Нарендра Моди на базата на опита от последните години – финансова криза, климатични промени, пандемия, тероризъм и война. В седмица, в която нямаше силни аргументи,..

публикувано на 04.03.23 в 10:05

Седмица под знака на равносметката

Седмицата на равносметката. Какво научихме за една година, какво не научихме и какво не ни беше казано. Истината, заровена под думи, под тонове бетон и метал. Ще поискате ли да я изровите. За да не получите пак от същото. С набиращата..

публикувано на 26.02.23 в 10:04

Последиците от труса в Турция и Сирия, войната в Украйна - акценти от седмицата по света

Новините от Турция и Сирия доминираха в емисиите и през тази седмица - втора след катастрофалното земетресение. На фона на увеличаващия се всеки ден брой на жертвите, се открояваха новините за спасени хора - близо 12 дни след труса. Сред случаите,..

публикувано на 18.02.23 в 11:01
Месут Ханчер седи сред останките от дома си в Кахраманараш, държейки ръката на мъртвата си 15-годишна дъщеря.

Седмицата на неописуемата трагедия в Турция и Сирия

Близо 24 000 са към момента жертвите след мощните земетресения в понеделник , засегнали Южна Турция и Северна Сирия . В ход са спасителни операции. Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети Брюксел , Лондон и Париж с искания за..

публикувано на 11.02.23 в 09:53
Последици от ракетна атака в Краматорск, Донецка област на Украйна, 2 февруари 2023 г.

ЕК заседава в страна във война, още оръжия за Киев - акценти от седмицата по света

За първи път Европейската комисия заседава в страна, където се води война. Украйна бе домакин на среща на върха, с която се опитва да убеди Брюксел, че заслужава да стане член на ЕС по-бързо от всички държави досега.  Русия обвини Запада, че..

публикувано на 04.02.23 в 10:51

Седмица под знака на скандали в парламента

Президентът Румен Радев насрочи поредните парламентарни избори на 2 април, а в пленарната зала скандалите не спират. Ескалация на напрежението между България и Северна Македония заради побоя над секретаря на Българския клуб "Цар Борис III"..

публикувано на 29.01.23 в 09:49

Седмица под знака на код "червено"

В разгара на зимата с капризите на времето - ураган отнесе надеждите за третия мандат и шанса за съставяне на кабинет. Бурни ветрове оставиха без покрив десетки домакинства и раниха хора, сред които и деца. Високи климатични градуси и..

публикувано на 22.01.23 в 10:10