Седмицата на бързи обороти

„Седмицата на бързи обороти“ обобщава новините от света всяка събота от 09:05 до 09:30 часа и събитията от България - всяка неделя от 09:05 до 09:30 часа. 

Публикации

Природата напомни за себе си тази седмица - земетресение на 21 ноември в Индонезия отне живота на най-малко 310 души

Стартира Световното в Катар, войната в Украйна не спира - акценти от събитията по света от седмицата

Започна Световното в Катар, но светът отново няма отговор на климатичната криза. След като за Европейския съюз Русия стана държава-спонсор на тероризма, с нови удари Москва спря тока и водата на 70 процента от украинските домакинства. А на юг от..

публикувано на 26.11.22 в 10:57
Директорът на ОД на МВР ст. комисар Павел Млеканов, спасителите на Сашко Милко Михалков и Веселин Георгиев и кметът на Перник Станислав Владимиров.

Намирането на изчезналия Сашко от Перник и други новини от седмицата

-   В търсене на Сашко от Перник и щастливата развръзка; -   Трагедия с дете в Бузовград; -   Обир на инкасо автомобил; -   13 арестувани в операция срещу разпространение на детска порнография -   Хартиената бюлетина скара..

публикувано на 20.11.22 в 09:52
През изминалата седмица в Украйна заваля първият сняг

Присъди за сваления боинг в Украйна, ракета в Полша и други акценти от седмицата по света

Международните новини, които привлякоха най-голямо внимание през седмицата: Ситуацията в Украйна даде повод за нови тревоги, след като ракети паднаха и на територията на натовска Полша; Нидерландски съд постанови, че руска ракета е свалила..

публикувано на 19.11.22 в 10:43
Министерски съвет

Кои бяха най-важните новини от отминаващата седмица

·   Ще има ли редовен кабинет? ·   Смърт до граничната бразда; ·   ГЕРБ и "Продължаваме промяната" на една маса; ·   Протест на работещи в спешната помощ. Подробности за тези и други новини от изтичащата седмица чуйте..

публикувано на 13.11.22 в 10:46
Член на украинската Национална гвардия стреля със зенитно оръдие край Харков. Руснаците се изтеглиха от Херсон на юг, но боевете по другите фронтове продължават, 11 ноември 2022 г.

Освобождението на Херсон, сръбски бойкот в Косово, оспорвани избори в САЩ и други акценти от седмицата

"По магистралата към климатичния ад" Светът се приближава все по-бързо до екологично бедствие, предупреди генералният секретар на ООН Антониу Гутериш в Египет при откриването на 27-та международна конференция за климата. "Светът се..

публикувано на 12.11.22 в 10:06

Седмица на парламентарни спорове

Седмица на спорове в парламента по всички актуални политически теми, депутатите оформяха различни коалиции на фона на консултациите при президента, които вървят бавно и до момента безрезултатно. От скоростта, с която смесеното гласуване..

публикувано на 06.11.22 в 10:15
Жена е пуснала осветлението на колата си на фона на тъмнината в Киев заради режим на тока в резултат на руските удари

Войната в Украйна, изборите в Бразилия и Израел - акцент от седмицата по света

Обвинения в енергиен тероризъм, разклатена, но възстановена зърнена сделка, продължаващи военни действия в Украйна с намеци за руско отстъпление от Херсон, западно обещание за енергийна помощ за Киев, но и продължаващи тревоги за ядрен отговор от..

публикувано на 05.11.22 в 10:38

Начало на консултациите за кабинет при президента и други новини от седмицата

Служебното правителство няма да внася нов бюджет , ако не бъде избран редовен кабинет, за съставянето на който президентът Румен Радев започна консултации с парламентарно представените политически сили Три дни продължи учредяването..

публикувано на 30.10.22 в 10:14
Украински войници върху превзет руски танк Т-80 край Бахмут, 27 октомври 2022 г.

"Мръсна бомба" в Украйна? Двама нови премиери в Европа - акценти от седмицата по света

Изминава още една седмица на завръщане към миналото - към реалната заплаха от ядрено противопоставяне. На терен войната в Украйна остава ожесточена, икономическият ефект от нея е все така тежък спрямо останалия свят, а мирната перспектива сякаш не..

публикувано на 29.10.22 в 10:10
Вежди Рашидов

Изборът на нов председател на Народното събрание и други новини от седмицата

Скулптор, депутат, министър на културата, политик, общински съветник, член-кореспондент на БАН, а вече и председател на Народното събрание. Вежди Рашидов - героят на седмицата, безпрецедентно избран за новата си роля след два дни и половина..

публикувано на 23.10.22 в 09:52