Седмицата на бързи обороти

„Седмицата на бързи обороти“ обобщава новините от света всяка събота от 09:05 до 09:30 часа и събитията от България - всяка неделя от 09:05 до 09:30 часа. 

Публикации

БНБ, зелена светлина за Плана за възстановяване, подкрепа за Украйна – акценти от седмицата

Нов сблъсък в управляващата коалиция заради кандидатурите за управител на Българската народна банка. Кандидатът на „Има такъв народ“ за гуверньор на Централната банка Любомир Каримански каза в парламента, че е получил заплаха. „Демократична..

публикувано на 10.04.22 в 09:47
Полицаи вадят тяло от масов гроб в Буча край Киев - столицата на Украйна, 8 април 2022 г.

Обвинения в геноцид и прогнози за дълъг конфликт в Украйна - акцент от седмицата по света

Данни за предполагаеми военни престъпления, извършени от руските сили, бяха обявени в шестата седмица от началото на руското нахлуване в Украйна. Като най-красноречив аргумент бяха посочени откритите в град Буча мъртви тела, някои от тях с..

публикувано на 09.04.22 в 09:55

Отпадане на Covid мерките и други новинарски акценти от седмицата

Отпадане на Covid мерките, повишаване на цената на природния газ, предложение на „Демократична България“ България да предостави военнотехническа помощ на Украйна, протести на служители на МВР. Чуйте подробности за по-важните събития от..

публикувано на 03.04.22 в 10:19
След думите на президента Джо Байдън във Варшава негови подчинени побързаха да разяснят, че това не означава призив за смяна на режима в Русия

Путин „не може да остане на власт“ – акцент от седмицата по света

„Не се страхувайте. Диктатор, който е решен да възстанови една империя никога няма да изтрие човешката любов към свободата. Украйна никога няма да бъде победена от Русия, защото свободните хора отказват да живеят в свят на безнадеждност и мрак. За..

публикувано на 02.04.22 в 10:03

Край на зеления сертификат и други новини от седмицата

Обвинения и оправдания за арестите от миналата седмица, война между МВР и прокуратурата, скандали между прокуратурата и правосъдното министерство, между управляващи и опозиция, 100 дни правителство, искания на оставки, край на зеления сертификат -..

публикувано на 27.03.22 в 10:32
Украински войници в окоп край Николаев, 25 март 2022 г.

Война в Украйна повече от месец - водещо събитие от седмицата по света

Един месец след началото на руската инвазия в Украйна, войната изглежда зациклила и липсва ясна перспектива за приключване на конфликта. Руската армия изглежда е спряла активното си настъпление, а украинската провежда на места контраофанзиви...

публикувано на 26.03.22 в 09:56
Протест пред МС след ареста на Бойко Борисов, 18 март 2022 г.

Арестуваха Борисов, инфлацията удари 10%, а в Украйна още летят снаряди и куршуми – най-важното от седмицата

В 25-ия ден от руската инвазия в Украйна огънят продължава. У нас безспирно пристигат бежанци, които се срещат с хаоса, създаден от българските служби и с добротата на дарителите. „Не мога да не помогна. Имам деца и внуци, представям си какво би..

публикувано на 20.03.22 в 09:52
Сагтелитна снимка показва взрив в обсадения от руската армия град Мариупол

Украйна - в центъра на събитията от седмицата

Пламенните речи на украинския президент Володимир Зеленски бяха аплодирани през седмицата в американския Конгрес и в германския Бундестаг. Той призоваваше НАТО да създаде над Украйна зона, забранена за полети. От алианса обаче бяха категорични, че ще..

публикувано на 19.03.22 в 09:57
Активист поставя цветя пред посолството на Русия в Джакарта в знак на протест срещу инвазията в Украйна, 12 март 2022 г.

Войната в Украйна, санкции над Русия - най-важните новини от изминалата седмица

Втора седмица без край на войната в Украйна. Западът продължи да наказва Москва със санкции. Цял куп чуждестранни компании прекратиха дейността си в Русия. Сраженията и бомбардировките в Украйна не стихват, Русия разшири офанзивата си и..

публикувано на 12.03.22 в 09:56
Житомир, 4 март 2022 г.

Седмица под знака на войната

Седмица под знака на войната на Русия в Украйна, която разумът трудно осмисля, а сърцето не иска да приеме, защото обикновени хора плащат цената, докато Великите сили си мерят бойната техника и сферите на влияние. Седмицата беше белязана от..

публикувано на 06.03.22 в 09:54