Седмицата на бързи обороти

„Седмицата на бързи обороти“ обобщава новините от света всяка събота от 09:05 до 09:30 часа и събитията от България - всяка неделя от 09:05 до 09:30 часа. 

Публикации

Седмица на скандали, обиди и заплахи

Седмица на скандали, обиди, заплахи и откровено просташко говоренe изпращаме на 25 февруари. С наближаването на ротацията нервите на политиците се опънаха почти до краен предел. Във вторник вечерта от ПП-ДБ предложиха на ГЕРБ управленски..

публикувано на 25.02.24 в 09:42

Седмица на разплитане на нерегламентирани връзки и криза в съдебната система

Действията по изсветляване на нерегламентираните връзки в органите на съдебната власт с дейността на групата около застреляния Мартин Божанов - Нотариуса все повече се превръщат в опит за разплитане на тежко оплетени. Лавинообразният скандал е..

публикувано на 18.02.24 в 10:21

Смъртта на Навални и останалите международни новини от седмицата

"Първият ден на моя съдебен процес съвпадна с началото на войната в Украйна, която е огромно пристъпление, извършвано от настоящото правителство и по-конкретно - от президента Владимир Путин, срещу нашата страна.  От много години аз събирам дарения,..

публикувано на 17.02.24 в 10:00

Седмица на протести, обрати и кризи

Ротация, протести, обрати - катарзисът на политиците, оставки, криза след криза. Така изминалите дни отбелязаха неравноделния такт на нашето битие. Страната бе блокирана от недоволни зърнопроизводители, които с тежка техника излязоха на пътищата..

публикувано на 11.02.24 в 10:55

Седмица на словесни престрелки

Изпращаме седмица, белязана от словесни престрелки между председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и президента Румен Радев. След като от прессъобщение на движението стана ясно, че Пеевски пита защо прокуратурата и службите не..

публикувано на 04.02.24 в 09:46

Седмица на опасно време

Седмица на опасно време - грипно, метеорологично и политическо. Продължиха светкавиците между управляващи и опозиция - в битки за постове и заради клетвата на нови конституционни съдии. Седмица, изгубена между истината и лъжата, в разговори за..

публикувано на 28.01.24 в 11:30

Седмица на пренареждане

Започна пренареждането на държавата - запълнена е квотата на конституционните съдии от НС. Идва ред на регулаторите. Ротацията запазва центъра, без да изкривява фигурите - премиерът вече разполага с отчета, който ще определи ъгъла на..

публикувано на 21.01.24 в 09:42

С какви политически заявки в международен план започна 2024-а

Светът посрещна 2024 г. с впечатляващи зари, светлинни шоута и музикални програми. Окланд в Нова Зеландия и Сидни в Австралия бяха първите големи градове, които посрещнаха Новата година. Надеждите на някои от празнуващите по света бяха следните:..

публикувано на 06.01.24 в 09:40
Израелски войници на границата с Газа, 12 ноември 2023 г.

Войните в Газа и Украйна и промените в глобалния модел - акценти на седмицата

Резултатите от поредната проверка в България показват, че страната, заедно с Румъния, изпълнява всички условия за присъединяване към Шенгенското пространство, заяви през седмицата еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон след последното за..

публикувано на 09.12.23 в 09:53

Седмица на надеждата

Сняг, студ и тежка пътна обстановка в края на седмица, която започна с надеждата. За повече пари в бюджета за догодина. За повече стабилност в политическото управление. И може би малко повече коледно настроение. Момчетата от футбола..

публикувано на 26.11.23 в 09:57