Владимир Спасов

Владимир Спасов: Средна заплата от 2200 лева, лоялни служители и международни успехи

Владимир Спасов от 10 години управлява дружество в Казанлък, което е лидер на пазара за хидравлични мотори и водещ производител на хидравлични елементи. Ръководи над 1350 служители. "Компанията дели трето-четвърто място в света по брой на..

обновено на 13.10.23 в 19:01
Момчил Карамитев

Момчил Карамитев в спомени за своя баща - големия български актьор Апостол Карамитев

" Първият спомен за баща ми  е неговият глас, някаква светлина, която при появата му той отвори врата или прозорец и стана по-светло и един лек мирис на цигари "Слънце" без мирис, той тогава много пушеше, разказа в "Нощен Хоризонт"  Момчил..

публикувано на 11.10.23 в 14:54
Йордан Караджов

Йордан Караджов: Радиото е моят втори дом

"Беше в  далечната 1972 г., когато за първи път влязох в Първо студио на БНР  и изпях "Дилмано, Дилберо" по аранжимент на Найден Андреев. Тогава бяхме още "Златни струни", също така легендарна група за българския рок. И когато идвам тук,..

публикувано на 11.10.23 в 09:28
Дейвид Балдачи

Дейвид Балдачи пред БНР: С всяка прочетена книга ставаме по-човечни

" Светът се променя и уж всичко еволюира . Но някои неща си остават същите. Преди стотици години, когато е писал Шекспир, например, хората са били завистливи, ядосани, повърхностни. Днес ние продължаваме да имаме и тези качества.  Винаги ще..

публикувано на 09.10.23 в 21:30
Юлий Йорданов

Юлий Йорданов: Притеснява ме, че хората вече не четат критика

Юлий Йорданов е гост в рубриката на "Рано в неделя" - "Горещи сърца". Той е отдал целия си живот на работата с перото. Пише от ученик.  Започва с поезия, преминава през публицистика, а сега е отдаден изцяло на литературна критика, в която намира..

публикувано на 08.10.23 в 09:05
Проф. Ивайло Даскалов, началник на Клиниката по кардиология във Военномедицинската академия

Проф. Ивайло Даскалов: Гръдната болка при исхемия се получава при изчерпан коронарен резерв

Коронарната болест има различни клинични форми  и тази болка е възможно при по-тежките форми на коронарна болест на сърцето, след прекратяване на физическото усилие, да не изчезне. Това дава категорично основание незабавно  да се потърси..

публикувано на 03.10.23 в 12:31
 Доц. д-р Димитър Димитров

Доц. д-р Димитър Димитров: Когато Бог благослови, плодът е многократен

На 1 октомври почетохме Покрова на Пресвета Богородица и отбелязахме Международния или Световния ден на музиката.  В България честването му започва през 1980 г. по повод 700 години от рождението на Преподобния Йоан Кукузел.  Доц. д-р..

публикувано на 02.10.23 в 12:46
Мариан Бачев

Актьорът Мариан Бачев помага на децата да вървят по верния път

За 8-ма поредна година в София се проведе прослушване за момчета и момичета на възраст между 10 и 17 години, които станаха част от театралната школа на Мариан Бачев. "Изкуството като цяло е верният път за развитие на един млад човек. Тази година отново..

публикувано на 01.10.23 в 06:54

Мария Методиева от Добрич се е посветила на социалните дейности

В рубриката „Горещи сърца“ ще ви срещнем с една жена от Добрич, която е посветила живота и професионалния си път на социалните дейности.  Работата й с хора с увреждания и интелектуални затруднение започва преди четвърт век, когато стартира фондацията..

публикувано на 24.09.23 в 06:00

Анна Томова-Синтова: Разпяването е моята сутрешна закуска

"Непрекъснато си правя равносметки, не само на рождения ден. Винаги отделям време да помисля за преживяното, но и за бъдещето . Взискателна и с изисквания към себе си съм. Бях възпитана с много дисциплина . Никога в името на самопоказване или..

публикувано на 22.09.23 в 17:47