Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Вера Мутафчиева

"Случаят Джем" - не просто на американския пазар, но продаде първия си тираж за 2 месеца

Знаменитият роман на Вера Мутафчиева "Случаят Джем" не просто излезе за първи път на американския пазар, но и продаде първия си тираж за много кратко време - 2 месеца. Книгата е в превод на Анджела Родел.  ""Случаят Джем" е една тежка книга,..

публикувано на 14.06.24 в 12:15

Протест пред МОСВ срещу рудодобива в Босилеградско

Двете реки преминават през цялото кюстендилско поле. Замърсяванията от мините на сръбска територия тровят водите на всички притоци на река Драговищица, която идва от Сърбия и се влива в Струма.  Напрежение в Босилеградско около проект за нов..

публикувано на 14.06.24 в 12:02

Виктория Клещанова, НИМХ: До момента сме под климатичната норма за валежи

До този момент сме под климатичната норма за валежи , каза пред БНР метеорологът от НИМХ Виктория Клещанова. "През нощта имаше валежи и гръмотевични бури на много места в страната. Най-мощна беше купесто-дъждовната облачност в Централния Балкан...

публикувано на 14.06.24 в 11:42

Къде се разминават образованието и бизнесът?

Асоциацията на индустриалния капитал в България настоява за единна държавна политика за реализацията на завършилите висше образование, за да се преодолее недостигът на работна ръка. Бизнесът настоява за по-къси бакалавърски програми. Връзката..

публикувано на 14.06.24 в 11:04

Стартира арт фестивал, посветен на Димитър Еленов

Летен фестивал, посветен на актьора, режисьор и театрален педагог Димитър Еленов, предстои да бъде открит днес в София. Той отново ще предложи разнообразни творчески работилници и ателиета, насочени към деца и тийнейджъри, които имат отношение към..

публикувано на 14.06.24 в 10:48

Книга в снимки разказва истории и съдби от Украйна

Фотокнигата "Украйна: Война и престъпления" ще бъде представена тази вече от 19 часа в Столичната библиотека. Тя включва творби на 93-ма фотожурналисти от близо 30 държави. Книгата е с 540 страници, на които са отпечатани 366 цветни и черно-бели..

публикувано на 13.06.24 в 12:15
проф. Тодор Кантарджиев

Проф. Тодор Кантарджиев: Ще има кърлежи. Изчакаха да завали и взеха да пръскат

"В началото на тази пролет имаше продължителен сух период – когато трябваше да се направят всички мерки срещу кърлежите . Има ли няколко дни засушаване, кърлежите се унищожават пълноценно при пръскане на тревните площи. Трябва да се коси, да се..

публикувано на 13.06.24 в 11:32

Внимание: Хакери дебнат банковите карти

Компаниите не оповестяват хакерските пробиви, за да не бъдат подвеждани под отговорност под българското и европейското законодателство , казва Симеон Нгуен, който е етичен хакер и част от обучителния екип на Европейския цифров иновационен хъб..

публикувано на 13.06.24 в 11:24

Битката за педиатри - решим ли е проблемът?

Няма достатъчно обучителни практики. Има обаче млади хора, които искат да специализират , твърди доц. д-р Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари. " Желаещи има. Проблемът е решим , но ще отнеме..

публикувано на 13.06.24 в 10:37

БЧК започна раздаването на храни и хигиенни продукти, които ще достигнат до 618 000 души

БЧК започна раздаването на храни и хигиенни продукти, които ще достигнат до над 618 000 уязвими български граждани. В пакетите, които ще получат уязвимите групи, има два вида месни консерви и различни видове хигиенни продукти, обясни пред БНР..

публикувано на 12.06.24 в 12:16