Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Чуждестранните туристи се завръщат в София

" Хората много често помнят силно емоциите . Няма да запомнят цялата историческа информация, но ще запомнят, че са се забавлявали", казва екскурзоводът Славян Кановски. По думите му, когато някой турист се влюби в София, той препоръчва града и на..

публикувано на 31.03.23 в 11:51

България с най-висок дял в ЕС на смъртни случаи от сърдечно-съдови заболявания

България е страната в Европейския съюз с най-висок дял на смъртни случаи, дължащи се на сърдечно-съдови заболявания  – 61% от всички починали, сочат данните на Евростат. Наскоро Европейската агенция по безопасност и здраве при работа излезе с..

публикувано на 31.03.23 в 11:37

Челен сблъсък между общината и НИНКН за историческата стойност на обекти в град Баня

Благоустрояване на всяка цена, дори за сметка на културното наследство в град Баня? Защо се сблъскват диаметрално гледните точки на местната управа и Националния институт за недвижимото културно наследство (НИНКН)? Предложението е центърът, паркът и..

публикувано на 31.03.23 в 10:57

РИК-овете очакват инструкции за действие при бомбени заплахи

"В Районната избирателна комисия засега сме спокойни. Има леко напрежение , но то се касае за това, че никой на този етап не излиза да каже нищо". Това коментира пред БНР секретарят на 23-та РИК в София Полина Витанова относно бомбените заплахи от..

публикувано на 31.03.23 в 10:46

Евгений Тодоров: Нери се превърна в символ на падането на Берлинската стена в медиите

Утре от 18.30 часа в Градската художествена галерия ще бъде представена "Книга за Нери". Пред БНР авторът Евгений Тодоров сподели, че го е изненадала вълната от съпричастност и спомени след смъртта на Нери Терзиева миналата година. "В книгата съм..

публикувано на 30.03.23 в 12:42
Христо Комарницки

Христо Комарницки: България стана част от международното положение, поне в ролята си на тенекиен ветропоказател

Карикатуристите от „Прас-прес“ ни канят на първи април, от 16 часа на дискусия-хепънинг в концептуалното пространство „Дом“ на улица „Петър Парчевич“49а . Там ще бъдат показани карикатури, видео материали, авторски книги и вестници.  Журналистът от..

публикувано на 30.03.23 в 12:12

Д-р Теодора Карамелска: Непродуктивни са стигматизиращите позиции към йога

" Оспорването на монопола на православието е реално, макар да не е официализирано . Опитът на официално ниво да се изразяват стигматизиращи позиции към йога, отхвърлящи, негативни – според мен са непродуктивни ". Това заяви пред БНР главен асистент..

публикувано на 30.03.23 в 11:38
Валентина Фиданова-Коларова и проф. Златимир Коларов

Проф. Златимир Коларов: Болката ни подсказва, че става нещо и трябва да знаем как да си помогнем

От 1 до 5 април в Националния музей „Земята и хората“ ще се състои Седмицата на здравните документални и научнопопулярни филми. Здравословните проблеми ще бъдат представени в дискусия с авторите. Един от филмите, който може да бъде видян, е..

публикувано на 30.03.23 в 11:23
Христо Цветков след поставянето на рекорда

Христо Цветков оглави световната класация за най-добро време на 100 км бягане

Преди 10 дни (19 март - бел.ред.) 28-годишният Христо Цветков постави нов национален рекорд в дисциплината “100 км” бягане. На състезанието “Спринг 360”, което се проведе в Южния парк в София, Христо пробяга 100 км за едва 6 часа и 53 минути. С това..

публикувано на 29.03.23 в 13:23
Теодосий Спасов

Теодосий Спасов: Импровизацията е най-авантюристичното изживяване и за публиката, и за изпълнителя

"Наградата идва от Съюза на артистите и от гилдията на  музикантите. Това е много ценно за мен“ Носителят на "Икар" Владимир Пенев: Има много повече причини да се обичаме, отколкото да се мразим и завиждаме Двете изкуства при него вървят..

публикувано на 29.03.23 в 12:31