Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

"Хвърляме се с надеждата, че всяко нещо ще ни помогне" - историята на Анджела

Анджела e на 6 г. Тя е с диагнози изоставане в развитието и спастична диплегия . За трети път получава помощ от "Българската Коледа". "След година и шест месеца проходи, но некачествено. Сега вече е на 6 години, проблем с ходенето имаме...

публикувано на 01.12.22 в 12:55

Александър Мутафчийски празнува двоен юбилей

Музикалният театър ще отбележи двоен юбилей на своя солист Александър Мутафчийски – 50 житейски и 25 творчески години. Събитието е в неделя-4 декември, когато публиката ще може да се наслади на постановката „Цигулар на покрива“. „Това е едно..

публикувано на 30.11.22 в 11:50

Какво се случва с процедурата по закупуване на медицински хеликоптери?

България все още е единствената държава в ЕС, която няма медицински хеликоптер и не е ясно кога ще придобие, въпреки започналия проект за изграждане на система за въздушна медицинска помощ. В понеделник стана ясно, че процедурата по закупуване на 6..

публикувано на 30.11.22 в 10:30

Мари Чивиков открива изложбата си "Тези междинни неземни светове"

Тази вечер в галерия "Структура" ще бъде открита изложбата "Тези междинни неземни светове" на художничката Мари Чивиков. Изложбата може да се разгледа до края на годината. В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Мария Василева от галерия..

публикувано на 29.11.22 в 12:25
Димитър Цанчев

Димитър Цанчев: Каквото и да е новото израелско правителство, ЕС иска сътрудничество

Каквото и да е новото израелско правителство, желанието на ЕС е да продължи сътрудничеството в икономическата сфера, технологиите, туризма и научните изследвания. Това заяви пред БНР Димитър Цанчев, ръководител на Делегацията на Европейския съюз в..

публикувано на 29.11.22 в 11:29
Даниел Вода и Ирина Недева

Даниел Вода: Целта на Молдова е да е част от проекта на мира - ЕС

258 пъти е била обстрелвана Херсонска област през изминалата седмица, заяви украинският президент Володимир Зеленски. АФП очаква днес на срещата на НАТО в Букурещ, САЩ да обявят финансова помощ за възстановяването на украинската енергийна..

публикувано на 29.11.22 в 11:09

В омагьосания кръг на домашното насилие - защо жертвите се чувстват в безизходица?

Много от адвокатите работят буквално про боно , когато става въпрос за лица в неравностойно положение, каза в предаването "Хоризонт до обед" адвокат Милена Миткова, която е водила дела за домашно насилие. В момента не се прилагат на практика..

публикувано на 29.11.22 в 10:53

Защо общините настояват за държавно финансиране на приютите за кучета?

Доклад на фондация „Четири лапи“ разкрива шокиращи резултати от незаконната търговия с кучета в Европа. В нарушение на законовите изисквания 60% от кучетата в България се продават без микрочип и паспорт. Безпрецедентното търсене по време на..

публикувано на 28.11.22 в 12:15

Среща с български учен, който изучава невронните мрежи повече от 30 години

Проф. Никола Касабов e българки учен, който се занимава с изучаването на невронните мрежи от над 30 години. Той е преподавал е в университети във Великобритания, Нова Зеландия, САЩ, Германия, Китай. При посещение в София той каза, че иска да..

публикувано на 28.11.22 в 12:05

Инж. Атанасов: Наредбата за обследване на енергийната ефективност не е закъсняла

Наредбата за обследване на енергийната ефективност категорично не е закъсняла, заяви пред БНР инж. Огнян Атанасов – зам.-председател на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. "Наредбата се готви от година и нещо. В момента..

публикувано на 28.11.22 в 12:02