Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Един от литературните маршрути, воден от Георги Тенев, 2020 г.

Последен за сезона софийски литературен маршрут, посветен на есето

"Целта на нашите маршрути е да може градът да се вижда и като духовно пространство , свързано с литературата, с културата, с личности, които са оставили следа в нас, в начина ни на мислене. Ако гледаме на града по този начин, настоящето ни ще бъде..

публикувано на 04.10.23 в 12:10

Какви са ползите от електронните бележки за отсъствия на учениците?

Близо 40 000 са издадените от лекари електронни извинителни бележки за отсъствия на ученици през първите две седмици от началото на учебната година. Средно на ден се генерират над 5000 бележки . Това показват данните за гратисния период, в който..

публикувано на 04.10.23 в 10:56

"Каритас" стартира второто издание на кампанията "Старостта е и наша отговорност!"

"Каритас - България" стартира второто издание на кампанията "Старостта е и наша отговорност!". Пред БНР Ваня Клечерова от организацията подчерта, че каузата за възрастните хора е приоритетна за тях, като ежегодно се правят инициативи в тази посока:..

публикувано на 04.10.23 в 10:52
Райна Кабаиванска

Рекорден брой кандидати за майсторския клас на Райна Кабаиванска

Рекорден брой изпълнители кандидатстваха за 23-ия международен клас на Райна Кабаиванска , организиран от Нов български университет. Над 70 млади оперни изпълнители представиха своите певчески и артистични таланти пред оперната прима. 14 от тях влизат..

публикувано на 03.10.23 в 12:37
Снимката е илюстративна

Александър Леви: "Атеш" е реална организация, не е легенда

Журналистът Александър Леви публикува в швейцарския вестник Le Temps свой материал, озаглавен  "Атеш – очите и ушите на Украйна в Крим". "Атеш" е организация на кримски татари , подпомагаща действията на украинската армия спрямо Крим, обясни..

публикувано на 03.10.23 в 11:30

Деян Колев: Младите образовани роми не трябва да се притесняват да се заявят като такива

" Единственото, което може да бори дезинформацията, е образованието. Образованите деца, образованото общество е това, което може да се справи с дезинформацията". Това подчерта пред БНР Теодора Крумова - програмен директор на Център "Амалипе". "..

публикувано на 03.10.23 в 11:19

Руски опозиционери оспорват откази на ДАБ да им даде международна закрила

Руски граждани у нас оспорват отказите на Държавната агенция за бежанците да им предоставя международна закрила. В своя тридневна протестна акция пред различни ведомства те опитват да привлекат вниманието на институциите и събират подписи за..

публикувано на 03.10.23 в 10:32
Театрално четене в солидарност със Светлана Петрийчук и Женя Беркович

Театрално четене в солидарност с арестуваните Светлана Петрийчук и Женя Беркович

Точно преди три години руската журналистка Ирина Славина се самозапали в знак на отчаяние и протест срещу дългогодишния тормоз от страна на руските власти . "Търсете отговорност за смъртта ми от Руската федерация", пише тя в последния си..

публикувано на 02.10.23 в 13:01

Намигване към миналото с романа "Когато големите станат малки"

"Когато големите станат малки" - романът, който неговият автор Алберт Бенбасат нарича "вехтошарски роман". Книгата е спомен за едно софийско детство. "Неминуемо в този роман се намесва и политиката – такава, каквато я вижда едно дете и каквато..

публикувано на 02.10.23 в 12:24
Aлбена Баева Елизабет Талауер и Александър Мрохс

Проeктът Look представя изкуството като мост между екологията, технологията и реалния свят

Изложби на пет различни локации ще бъдат открити едновременно в рамките на събитието Look – Ecology and Technology. Галериите, които се включват в проекта, са "Аросита", "Харта", "Херитаж", Depoo Gallery и Punta Gallery. Експозициите ще останат в..

публикувано на 02.10.23 в 11:42