Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Прозорец свети в жилищен блок по време на спиране на електроподаването в Киев,  декември 2022

Виктория Гриб: Енергийният фронт е един от най-важните в Украйна

Украйна вече е загубила 50 на сто от своята енергийна инфраструктура . Много хора нямат нито ток, нито парно, нито вода. Половината от големите трансформаторни станции са извън строя . Има региони, където изобщо няма електричество, най-вече в..

публикувано на 17.01.23 в 10:58
Олга Иванова, Днипро

Олга от Днипро: Искам да градя тук своя живот!

Голямата мечта за мен и всички украинци е да настане мир в нашата страна и да бъдем заедно. Това заяви пред БНР Олга Иванова - украинка от Днипро, станала свидетел на разрушения от ракета блок. Жертвите на нападението вече достигнаха 41. Руски..

публикувано на 17.01.23 в 10:53
Енергия и падение

Серия от образователни видеоматериали разказват за критичната екология и оцеляването на човешкия вид

"Енергия и падение“ е пилотното издание от серия образователни видеоматериали, посветени на критичната екология и оцеляването на човешкия вид. Те са саркастични, целящи да докоснат зрителите. Появяват се някои от цветистите колажи на художника..

публикувано на 16.01.23 в 14:07

Александър Богоявленски: България разполагаше с два медицински хеликоптера, оперирани от частна компания

Две обществени поръчки за медицински хеликоптери се провалиха. В ход са нови, при които има козметични промени в техническите параметри. Служебният министър на транспорта Христо Алексиев смята, че създадената от Кирил Петков държавна фирма..

публикувано на 16.01.23 в 13:50

Милена Захариева: Не трябва да се правят компромиси с детското столче

" Детските столчета не са за комфорт, те са за сигурност . Водим детето си в столче, защото това е единственият начин да спасим здравето и живота му при инцидент". Това заяви пред БНР Милена Захариева от организацията "Деца на борда". Според нея е..

публикувано на 16.01.23 в 11:37

Петко Карамочев: Няма реална защита от нелегитимни играчи в криптосферата

"Скоро влезе в действие проект от европейската регулация. В САЩ има идентичен проект. Не са оставени нещата толкова зле. Проблемът е, че регулаторът работи със забавяне към проектите - те са като гъби, а малко трудно регулаторът ги обира гъбите - това..

публикувано на 16.01.23 в 10:29
Митко Новков

Митко Новков и проф. Георги Каприев ни водят по пътя "От Пиргос до Константинопол"

Девет разговора на Митко Новков с проф. Георги Каприев са събрани в книгата „От Пиргос до Константинопол“. Томът ще бъде представен на 16 януари в центъра за изкуство „Сити марк“. "Пиргос е старото име на Бургас. То е гръцко. Проф. Каприев е роден..

публикувано на 13.01.23 в 12:33
Ан дьо Колбер-Христофоров

Ан дьо Колбер и цветовете на България

През зимата е сиво и тъмно, но Ан дьо Колбер обича да дава светлина, цветове, любов на целия свят. Френската художничка, която е от рода на френския кралски финансист Жан-Батист Колбер, представя в София свои картини. Колбер е съпруга на..

публикувано на 13.01.23 в 12:15

Защо Агенцията за бежанците отказва хуманитарна закрила на руски опозиционери?

На 15 януари в София, Бургас и Варна ще се проведат протести в подкрепа на опозиционно настроени руски граждани, които пребивават у нас. Те се инициират от организацията "Свободна Русия". На събитието ще бъде отправен призив Държавната агенция за..

публикувано на 13.01.23 в 10:57
Николай Марченко

Николай Марченко: Много анализатори разсъждават дали Кремъл работи по Кримски сценарий и в Нагорни Карабах

Путин има слаба армия, но много силни специални служби . Това обясни пред БНР Николай Марченко, който е заместник -главен редактор на „Бивол“, както и бивш кореспондент на вестник „Комерсант“. По тази причина за руския президент не  е трудно да..

публикувано на 13.01.23 в 10:37