Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Как да пътуваме безопасно по празниците? По-бавно, по светло, без рискови маневри, съветват експерти

Традиционно натоварени по празниците ще бъдат автомагистралите, пътищата към зимните курорти и към граничните пунктове. Пътят от Симитли до Банско е в ремонт , няма положена пътна маркировка и монтирани мантинели, затова там водачите следва да се..

публикувано на 21.12.22 в 10:26

Животът на Пабло Пикасо, разказан във фотографии на Андре Вилер и Едуард Куин

Животът на Пабло Пикасо е разказан във фотографии на Андре Вилер и Едуард Куин. Техните произведения представя Софийската градска художествена галерия. Те са заснели моменти от семейния му живот и от творчество. „Целта на този изложба е да..

публикувано на 20.12.22 в 15:11
коледен базар

Украински бежанци представят традиционни ястия и сувенири на Коледен базар в София

Бежанци от Украйна участват в коледен базар на площад "Славейков" в София. Те представят свои ястия, занаяти и традиции.  Посетителите могат да опитат различни украински лакомства като вареники с различен пълнеж, сирники (палачинки със сметана), борш с..

публикувано на 20.12.22 в 12:17
Елисавета Белобрадова

Елисавета Белобрадова: Единствените територии, в които българският е забранен, са окупираните от Русия

Преди дни Райна Манджукова, която е директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина съобщи, че ситуацията в Запорожието е сложна. Тя уточни, че става дума за общини в областта, където българските неделни училища са закрити и е забранено да се..

публикувано на 20.12.22 в 11:45
Стефан Иванов

Банкерът и приключенец Стефан Иванов потегля на експедиция за 6 рекорда на Гинес

Банкерът и приключенец Стефан Иванов потегля на океанска гребна експедиция - първата по рода си в света.  В началото на 2023 г. 6-членен интернационален екипаж, част от който е българинът, ще се отправи към Антарктида. Иванов е лично поканен от капитана..

публикувано на 20.12.22 в 11:38
Димитър Дилчев

Димитър Дилчев: С единично електронно билетче от 1,60 ще се пътува повече

Промяната в системата за таксуване в градския транспорт в София е поетапна и постепенна. В това увери Димитър Дилчев, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност, който обясни в предаването "Хоризонт до обед" новите правила и промените в..

публикувано на 20.12.22 в 10:49

Чарлз без корона на новите банкноти – 5, 10, 20 и 50 паунда с лика на краля

Английската централна банка показа на поданиците на Краля новите банкноти с лика на Чарлз Трети. Изображението на новия монарх е на всичките четири банкноти от 5, 10, 20 и 50 паунда, но не се правени никакви други промени по дизайна, съобщиха..

публикувано на 20.12.22 в 09:08
Може и нищо общо да няма

Два документални филма събраха младата публика в Дома на киното

Два филма, при това документални, вчера сериозно конкурираха финала на СП по футбол. Те напълниха залата в Дома на киното с предимно млади хора. Заглавието на единия от тях е „Може и нищо общо да няма“. Лентата е от 2022 година и допълва по..

публикувано на 19.12.22 в 14:07
Вени Марковски

Вени Марковски: Най-опасни са уважаваните хора, които говорят в ефира неща, които не са верни и не почиват на факти

Вени Марковски  е човек, борещ се срещу дезинформацията. Прави го на европейско равнище. Член е на работни групи към ЕК, свързани с фалшивите новини и регулацията на социалните мрежи. Той остро разкритикува твърдения в национален ефир на Андрей Райчев..

публикувано на 19.12.22 в 13:55

Оловната тишина около смъртта на Вапцаров - на бял свят са документи, крити 80 години

"Оловна тишина" е документално разследване на Ивайла Александрова по дело 585, по което е осъден и разстрелян поетът Никола Вапцаров. Изследването излиза 80 години след смъртта на поета. "Бяхме направили вече филма с Костадин Бонев –..

публикувано на 19.12.22 в 12:50