Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Владимир Левчев представя утре новата си книга за масонството

Книгата "Масонството във Великобритания и САЩ. Исторически документи и митове" излиза утре на българския книжен пазар. Неин автор е писателят Владимир Левчев.  Пред БНР той посочи, че книгата е опит за научен подход към въпроса . Тя не се занимава..

публикувано на 12.01.23 в 11:50
Актьорът Бойко Кръстанов е водещ на предаването

"Това го знам" - празник на знанието в новия забавен формат за образование на БНТ

Неделните следобеди се превръщат в празник на знанието с най-новото предаване на БНТ – "Това го знам". Водещият на детското предаване – популярният актьор Бойко Кръстанов, отваря вратите на най-модерната и забавна класна стая в България на 15 януари..

публикувано на 12.01.23 в 11:36

Илко Йорданов: Онлайн обучението води до нарастване на неравенствата

Учейки дистанционно, нарастват неравенствата,  заяви пред БНР Илко Йорданов - експерт в Институт "Отворено общество".  По думите му онлайн обучението е по-малко ефективно. "Съвсем различна е ситуацията за учениците, когато са поставени в..

публикувано на 12.01.23 в 10:54
д-р Мирослав Спасов

Д-р Мирослав Спасов: Грипът този сезон не е по-различен от предходните години

Има случаи на грип А, но не е дошло времето за обявяване на грипна епидемия , заяви в предаването "Хоризонт до обед" общопрактикуващият лекар от София  д-р Мирослав Спасов. Грипът през този сезон не е по-различен от предходните години ...

публикувано на 12.01.23 в 10:43

Предепидемична обстановка в Пазарджик

В Пазарджик грипната обстановка остава усложнена и предепидемична. Детските отделения в многопрофилната болница са препълнени и малките пациенти се пренасочват към частните здравни заведения. Към момента не се налага транспортиране на деца в други..

публикувано на 12.01.23 в 10:39

Валежите донесоха надежда за рестарт на зимния сезон

Еуфория сред любителите на зимните спортове предизвика вчерашния снеговалеж в някои части на страната, а в социалните мрежи се споделяха снимки и видеоклипове от побелелите вече писти.  Валежите и застудяването в последното денонощие дават основание за..

публикувано на 11.01.23 в 13:00
Емил Иванов

Ветроходната база "Искър" иска "вашата коледна елха"

"Искаме вашата коледна елха!" - идеята за инициативата за спасяването на живите коледни дръвчета е на Емил Иванов, треньор по ветроходство и спортен педагог, създател на новата ветроходна база "Искър".  Коледните дръвчета, които са оцелели след..

публикувано на 11.01.23 в 12:19

Евгения Ташева: Пластмасовите бутилки не влизат достатъчно добре в системата за рециклиране

"Общественото мнение по отношение на пластмасовите отпадъци остава непроменено. Даже расте ангажираността на хората към този проблем и тревогата им от нарастващото замърсяване с пластмасата ". Това заяви пред БНР Евгения Ташева от Сдружение "За Земята"...

публикувано на 11.01.23 в 11:57

Какво може да спъне кандидатстването за фотоволтаици за ток и соларни бойлери?

Семейството на Боряна Попова има на терасата си в блока слънчеви панели. Започнали с два панела, които покривали консумацията на един хладилник и две лампи. Отопляват се с три климатика в три помещения. Миналата зима са плащали по 105 лева за ток,..

публикувано на 11.01.23 в 11:46

Фотоволтаиците като близко бъдеще и мрежата като батерия - кога ще се случи у нас?

Процесът на кандидатстване предвижда предварително да платим цялата стойност на инвестицията, не всички домакинства обаче могат да си позволят да извадят наведнъж тази сума, коментира Драгомир Цанев. Инсталация от 5 киловата може да ни..

публикувано на 11.01.23 в 11:26