Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Ще премахне ли Париж електрическите тротинетки под наем?

Париж може да премахне електрическите тротинетки. Започнаха спорове по темета в различни етажи на властта, предизвикани от решението на кмета Ан Идалго за столицата. Това съобщи в предаването „Хоризонт до обед“ Юлия Талева, която е кореспондент на БНР..

публикувано на 18.01.23 в 12:39

НБУ организира конференция "Войната и "борбата за мир" в литературата на НРБ"

Изследователи от различни академични институции в България ще разгледат актуалната тема за войната в контекста на нейната връзка с темата за войната в литературата на социализма на научна конференция "Войната и "борбата за мир" в литературата на НРБ"...

публикувано на 18.01.23 в 12:07

Силният вятър е отнесъл изолацията на 45-то училище и е повредил покрива на Общината в столичния район „Илинден“

Около 69 сигнала за паднали дървета, билбордове и ламарини са отработили до момента екипите на Столичната пожарна и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община. Екипите са на терен от снощи, когато започна силният вятър. Към системата на..

публикувано на 18.01.23 в 12:07

Представлението "Кореком" ни връща в детството от 80-те и 90-те години

Тази вечер от 19.30 ч. в Топлоцентрала ще бъде представен спектакълът "Кореком". Това е представление, в което се връщаме към детството от 80-те и 90-те години на миналия век.  С публиката ще направим пътешествие, което ще започне от опашките за..

публикувано на 18.01.23 в 11:48

Как се стопанисват улищните автобуси и може ли някои области в страната да останат без такива?

В община Плевен има реална опасност през втория учебен срок да няма изправни ученически автобуси. Това стана ясно вчера в предаването на БНР „Преди всички“. В Плевенско може да останат без училищни автобуси. Искат нови от МОН Ученически..

публикувано на 18.01.23 в 11:11

МВР иска да взима повече контролни точки при нарушения на пътя

МВР повишава броя на отнетите контролни точки при нарушения на пътя. Ще се вземат 10 точки за каране в аварийната лента на автомагистрала, а при употреба на алкохол - по 20 контролни точки. Това предвижда проект за промени, изготвен от МВР и предложен..

публикувано на 18.01.23 в 11:04

Най-много тийнейджъри търсят съвет на телефонната линия за деца

Най-много тийнейджъри се обаждат на националната телефонна линия за деца 116 111, търсейки съвети по различни въпроси. Това заяви пред БНР Георги Иванов - експерт от Държавната агенция за закрила на детето, която администрира линията. " Повече от..

публикувано на 18.01.23 в 10:25

Ключови промени в Закона за българския жестов език - ще минат ли в този парламент?

Точно 2 години след приемането на дългоочаквания Закон за българския жестов език на дневен ред са ключови промени в него. Те засягат квалификацията и заплащането на жестомимичните преводачи . Към момента едва 8 души фигурират в списъка на..

публикувано на 17.01.23 в 12:08
Генадий Гудков

Генадий Гудков: Искам българите да разберат, че Русия не е Путин

Ще видим сериозно поражение на Путин в най-близко бъдеще. Това заяви пред БНР Генадий Гудков-руски политик и опозиционер, който живее в изгнание, координатор за контактите с руската опозиция за ЕП и председател на сдружение „Свободна Русия“...

публикувано на 17.01.23 в 11:48

Богдан Милчев: Магистралите ни са в критично лошо състояние, опасно е да се кара дори със 120 км/ч

Нуждаем се от нов закон, философия и разбиране за пътната безопасност. Това заяви пред БНР Богдан Милчев, който е ръководител на Института по пътна безопасност и бивш началник на КАТ- София. „Държавните институции са неспособни да..

публикувано на 17.01.23 в 11:02