Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Думи на годината

"Война" е Думата на 2022 година

"Война" е Думата на 2022 година.  Тя беше подбрана сред 300 думи, посочени от граждани. Авторитетно  жури селектира 10 от тях, а гласуващите откроиха челната тройка.   Думата „война“ е събрала над 50% от гласовете в допитването,..

публикувано на 23.01.23 в 10:33

Отстранени са щетите от вятъра по Ботаническата градина

" Щетите от силния вятър са сериозни . Засегнати са покривите на оранжериите, които са изцяло от стъкло. Изтръгнати или счупени са над 50 стъкла". Това заяви пред БНР проф. Светлана Николова, директор на Ботаническата градина на БАН в София...

публикувано на 20.01.23 в 12:11

Институтът за пътна безопасност настоява за пътна карта и ясна отговорност

Институтът за пътна безопасност започва национална гражданска инициатива "Мисия безопасни пътища". Пред БНР адв. Албена Белянова, която е доброволец към института, посочи, че инициативата стартира в събота от 11 часа: "Призоваваме всеки, който е..

публикувано на 20.01.23 в 11:51
Пенка Георгиева

Пенка Георгиева: Промените в Закона за хората с увреждания са добро решение

Приетите промени в Закона за хората с увреждания са добро решение на депутатите. Това заяви пред БНР Пенка Георгиева от пациентска организация "Заедно с теб". " Това е едно добро решение на депутатите - да дадат възможност на хората с увреждания да..

публикувано на 20.01.23 в 11:03

Ивайло Попов: Мерките срещу мръсния въздух в София са изключително неамбициозни

Граждани и Сдружение "За Земята" обжалват в съда наредбата на Столична община за въвеждане на зони с ниски емисии. Мерките са  изключително неамбициозни , коментира пред БНР Ивайло Попов от екип "Въздух" на сдружението. СОС прие Наредбата за..

публикувано на 20.01.23 в 10:28
Доротея Николова и д-р Павлина Върбанова

Ясни са десетте финалисти в класацията за Дума на 2022 година. До 21 януари избираме челната тройка

Коя ще е думата или израза на 2022 година? Намираме се все по-близо до отговора. Анкетата, която прави платформата „Как се пише“ навлезе във втория си етап-избор между 10 селектирани думи. До 21 януари можем да гласуваме за 3 от тях. Накрая ще бъде..

публикувано на 19.01.23 в 14:03

Експерти: Изкуственият интелект ще играе много по-ключова роля, отколкото в момента

Дискусията "AI пропаганда. Текст и истина във фалшивия нов свят" ще се състои тази вечер в клуб K.U.P.E. от 19 часа. "Ролята на изкуствения интелект в генерирането и разпространението на фалшиви новини в момента не е толкова съществена. Но се..

публикувано на 19.01.23 в 13:14
Проф. Радостина Александрова

Проф. Радостина Александрова: Всички медицински продукти подлежат на постмаркетингов контрол, включително ваксините срещу Covid-19

От няколко дни в България има ваксини срещу ковид за кърмачета над 6 -месечна възраст. Тя се подходящи за деца до 4-годишна възраст. Повече от 120 държави по света прилагат ваксини срещу ковид при малки деца, обясни в ефира на БНР проф...

публикувано на 19.01.23 в 10:37

Руснаци дариха джипове на украинска НПО

На фона събудения дебат в парламентарните кулоари за това дали България е помогнала на Украйна с оръжие и боеприпаси, р уснаци, избягали от Путин, дариха джипове на украинка неправителствена организация. От украинска страна припомниха, че..

публикувано на 18.01.23 в 13:44
Недялко Йорданов

Недялко Йорданов на 83: Вече не си задавам въпроси

„Никога не съм допускал, че мога да достигна такава възраст. Когато бях 16-годишен имах учителка на 31. Изглеждаше ми като стара баба. На 35 ме обхванаха тъжни мисли. Написах песните „Младостта си отива“, „Остаряваме бавно“ и „Не остарявай,..

публикувано на 18.01.23 в 12:46