Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Училището - казарма, или място за развитие? Ще превърнат ли санкциите родители и учители във врагове?

Образователната система е създадена да образова, подкрепя и спазва правата на децата. Санкциите противопоставят учители и родители и ги кара да водят война помежду си. Това мнение изрази пред БНР Мария Брестничка от Националната мрежа за децата...

публикувано на 25.01.23 в 11:25
Сирак Скитник

Познат или непознат е Сирак Скитник в родния си град Сливен?

Днес БНР празнува своята 88-годишнина.  Тази година се навършват и 140 години от рождението на първия директор Сирак Скитник или Панайот Тодоров Христов . Сливен е неговият роден град, където градската галерия носи неговото име, има улица с негово..

публикувано на 25.01.23 в 10:31
Ингеборга Дапкунайте и Джон Малкович на сцената на театър

Пускат билетите за пиесата с Джон Малкович в Народния театър, цената им варира от 50 до 400 лв.

Билетите за трите участия на холивудския актьор Джон Малкович на сцената на Народния театър в средата на февруари ще бъдат пуснати в продажба днес. Цените са между 50 и 400 лева. Точно в 12 часа на обед на касите и в сайта на Народния театър,..

публикувано на 25.01.23 в 07:54

Кметове пазаруват лекарства за цели села. Докога 1/3 от аптеките ще са само в три големи града?

Без достъп до лекарства продължават да бъдат стотици жители на малки населени места у нас. По данни на Изпълнителната агенция по лекарствата към 2021 г. броят на аптеките у нас е бил 3300, като една трета от тях са концентрирани в София, Пловдив..

публикувано на 24.01.23 в 11:43
Габриела Руменова

Габриела Руменова: Комисията за защита на потребителите да разгледа индексациите в цените на мобилните оператори

Нормално би било търговецът да актуализира своите цени за новите абонаментни планове, които предлага . Така Габриела Руменова от платформата „Ние потребителите“ коментира пред БНР предстоящото индексиране на цените на мобилните оператори...

публикувано на 24.01.23 в 11:01

Стоян Панчев: Инфлация се намалява с увеличаване на лихвите

Има един начин да се намали инфлацията при сегашните обстоятелства - с увеличаване на лихвите. Това заяви пред БНР икономистът Стоян Панчев - председател на Българското либертарианско общество.  "Това започна, поне в Европа, доста късно - средата на..

публикувано на 24.01.23 в 10:48
проф. Христо Матанов

Проф. Христо Матанов: Докато в Северна Македония градят своята идентичност върху миналото, то ще ни разделя

"Миналото винаги ще ни разделя, докато в Северна Македония градят своята идентичност на миналото, а не на настоящето и бъдещето. Миналото ни обединява, не ни разделя. Те искат да ни разделя . Щом го искат, нека да го изживеят докрай, както искат те...

публикувано на 24.01.23 в 10:31
Сандра Мишкеди

Сандра Мишкеди: В Унгарския културен институт искаме да вдъхновяваме хората и да създаваме нови връзки

Тази вечер в Унгарския културен институт „Ференц Лист“ в София ще има концерт на младия пианист Ивайло Василев. Той е с вход свободен и е част от проявите, организирани тук и създаващи сериозни културни връзки между България и Унгария.  "През две..

публикувано на 23.01.23 в 12:27
Мина Милева, Иван Бърнев и Весела Казакова

Филмът "Васил" - колко неизвестна част сме от европейското уравнение?

Филмът "Васил" излиза на български екран този петък. Лентата е копродукция на Испания и България. В образа на Васил влиза Иван Бърнев, а роли във филма  имат изключително известни испански актьори. "Васил" е  един от петте филма с българско участие,..

публикувано на 23.01.23 в 12:01

Тежи ли думата на архитектите в разплитането на казуса с Пловдивския панаир?

Общинската собственост е основен инструмент , с който се управлява градът, коментира в предаването "Хоризонт до обед" арх. Чавдар Тенев, председател на Камарата на архитектите в Пловдив. Автогарите са продадени на частни лица и когато частният..

публикувано на 23.01.23 в 11:05