12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Филип Гунев

Филип Гунев: В полицията и службите трябва ясно разделение на политиците от професионалистите

" Една бъдеща съдебна реформа и реформа на службите трябва да предполага много ясно разделение на политиците и политиките от професионалистите . Не може да има такова срастване. Срастването на Министерството на вътрешните работи и на полицията не..

публикувано на 05.06.23 в 15:47

Случай на отровени елитни кози от ферма в Банско

Отровни препарати за третиране на земеделските посеви стоят безстопанствено в нивите и в близост до градските улици. За това алармират фермери, които настояват за по-сериозен контрол, след като стана факт и поредният  неприятен случай на отровени..

публикувано на 05.06.23 в 15:07
Висшият съдебен съвет провежда пленум. На снимката: главният прокурор Иван Гешев и министърът на правосъдието Крум Зарков, 5 юни 2023 г.

ВСС обедини двете искания за предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор

Висшият съдебен съвет обедини двете искания за предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев. Така на следващото си заседание съдебните кадровици ще дебатират по същество за това - извършил ли е Обвинител номер тежко..

публикувано на 05.06.23 в 14:16
проф. Георги Рачев

Проф. Георги Рачев: Нямаме против Зарица Димкова, но тя е далече от същината на туризма

"Туристическият бизнес няма нищо против личността на Зарица Димкова и нейното кариерно развитие, но тя е твърде далече от същината и съдържанието на туристическия бизнес. Особен е секторът "туризъм" и е единственият, който може да се възпроизведе 100%..

публикувано на 05.06.23 в 14:12
Иван Христанов

Иван Христанов: Може би след 6-9 месеца няма да има правителство. Вървим към плана "Орешарски"

" Може би след 6-9 месеца няма да има правителство . Имахме знак - Мария Габриел не присъства. Николай Денков каза, че не иска да се влиза в интриги и това е правилно, но тук има политически знак".  Коментара направи пред БНР бившият заместник-министър..

публикувано на 05.06.23 в 13:39

Ивет Добромирова: В "ресторант "България" сделките отдавна текат под масата

"Процесите, които се случват в България, не започват от сега. Като странични наблюдатели оставаме с впечатлението, че в "ресторант "България" сделките отдавна текат под масата и са естествено продължение на договорки на различни нива. Но ние нямаме..

публикувано на 05.06.23 в 13:23
Тончо Краевски

Тончо Краевски: Служебните правителства на Радев родиха алтернатива на самите себе си

"Ще запомни служебните правителства на президента Румен Радев с това, че родиха от себе си реална политическа алтернатива , която накрая се оказа не само политическа алтернатива на статуквото тогава, но сега и алтернатива на самия кабинет на Радев"...

публикувано на 05.06.23 в 13:09

"Левицата!" отново настоя за предсрочни избори

Коалиция "Левицата!" организира протест пред президентството с искане за нови предсрочни парламентарни избори. Членове на коалицията и техни симпатизанти се обявиха против съставянето на редовно правителство. Заради агресивното поведение на един от..

публикувано на 05.06.23 в 12:01

Радостин Василев с обвинение за опит за принуда

Депутатът Радостин Василев получи обвинение за опит за принуда към бившия народен представител Христинка Иванова да напусне парламента. Василев се яви в Националната следствена служба, за да даде показания. Той отрича вина и определя..

публикувано на 05.06.23 в 11:08
Ангел Христов

Ангел Христов не е починал в болницата в Дупница, а в дома си

Ангел Христов не е починал в болницата в Дупница, а в дома си, заобиколен от своето семейството. Това каза пред БНР главният лекар на лечебното заведение д-р Ени Лефтеров. Той уточни, че Христов - единият от т.нар. "братя Галеви", е..

публикувано на 05.06.23 в 10:35