12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Аделина Радева

Аделина Радева: Изложбата представя желанието на човек да отваря пространства в личното си време

"Целта на тази изложба не е да ме представи като художник, а да представи желанието на човек да отваря пространства в личното си време, което много ни липсва. И се престраших да го направя сега". Това сподели пред БНР Аделина Радева, журналист в БНТ,..

публикувано на 11.08.22 в 17:29

Слаб интерес в Силистра към приемната на екипа на омбудсмана

Слаб интерес проявиха силистренци към приемната, организирана от екипа на омбудсмана Диана Ковачева.  Малък е броят и на хората, които в рамките на миналата година са потърсили помощта на експертите му. Въпреки това специалистите твърдят,..

публикувано на 11.08.22 в 16:50
Стефан Милев, заместник-кмет на Община Плевен

Законови ограничения правят недостъпна социалната услуга "Асистентска подкрепа"

С решение на Общинския съвет в Плевен се променя броят на потребителите на социалната услуга „Асистентска подкрепа“. Услугата започва дейността си с капацитет 386 потребители на 1 април 2021 г., година по-късно се оказва, че тази бройка не..

публикувано на 11.08.22 в 16:49
Свидна Динева

Какво е характерно при търсенето и предлагането на ученически и детски отдих?

Морските лагери и тези на планина са традиционно търсени от родителите като организация за лятната почивка на децата. Пандемията от коронавирус засили желанието на семействата да запишат децата си за бази на екологично чисти места с дейности сред..

публикувано на 11.08.22 в 15:36
Проф. Анна Кръстева

Проф. Анна Кръстева: Това служебно правителство е репетиция за бъдеща власт на Румен Радев

" Електоралният сезон бих го определила като 50 нюанса сиво . Много радикално различен е днешният залог за изборите. Преди две години залогът беше промяна, днес е управление. Преди беше смяна на елита, а сега въпросът е кой може да управлява...

публикувано на 11.08.22 в 14:43
Аркади Шарков

Необходима ли е актуализация на Бюджета в подкрепа на доходите на домакинствата?

20% инфлация до края на годината и нов скок в цените на стоките от първа необходимост от октомври , прогнозират експерти. Най-много се очаква да поскъпнат природният газ - с 40%, транспортът - с 20 на сто, хлябът и храните - с 25%...

публикувано на 11.08.22 в 14:32
Иван Хиновски

Иван Хиновски: Парното ще поскъпне с не повече от 20%

" Парното ще поскъпне с не повече от 20% през следващия отоплителен сезон ".  Тази прогноза направи пред БНР енергийният експерт Иван Хиновски. Той уточни, че цената на парното ще следва хода на цената на природния газ, "но няма да бъде с 60%,..

публикувано на 11.08.22 в 13:38
Мария Капон

Мария Капон: Политическа коалиция преди изборите, а не за четвърти път от същото

" Трябва да има политическа коалиция, която да се състои преди изборите, а не аритметична - след изборите . Аритметиката след това ще означава да се даде повече място на БСП в една такава коалиция, а истинското проевропейско мнозинство може да се..

публикувано на 11.08.22 в 13:06

Даниел Лорер: Трябва да бъде ясно, че не може да се разчита на "Газпром"

" Българската държава може и трябва да защити българските граждани от високите цени и на електроенергия, и на газ . Това го показа нашата администрация миналата зима, като определихме над 4 млрд. лева за този вид помощи за енергийни нужди на гражданите..

публикувано на 11.08.22 в 12:47

Стефани Кръстева сбъдва мечтата си да бъде Татяна в операта "Евгений Онегин"

"Всяка част от операта е "Евгений Онегин" е огромно преживяване. Това е първата опера, с която дебютирах на сцената на Софийската опера и балет. Ролята на Татяна е моя мечта от малка. Тази възможност ме прави истинска щастлива. Татяна е..

публикувано на 10.08.22 в 16:48