12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Недоволни фермери протестираха в центъра на София

Вторият протест на недоволни фермери започна пред Министерството на земеделието, след което те тръгнаха към Министерския съвет. Недоволните фермери и техни представители бяха поканени да влязат в сградата на Министерството на земеделието, но..

публикувано на 30.11.23 в 12:40
Наполеон (Биография)

Александър Стоянов представя Наполеон и неговите приятели, врагове и любовници

Войник. Авантюрист. Реформатор. Законодател. Защитник на либералните идеи на Революцията. Абсолютен монарх и император.  Човек, който е променил завинаги световната история. Малцина в световната история имат толкова голямо влияние върху образа..

публикувано на 29.11.23 в 16:14
Весислава Танчева

Весислава Танчева: Без ПП и ДБ изпирането, колосването и белосването на Борисов и Пеевски нямаше как да стане

Има целеносочено усилие образите на Борисов и Пеевски да бъдат изпрани. Това заяви пред БНР Весислава Танчева, комуникационен експерт и политически анализатор. " Без ПП и ДБ изпирането, колосването и белосването на Борисов и Пеевски нямаше как да..

публикувано на 29.11.23 в 16:00

Нов анализ: Недостиг на общопрактикуващи лекари, психиатри, медицински сестри...

Съветът за икономически анализи публикува анализ,  посветен на недостига на медицински специалисти в здравеопазването в България.   Проучването ще бъде представено днес следобед в НС. Анализът представя основни факти относно осигуреността с медицински..

публикувано на 29.11.23 в 14:21
Иван Христанов

Иван Христанов: Искаме да научим от Василев и Денков кой е създател на идеята за продажба на държавна земя

Държавният поземлен фонд е инструмент за провеждане на държавна политика. Това обясни пред БНР Иван Христанов, лидер на партия "Единение“, бивш заместник-министър на земеделието. Той изрази острата си реакция срещу възможността  държавата да започне да..

публикувано на 29.11.23 в 14:40
Петко Салчев

Професор Петко Салчев: Бюджетът на НЗОК ще бъде приет

Здравната комисия не прие във вторник законопроекта за бюджета на НЗОК за 2024 г.  Комисията по здравеопазване на НС отхвърли проекта за бюджет на НЗОК Професор Петко Салчев - бивш директор на НЗОК, припомни, че Комисията по бюджет и..

публикувано на 29.11.23 в 13:32
Искрен Арабаджиев

Искрен Арабаджиев: Пеевски не взима решенията

Пеевски не взима решенията. Това заяви пред БНР Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ.  "Не е на дневен ред възможността той да стане премиер ". Ролята на ДПС е единствено в осигуряването на конституционна реформа , отбеляза той в предаването "12+3". "..

публикувано на 29.11.23 в 13:25
Инж. Ясен Ишев

Инж. Ясен Ишев: Търговете за пътно поддържане се правят за определени фирми

Недостатъчно и остаряла техника - това са сериозните причини за проблеми с поддържането на пътната мрежа. Това каза пред БНР инж. Ясен Ишев, председател на УС на Научно-техническия съюз по транспорта. " Роторните снегорини са рядко явление . Те..

публикувано на 28.11.23 в 16:57

У дома или в ресторант – къде да посрещнем 2024-а? Монтана ви очаква!

2024-а вече чука на вратата и всеки един от нас си прави планове за последната вечер на тази година. Приятели се уговаря, но къде да се съберат? В Монтана ресторанти и хотелски комплекси отправят примамливи оферти. Менютата са страхотни..

публикувано на 28.11.23 в 16:27

Европейци ли сме като мислене и гордеем ли се, че сме българи?

Институтът за етнология и фолклористика към Българската академия на науките представи днес резултатите от национално представително проучване за съвременната идентичност на българите. Доколко сме станали европейци като мислене, с какво се гордеем и..

публикувано на 28.11.23 в 15:18