12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Слави Василев

Слави Василев: Резултатът е предизвестен

" Резултатът е предизвестен . Успехът за съставяне на правителство, независимо кой държи мандата, с тази политическа конюнктура, която виждаме, клони към нула ". Коментара направи пред БНР политическият анализатор Слави Василев. Кои са..

публикувано на 16.01.23 в 13:32
Ралица Симеонова

Ралица Симеонова: Радев предпочете да реализира собствените си цели и да навреди на БСП

"От гледна точка на сегашната конюнктура "Български възход" имаше най-голям шанс да съдейства за формиране на правителство с третия мандат . Заради това, че са най-диалогични и са склонни за най-големи компромиси. Защо президентът не избра тях? Това е..

публикувано на 16.01.23 в 13:08
Христо Иванов

Христо Иванов: Много е вероятно да се стигне до избори 2 в 1 с местните

"Президентът от две години прави едно и също с един и същи резултат - отиване на избори и управление на служебни кабинети. ... Дали ще има парламентарно управление е отговорност на партиите в Народното събрание. Румен Радев е в положението на онзи с..

публикувано на 16.01.23 в 12:46

Институт и читалище в Плевен създават заедно туристически път на виното

Институтът по лозарство и винарство в Плевен и най-старото и голямо читалище в града "Съгласие 1869 г." са сред вписаните в Националната листа на нематериалното културно наследство "Живи човешки съкровища" за изминалата 2022 година. Проектът е свързан..

публикувано на 12.01.23 в 16:36

Музика "На Запад от Ламанша"

"На Запад от Ламанша" е к амерен концерт с произведения от Самюъл Барбър, Джордж Гершуин, Курт Вайл, Харолд Арлен, Стивън Сондхайм, както и Американски религиозни песни (Spirituals of America). Събитието е на 21 януари в Софийската опера и балет...

публикувано на 12.01.23 в 15:26

Виктор Иванов: Четири министерства си прехвърлят темата за медицинските хеликоптери като горещ картоф

" Стандартът HEMS, който се прилага в много европейски държави, но не и у нас, регулира конституционното право на всеки гражданин да получи спешна медицинска помощ до 60 минути след подаване на сигнал . Няма значение дали това е по повод инсулт,..

публикувано на 12.01.23 в 14:23
Проф. Ива Христова

Проф. Ива Христова: Тази година ще наблюдаваме много сериозна грипна вълна

"Тази година ще наблюдаваме много сериозна грипна вълна и трябва да вземем всички мерки да се предпазваме. В последните две седмици се удвоява броят на пациенти с остри респираторни заболявания. Към момента е най-висока заболяемостта при децата от 0..

публикувано на 12.01.23 в 13:51

Иван Хиновски: Определящо е какви експерти и политици ще осъществят реформата в енергийния сектор

" България би трябвало да успее да направи адекватна реформа в енергийния сектор . Дали ще е с големи, или с по-малки щети - това зависи от стратегията и качеството на експертите и политиците, които ще се занимават с нея. Необходимите условия, за да..

публикувано на 12.01.23 в 13:49
Огнян Атанасов

Огнян Атанасов: Няма да оставим темата за енергийната сигурност да изчезне от общественото внимание

" Няма да оставим темата за енергийната сигурност на България да изчезне от общественото внимание , защото тя е изключително важна.Трябва да има яснота какво точно ще се случва. Виждаме едно безпрецедентно обединение на политиците около идеята"...

публикувано на 12.01.23 в 12:53
Иван Демерджиев

МВР започва проверка на "златния гьол" на ГКПП "Капитан Андреево"

МВР започва проверка на цялостния начин, по който 10 години е бил стопанисван „златния гьол“ на граничния пункт „Капитан Андреево“. Ще се проверява и информацията от НАП, че касови апарати не са били свързани фискално със системата на Приходната..

публикувано на 12.01.23 в 12:33