12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Иван Христанов

Иван Христанов: Искаме да научим от Василев и Денков кой е създател на идеята за продажба на държавна земя

Държавният поземлен фонд е инструмент за провеждане на държавна политика. Това обясни пред БНР Иван Христанов, лидер на партия "Единение“, бивш заместник-министър на земеделието. Той изрази острата си реакция срещу възможността  държавата да започне да..

публикувано на 29.11.23 в 14:40
Петко Салчев

Професор Петко Салчев: Бюджетът на НЗОК ще бъде приет

Здравната комисия не прие във вторник законопроекта за бюджета на НЗОК за 2024 г.  Комисията по здравеопазване на НС отхвърли проекта за бюджет на НЗОК Професор Петко Салчев - бивш директор на НЗОК, припомни, че Комисията по бюджет и..

публикувано на 29.11.23 в 13:32
Искрен Арабаджиев

Искрен Арабаджиев: Пеевски не взима решенията

Пеевски не взима решенията. Това заяви пред БНР Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ.  "Не е на дневен ред възможността той да стане премиер ". Ролята на ДПС е единствено в осигуряването на конституционна реформа , отбеляза той в предаването "12+3". "..

публикувано на 29.11.23 в 13:25
Инж. Ясен Ишев

Инж. Ясен Ишев: Търговете за пътно поддържане се правят за определени фирми

Недостатъчно и остаряла техника - това са сериозните причини за проблеми с поддържането на пътната мрежа. Това каза пред БНР инж. Ясен Ишев, председател на УС на Научно-техническия съюз по транспорта. " Роторните снегорини са рядко явление . Те..

публикувано на 28.11.23 в 16:57

У дома или в ресторант – къде да посрещнем 2024-а? Монтана ви очаква!

2024-а вече чука на вратата и всеки един от нас си прави планове за последната вечер на тази година. Приятели се уговаря, но къде да се съберат? В Монтана ресторанти и хотелски комплекси отправят примамливи оферти. Менютата са страхотни..

публикувано на 28.11.23 в 16:27

Европейци ли сме като мислене и гордеем ли се, че сме българи?

Институтът за етнология и фолклористика към Българската академия на науките представи днес резултатите от национално представително проучване за съвременната идентичност на българите. Доколко сме станали европейци като мислене, с какво се гордеем и..

публикувано на 28.11.23 в 15:18
Еленко Божков

Защо част от България остана на тъмно и студено при първия сняг?

До стотици аварии в цялата страна се стигна, защото няма координация и съгласуваност. Това заяви пред БНР  Еленко Божков, енергиен експерт и бивш зам.-министър на енергетиката. "Всяка година се издават заповеди за проверка на готовността  на..

публикувано на 28.11.23 в 15:25
Александър Николов

Александър Николов: С тотална липса на контрол и абдикиране от отговорност се върви към катастрофичен сценарий

С тази тотална липса на контрол и абдикиране от отговорност бедствията ще станат катастрофи . Това каза пред БНР Александър Николов, бивш министър на енергетиката в кабинета на Кирил Петков. Той коментира: "Докато това продължава, единственото нещо,..

публикувано на 28.11.23 в 14:09
Ангелин Цачев

Над 32 млн. лева е вложил ЕСО през 2023 г. в ремонтни дейности и над 180 млн. лв. в нови инвестиционни проекти

Над 32 млн. лева е вложил ЕСО през 2023 г. в ремонтни дейности и над 180 млн. лева в нови инвестиционни проекти , които да гарантират по-добра и сигурна преносна мрежа в страната. Това каза пред БНР изпълнителният директор на Електроенергийния..

публикувано на 28.11.23 в 13:48
стоп кадър YouTube

Кметът за Явор Павлов, нахлул в "Енерго-Про": Нормален и възпитан мъж, явно ситуацията го е предизвикала

След дни без ток и вода в Силистренско, на жител на силистренското село Калипетрово не му издържаха нервите и нахлу в сградата на "Енерго-Про" , за да приготви закуска за семейството си . Явор Павлов стана популярен не само в родния си край,..

публикувано на 28.11.23 в 14:15