12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Дилян Начев: Не бих се изненадал, ако КС е решил да отхвърли искането на "Възраждане"

Не бих бил много изненадан, ако Конституционният съд е решил да отхвърли искането на групата народни представители от "Възраждане", т.е. да приеме, че провеждането на референдум за запазването на лева до 2043 г. е противоконституционно и..

публикувано на 08.02.24 в 14:09
Ваня Григорова

Ваня Григорова: София беше заложник на масата на ротацията

Аз не гласувах. Това заяви пред БНР Ваня Григорова , общински съветник от БСП, след трудния избор на председател на СОС.  След 3-месечен блокаж, Столичният общински съвет избра Цветомир Петров от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична..

публикувано на 08.02.24 в 14:03
Иван Христанов

Иван Христанов: Министър Вътев дължи обяснение защо се губи време, а не се решават проблемите

Земеделският министър Кирил Вътев трябва да отговори на обществото защо допуска три дни да се губи време , вместо директно да се атакуват проблемите с решения. Това каза пред БНР Иван Христанов, бивш заместник-министър на земеделието в кабинета..

публикувано на 08.02.24 в 13:24
Румен Христов

Предложение: ПП-ДБ да вземат Външно, но да отстъпят останалите 19 министерски поста

Протестите на земеделците продължават и днес.  Фермерите готови за протест в столицата Земеделци блокираха подстъпа към "Тракия" край село Сарая Трябва да се намери взаимноприемливо решение – земеделските производители да отстъпят малко,..

публикувано на 08.02.24 в 12:57

Запалиха кола на протеста пред КС, организиран от "Възраждане"

На 7 юли НС предложението за произвеждане на национален референдум с въпрос "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“. Решението беше обжалвано от парламентарните групи на "Възраждане" и..

публикувано на 08.02.24 в 11:13

Пчелари от осем държави на изложението в Плевен

Над 100 фирми участват в 21-вото Международно изложение "Пчеларство" в Плевен.  Изложението ще продължи до края на седмицата.  Освен договаряне, по време на изложението ще има презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството...

публикувано на 08.02.24 в 10:06
Акад. Дроздстой Стоянов

Акад. Дроздстой Стоянов: В ПВУ са предвидени 27 млн. лв. за ремонти на психиатрии

С материалната база в психиатричната помощ можем да се справим. От Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) има средства за усвояване. Предвидени са средства в в размер на 27 млн. лв. с ДДС, които са недостатъчни да материалната база у нас...

публикувано на 07.02.24 в 15:26
Добрич

Общинските съветници в Добрич увеличиха заплатите си

В първото си заседание за 2024 година общинските съветници на Добрич приеха правилника си за дейността на Общинския съвет през настоящия мандат. Част от него предвиждаше и повишаване на техните възнаграждения. Съветници поискаха въпросът за..

публикувано на 07.02.24 в 15:11
проф. Георги Касчиев

Георги Касчиев: Ако не започнем да извозваме отработеното ядрено гориво, имаме резерв за 7 години

Ако не започнем да извозваме отработеното ядрено гориво за преработка, имаме резерв за съхранение от около 7 години.  Това предупреди в интервю за БНР енергийният експерт проф. Георги Касчиев.  Сред рисковете на отработеното гориво той посочи..

публикувано на 07.02.24 в 14:41
Пламен Данаилов

Пламен Данаилов потвърди, че отново ще бъде кандидат за председател на СОС

Отново ще бъда кандидатурата на ИТН за председател на Столичния общински съвет . Това потвърди пред БНР Пламен Данаилов, общински съветник от ИТН в СОС. По думите му, ако останалите политически формации искат да има избран председател и СОС да..

публикувано на 07.02.24 в 13:38