12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Протест в защита на Паметника на Съветската армия и пред Столичната община

Много хора, дошли от Кюстендил, Перник и Дупница, се събраха пред Паметника на Съветската армия. В живата верига се включиха защитници на монумента от София, тъй като столичната организация и общинските съветници на БСП са организатори на протеста...

публикувано на 09.03.23 в 12:00
Илюстративна снимка - самолет Extra EA-200 в полет.

За смъртта на пилота край Лесново: При нарушени правила и по непредпазливост

При нарушени правила и по непредпазливост е причинена смъртта на пилота, който загина днес край летище Лесново, съобщи окръжният прокурор на София Наталия Николова. Тя уточни, че полетът е бил демонстрация на акробатични изпълнения на ниска височина,..

публикувано на 08.03.23 в 19:05
Проф. Димитър Иванов

Проф. Димитър Иванов: Разпокъсахме селското стопанство, а се учудваме от поскъпналата потребителска кошница

"България е неглижирала структурно-стратегическите въпроси на цялата продоволствена осигуреност на гражданите. Не си даваме сметка, че за годините след Прехода стъпка по стъпка губим хранителния суверенитет на нашата страна . В общата структура на..

публикувано на 08.03.23 в 13:57

Илин Димитров: България ще получи награда за най-добра туристическа дестинация на Балканите

"България ще получи награда за най-добра туристическа дестинация на Балканите . Дава я Асоциация от 7000 журналисти". Това съобщи пред БНР служебният министър на туризма Илин Димитров. До 9 март България участва в най-голямото и престижно..

публикувано на 08.03.23 в 13:55
Ренета Инджова

Ренета Инджова: Липсата на редовен кабинет е оправдание за пред света за задържане на някои процеси

" Избирателната система е настроена така, че ще се получи такъв резултат (на изборите на 2-ри април - б.р.), който да дава възможност да се комбинира по необходим, избран от други начин" .   Това коментира пред БНР Ренета Инджова, бивш служебен..

публикувано на 08.03.23 в 12:58

Какви цветя купуват софиянци и за кого?

Традиционно на 8 март се подаряват цветя. Цените им варират от 2-3 лева за стрък до десетки левове за букет. От рано тази сутрин на много място в София и големите градове тротоарите се изпълниха със сергии с пролетни цветя. Отбелязваме 8 март -..

публикувано на 08.03.23 в 11:35

До 7 лв. може да стигне килограм домати на дребно

Пет лева за килограм на едро и до 7 лева на пазара на дребно може да достигне килограм домати, след като Турция спря износа си до 15 април. Поскъпването на борсите вече се усеща, каза за БНР председателят на Държавната комисия по стоковите борси и..

публикувано на 08.03.23 в 09:57

Александър Панайотов: Всеки шести гимназист употребява наркотици

"По национални данни - всяко шесто дете в гимназиалния курс употребява някакво наркотично вещество . Най-често става въпрос за употреба на марихуана, в по-малка степен на стимуланти, синтетични наркотици, в най-малка степен - на кокаин. През..

публикувано на 07.03.23 в 15:33
Емил Кошлуков

Пролет Велкова поиска оставката на Кошлуков, той отказа

Изпълняващият длъжността директор на Българската национална телевизия (БНТ) Емил Кошлуков отказа да си подаде оставката. Това искане беше отправено към него от члена на Съвета за електронни медии Пролет Велкова по време на отчета за работата му..

публикувано на 07.03.23 в 15:29
Огняна Вакавлиева

Изложба на Огняна Вакавлиева посреща музиката на ученици от училище „Любомир Пипков“

Център по себепознание „Орфей“ ще събере на едно място музиката и визуалните изкуства. До 14 март там се представя изложбата „Шумът на дърветата-живопис и скулптура на Огняна Вакавлиева“. А утре ще се изнесе и концерт на децата от Национално музикално..

публикувано на 07.03.23 в 15:18