12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

"Вина" по БНТ - за вѝното и за винáта

Обичаме да разказваме драмата през оптимистичната гледна точка .  Това сподели пред БНР творческият тандем режисьорът Виктор Божинов и сценаристът Ваня Николова във връзка с най-новия сериал на БНТ "Вина", който започва от 5 януари...

публикувано на 02.01.23 в 17:53

Какво да правим с подаръците, които не ни харесват?

Празниците отминаха. Разменихме си много подаръци, някои от тях ненужни или не по нашия вкус. За да не ги сложим в някой ъгъл или в някой шкаф, е добре да се опитаме да ги върнем или сменим. Как да стане това, в какъв срок и какви са правата ни на..

публикувано на 02.01.23 в 16:55
Стара Загора - Държавна опера

Може ли оперен театър да бъде туристическа атракция?

Може ли един оперен театър да бъде туристическа атракция и неговият афиш да допринася за увеличаване на броя на туристическите посещения в дестинацията?  Оказва се, че да, в ъпреки че в България няма точни статистически данни колко точно туристи са..

публикувано на 02.01.23 в 16:40
Георг Спартански

100% екотранспорт и енергоспестяващо улично осветление в Плевен през 2022 г.

Общината в Плевен приключи изминалата година с изпълнението на важни проекти, които подобриха начина на живот и промениха градската среда. Те са реализирани с европейски и със собствени средства. Плевен се превърна в единствения..

публикувано на 02.01.23 в 16:15

9-годишната Александра от Чирпан е първият турист в крепостта Царевец

Около 400 хиляди туристи са посетили музейните обекти във Велико Търново през миналата година , а крепостта Царевец си остава най-предпочитаното място за културно-исторически туризъм.  Резултатите са по-добри от предходната година, но все още..

публикувано на 02.01.23 в 15:45

Проф. Димитър Иванов: Ние сме пред период на радикално реконструиране на глобалната икономика

" Много от кризите, които се засилиха през 2022 година, ще продължат и през новата година . Евтината работна ръка, евтината енергия, евтините кредити - всичко това започва да се обръща.  Очертава се една болезнена година за всички хора ".  Това..

публикувано на 02.01.23 в 15:22
Илин Димитров

Д-р Илин Димитров: Трябва да наблегнем на бранд "България"

" Българският туризъм не може да бъде различен от теченията в световния . Световният се възстановява с голяма скорост. Работата на министерството е концентрирана върху това да ни позиционира добре на международните пазари и да покаже, че сме готови да..

публикувано на 02.01.23 в 14:54

Проф. Румен Драганов: Българският туризъм се връща към предпандемичното време

"Приходи и доволни туристи - това е печалбата за българския туризъм от почивните дни около Коледа и Нова година. Обслужването навсякъде вече е на високо ниво. За десетте дни имаме около 140 000 пътувания повече от очакваното. Общият брой достигна 740..

публикувано на 02.01.23 в 14:32
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Третият мандат ще е интересен, там ще са продълженията и дузпите

" Партиите гледат по-скоро към третия мандат . Там е по-интересно, не е ясно президентът на кого ще го връчи. Там ще са продълженията и дузпите. Може би всички вече са свикнали с мисълта, че се отива към избори".  Това каза пред БНР Първан Симеонов,..

публикувано на 02.01.23 в 13:59

Николай Михайлов: Цинизмът е рационалността на днешния ден

"България беше силно поощрена да участва в привилегирования свят на Европейския съюз, но тази либерална демокрация с нейния парламентарен ред на управление сякаш не ни понесе докрай и се оказахме некомпетентни да построим ефективна парламентарна..

публикувано на 02.01.23 в 13:13