12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Началникът на отбраната генерал Емил Ефтимов (вляво) и министърът на отбраната Тодор Тагарев

Адмирал Ефтимов апелира за 2,5% от БВП разходи за отбрана

"За няколко години да се вдигнат разходите. Аз говоря за 2,5% от БВП. Апелирам да наваксаме. Това ще се отрази върху хората, ще се отрази на мотивацията. Помощта за Украйна върви паралелно с модернизацията на българската армия. Колкото повече ново..

публикувано на 20.02.24 в 16:54

Защо сайтовете се нуждаят от SEO оптимизация?

SEO е цяла наука, която изисква доста време, докато се достигне професионално ниво. Това обясни пред БНР Мартин Желязков, който води лекции по SEO в Софтуерния университет.  "Ние не знаем 100 процента какъв е принципът, по който работят..

публикувано на 20.02.24 в 15:12
43-то ОУ

Родители и учители протестират пред Съдебната палата в защита на столичното 43-то училище

Учители и родители от 43-то ОУ "Христо Смирненски" в София излизат на протест пред администрацията на главния прокурор. Протестът е обявен за четвъртък, 22 февруари, от 16.30 часа, и е срещу "безпрецедентния тормоз и порочния натиск", на който..

публикувано на 20.02.24 в 15:05
Любомир Дацов

Любомир Дацов: При работата на данъчните най-големият проблем са политическите поръчки

При работата на данъчните най-големият проблем са политическите поръчки. Това заяви пред БНР  бившият заместник-министър на финансите Любомир Дацов.  Той коментира стартирането на процес по  създаване на Единна приходна агенция, която ще обедини..

публикувано на 20.02.24 в 14:21

Радев: Ще дам възможност на политиците да стигнат до консенсус преди ротацията

Президентът Румен Радев ще даде възможност на политическите сили "да стигнат до консенсус във властта" преди ротацията на кабинета. Това каза той, като уточни, че всички негови действия ще бъдат в рамките на Конституцията. "Ще действам изцяло в..

публикувано на 20.02.24 в 14:10
Велислав Величков

Велислав Величков: При повече разпитани магистрати по "Нотариуса" може да се стигне и до поръчители

Временната парламентарна комисия, която работи по случая "Мартин Божанов - Нотариуса", когато завърши работа, трябва да излезе и с предложение, а не просто да стигне до едни факти. Това предложение трябва да бъде за законодателни промени, дори..

публикувано на 20.02.24 в 14:03
Ивет Добромирова

Ивет Добромирова: Ниската избирателна активност работи в полза на партиите от статуквото. ДБ е вече такава

"Изпирането“ на Пеевски е моето голямо разочарование и личен провал . Това заяви пред БНР Ивет Добромирова, журналист и пиар. " Хората, с които съм работила и протестира, на които съм помогнала да се реализират политически, в момента застанаха рамо..

публикувано на 20.02.24 в 13:25
Красимир Каракачанов

Кр. Каракачанов: Докато войната в Украйна продължава, посолствата ще поддържат сглобката

Докато продължава войната в Украйна, тази политическа сглобка, която е геополитически удобна, ще бъде поддържана от посолствата . Това заяви пред БНР Красимир Каракачанов, председател на ВМРО. " Ротацията ще се осъществи . В името на това да останат..

публикувано на 20.02.24 в 12:43
Джулиан Асандж

Върховният съд във Великобритания разглежда молбата на Асандж за избягване на екстрадация в САЩ

Пред Върховния съд в Обединеното кралство ще се изправи днес Джулиан Асандж, основателят на уебсайта "Уикилийкс". Съдът ще разгледа вероятно последната му молба да избегне екстрадиране в САЩ. Асандж, който е в британски затвор от 2019 година,..

публикувано на 20.02.24 в 08:08

Център от складове за дарения в Пазарджик ще разпределя помощи за цялата страна

В Пазарджик беше открит център от складове за дарения, които освен в региона, ще разпределят помощи за цялата страна.  В основата е Националната асоциация на доброволците у нас, която си партнира със сдружение "Добро сърце".  Първото дарение от..

публикувано на 19.02.24 в 15:30