12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Журналисти и медийни експерти обсъдиха проблема с автоцензурата

Съветът за електронни медии организира дискусия на тема "Автоцензурата – проблем на българската журналистика? ". Популярни журналисти обсъдиха предизвикателствата пред професията заедно с медийни експерти. Форумът се организира от медийния..

публикувано на 21.03.23 в 15:31

Зов за помощ: 10-годишният Любчо се нуждае от средства за операция

36-годишната Антония Емилова от Смолян призова за помощ. Детето й е с вроден здравословен проблем. След поредица неуспешни операции в България, родителите потърсили помощ в клиника в Турция, но необходимите средства са непосилни за семейството,..

публикувано на 21.03.23 в 15:11

Пазарджик вече има първата ученическа медия

Пазарджик вече има първата ученическа медия . Интернет радиото е създадено по идея на учениците от 11-и клас Петър Киричев и Борислав Златанов от средното училище "Георги Брегов" заедно с техния преподавател по история Илия Михайлов и с директора..

публикувано на 21.03.23 в 15:04

Самуел Финци изилиза на сцената на Народния театър с "Един кон влязъл в бар"

Броени дни остават до българската премиера на спектакъла „Един кон влязъл в бар“- копродукция на Дойчес Театър - Берлин, Залцбургският фестивал и Бургтеатър - Виена. В него участва Самуел Финци в ролята на Дов Гринщейн. Режисьор е Душан Парижек...

публикувано на 21.03.23 в 14:54

Проф. Нако Стефанов: Китай ще се опита да повлияе за спиране на бойните действия в Украйна

"Китай ще се опита да повлияе за спиране на бойните действия в Украйна, а след това да се тръгне към разговор. Това е програма "минимум", която си поставят китайците. Ескалация на военните действия би означавала опасност от сериозен конфликт с..

публикувано на 21.03.23 в 14:22
Румяна Угърчинска

Румяна Угърчинска: Отсега нататък Макрон и правителството му много трудно ще управляват Франция

Отсега нататък Макрон и правителството му много трудно ще управляват Франция . Това обясни пред БНР журналистът Румяна Угърчинска.  Протестите във Франция срещу пенсионната реформа продължават, въпреки че правителството оцеля във вота на недоверие,..

публикувано на 21.03.23 в 13:01

Найден Тодоров: Надявам се, че бюджетът за култура няма да бъде намален

"В момента тече разследване. Картината на Джаксън Полък беше открита преди няколко седмици. От 2012 година има инструкция за взаимодействие на Министерството на културата (МК), МВР и прокуратурата срещу престъпните посегателства, имащи за предмет..

публикувано на 21.03.23 в 12:52

Производители на малини и ягоди блокираха кръстовище край с. Трапище

Производители на малини и ягоди блокираха кръговото кръстовище край село Трапище, община Лозница, Разградска област.  Земеделците настояват за по-ниски цени на поливната вода. Мирният протест е организиран от Българската асоциация на..

публикувано на 21.03.23 в 12:49
Ориана Фалачи

„Ако се родиш жена“ на Ориана Фалачи и равноправието между половете

Неиздавани на български текстове на италианската журналистка Ориана Фалачи са събрани в книгата „Ако се родиш жена“. В изданието са поместени едни от най-значимите й статии по темата за правата на жените и равенството между половете.  Ориана..

публикувано на 20.03.23 в 16:35
УМБАЛ болница Св. Иван Рилски

Безплатни прегледи за туберкулоза в Университетска болница „Св. Иван Рилски“

Ковид пандемията е довела до отсрочено нарастване на болните от туберкулоза по целия свят през миналата година, тъй като хората не са потърсили медицинска помощ навреме. Това разказа в интервю за „Хоризонт“ проф. Росен Петков, началник на Клиниката..

публикувано на 20.03.23 в 15:58