12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Стоян Таслаков

Стоян Таслаков: Няма личен мотив за нападението срещу мен, причините са свързани с политиката

Вчера депутатът от „Възраждане“ Стоят Таслаков заяви, че е бил нападнат с пистолет от Иван Белишки-син на кмета на Панагюрище. Последва арест на Белишки, а Таслаков твърди, че това не е първото нападение срещу него и негови колеги. Той отрече лични..

публикувано на 25.01.23 в 14:09

Светослав Димов: Възможно е да няма ръст на заплащането в IT сектора у нас през 2023 г.

Очаквам през 2023 година да има охлаждане на ръста в заплатите в IT сектора у нас. Това обясни пред БНР Светослав Димов, който е съосновател на платформата Dev.bg , която среща IT специалистите с работодателите. „В най-лошия случай ще останат..

публикувано на 25.01.23 в 13:50
Станислав Балабанов

Станислав Балабанов: Не искаме да увеличаваме правомощията на Радев или да налагаме диктатура

"Нашата идея за реформа в държавното устройство на страната не е от вчера, а още от преди предходните парламентарни избори. Опитът ни в парламента ни показа истинското лице на политическата класа. Тази политическа класа дестабилизира парламентарната..

публикувано на 25.01.23 в 13:34
Цветан Цветков

Цветан Цветков: Не приемам освобождаването от Сметната палата като знак за проблем с финансирането на партиите

Категорично не приемам смяната ми като знак, че има проблем с финансирането на политическите партии. Това заяви пред БНР бившият ръководител на Сметната палата. Миналият петък той беше изненадващо освободен от поста си. Това се случи с проект..

публикувано на 25.01.23 в 12:57
Катерина Раковска

Катерина Раковска, WWF: Въпреки значимите суми за водни проекти загубите на вода не намаляват

" Въпреки значимите суми, които се отделят за водни проекти, загубите на вода не намаляват ". Това каза пред БНР Катерина Раковска, експерт "Политики и биоразнообразие" във WWF България. Европейската комисия одобри оперативна програма „Околна..

публикувано на 23.01.23 в 15:05

Изложба на Жорж Папазов в Националната художествена галерия

Мащабна експозиция в Националната галерия в София е посветена на 50-годишнината от смъртта на един от най-известните български художници Жорж Папазов . Изложбата може да се види до 19 март и включва 60 живописни творби и 23 рисунки, подредени в седем..

публикувано на 23.01.23 в 15:03
Вълчовският ръкав на язовир

Водната криза във Великотърновско се върти в омагьосан кръг

12 насели места в област Велико Търново са на воден режим. Те се водоснабдяват от местни кладенци и извори и с липсата на валежи, кризата за тази група селища, ще се задълбочава. Това е основно проблемът за община Павликени, където..

публикувано на 23.01.23 в 14:26

Йерик Бариеквист: Надявам се България и Румъния да влязат по-бързо в Шенген

Шведските социалдемократи ще се борят присъединяването на България и Румъния към Шенген да стане приоритет на шведското председателство. Това каза пред "Хоризонт" евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Йерик Бариеквист...

публикувано на 23.01.23 в 14:06
Румен Гълъбинов

Румен Гълъбинов: 1 януари 2024 г. е възможна дата за влизане в еврозоната

" 1 януари 2024 година е възможна дата, от която да започнем да се разплащаме в евро . Ако до средата на годината получим потвърждение от ЕЦБ, че се присъединяваме към еврозоната от началото на следващата година, то ще трябва да започнем подготовката...

публикувано на 23.01.23 в 13:33
Илиана Йотова

Илияна Йотова: Смяната на модела на управление е тема, която изисква по-спокойна ситуация

" Смяната на модела на управление   на една страна е изключително важна тема, която изисква една по-спокойна ситуация с възможност да се проведе истинска кампания "за" и "против". ...  Не е добре, когато референдумите се комбинират с избори . Съвсем..

публикувано на 23.01.23 в 13:30