12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Д-р Сергей Махаев

Сдружение "Пазители на паметта" ще възстановява паметници и ще гради нови

Паметта не е нещо, което можеш да изтриеш с гумичка . Това каза пред БНР д-р Сергей Махаев, един от инициаторите за създаване на Гражданско сдружение "Пазители на паметта".  Идеята е дошла от българи, живеещи в чужбина , уточни той и обясни: "Те се..

публикувано на 19.02.24 в 15:04
д-р Валентин Христов

Д-р Валентин Христов: Бюджетът на Община Плевен е балансиран

С голямо мнозинство Общинският съвет в Плевен прие бюджета за тази година. До гласуването му се стигна след близо 6-часов дебат.  От 16 предложения за изменения по проекта, 13 бяха приети. Най-много се обсъждаха бюджетите на селата. Новото в..

публикувано на 19.02.24 в 14:48

"Васил Левски в София" - документална изложба в Столичната библиотека

Книги за Васил Левски от личните библиотеки на Симеон Радев, Кирил Христов, Петко Тихолов и Пенка Шишманова са включени във фотодокументалната изложба "Васил Левски в София", която се откри в Столичната библиотека . Събитието отбелязва..

публикувано на 19.02.24 в 14:35
Харалан Александров

Харалан Александров: Русия може да се превърне във въоръжена с ядрено оръжие Северна Корея

Русия има всички шансове да се превърне в огромна, въоръжена с ядрено оръжие, с неизчерпаеми ресурси Северна Корея . Това каза пред БНР социалният антрополог Харалан Александров.  " На изток от нас се оформя една страховита цивилизация,..

публикувано на 19.02.24 в 13:36
Джулиан Асандж

Къдринка Къдринова: Разправата с Асандж е разправа със свободното слово и с устоите на демокрацията

Международната федерация на журналистите и Европейската федерация на журналистите провеждат кампания в защита на Джулиан Асандж  в навечерието на решаващото за екстрадицията му в САЩ съдебно дело в Лондон, което ще се проведе на 20 и 21..

публикувано на 19.02.24 в 13:30
Зорница Илиева

Зорница Илиева: Балканите се организират в подкрепа на Украйна

" Внушава се от разни експерти, че няма значение кой ще е външен министър, защото ние нямаме суверенна външна политика. Изпълняващите тази функция през последните две години доведоха до лансирането на такива изводи сред нашето общество. Крайно време  е..

публикувано на 15.02.24 в 16:10
Дора Димчева представя идложба с творби от сламки.

За 80-годишнината си Дора Димчева представя изложба и стихосбирка

В Плевен е подредена изложба от картини, направени от сламки. Творбите са на Дора Димчева и е по повод нейната 80-та годишнина. Експозицията показва вдъхновението от природата, за силата на творчеството и оптимизма в живота на автора. Дора..

публикувано на 15.02.24 в 15:08
Николай Младенов

Николай Младенов: Трябва да бъдем част от изграждането на новата дипломация на Европа

Световни лидери прецениха, че могат да разрешат конфликтите, които са тлеели години наред, със сила, а не с преговори и дипломация.  Това каза пред БНР дипломатът Николай Младенов, бивш външен министър на България и бивш координатор на ООН за Близкия..

публикувано на 15.02.24 в 14:39
Татяна Дончева в студиото на

Татяна Дончева: Важно е кой ще ръководи Външно. Тече процес по прекрояване на Балканите

" Използването на съдебната система като бухалка за крадене на бизнеси не започна сега, а много отдавна . Смятам, че се случи с идването на ГЕРБ на власт". Това заяви пред БНР Татяна Дончева, юрист и лидер на "Движение 21", което е част от коалиция..

публикувано на 15.02.24 в 14:20
Стойчо Стойчев

Стойчо Стойчев: МВнР ще остане при ГЕРБ

По същество не е имало спор за МВнР, то ще остане при ГЕРБ и след ротацията не се очаква да има промяна на курса или промяна в посоката,  в които и да било от ресорите и министерствата.  Това прогнозира пред БНР политологът и преподавател в..

публикувано на 15.02.24 в 14:12