12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Петър Славов

Петър Славов: Изборното законодателство обслужва партиите на статуквото

Изборното законодателство обслужва партиите на статуквото . Това каза пред БНР Петър Славов, на когото беше отказана регистрация за независим общински съветник в София за местните избори на 29 октомври.  Петър Славов: Важно е да има независим..

публикувано на 28.09.23 в 13:38
Иван Костов

Иван Костов: България още не е осъзнала през службите си, че е обект на руска хибридна агресия

България още не е осъзнала през специалните си служби, че е обект на хибридна агресия на Руската федерация.  Това заяви пред БНР Иван Костов, министър-председател на България 1997-2001 г., и добави, че службите нямат зад гърба си управляващото..

публикувано на 28.09.23 в 13:08

Денков: Може да изгубим 1,4 млрд. лв., ако не бъдат готови териториалните планове за въглищните централи

Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони са "скандални", смятат в ГЕРБ-СДС Еврокомисарят Илияна Иванова, която разговаря днес с Денков, припомни, че заради липсата на плановете вече са изгубени пари и са под въпрос..

публикувано на 28.09.23 в 11:05

Представят неизследван до момента тракийски лечебен олтар, открит в Белово през 90-те години

На международен научен симпозиум  в Самоков  в петък ще бъде представен  неизследван до момента тракийски лечебен олтар, който е открит в Белово през 90-те години.  Находката е открита  случайно от  тогавашния кмет на село Дъбравите Георги Божилов...

публикувано на 27.09.23 в 15:09

Плевенчани притеснени дали в града не е въведен режим на водата

Много плевенчани напоследък се питат дали в града няма режим на водата. Оказва се, че през нощта на много места в Плевен спира водоснабдяването.  Каква е причината? Латинка Светозарова попита Климент Тодоров, управител на ВИК в града. Разговора..

публикувано на 27.09.23 в 14:44
проф. Нина Дюлгерова

Българи във Великобритания с инициатива за учебно помагало по математика с исторически задачи

Живеещи във Великобритания българи подпомагат създаването на учебно помагало по математика за ученици от 1-ви до 4-ти клас, в което задачите ще са с примери от българската история.   Сборникът ще се разпространява в българските училища в чужбина ...

публикувано на 27.09.23 в 14:11

Денис Бункин – най-младият кандидат за районен кмет в София: Всичко идва от родолюбие!

21-годишният Денис Бункин е най-младият кандидат за районен кмет в София. Той ще се бори за район "Изгрев" и е издигнат от партия "Възраждане". "При мен всичко идва от родолюбие. Не се кандидатирам за депутат, а за районен кмет – да подобря..

публикувано на 27.09.23 в 14:11

Недялко Недялков: Ако спечели изборите, пътят на Терзиев е МС и превземането на ПП

" Дали е Хекимян, дали е Георгиев, дали е Терзиев – това са едни и същи кандидати на правителството. Това са кандидати на некоалицията, на сглобката, те имат едни и същи послания, те имат едни и същи евроатлантически цели и ценности - за мен това е..

публикувано на 27.09.23 в 12:58

БСП е под №1 в бюлетината за местния вот, ГЕРБ - №7, ПП-ДБ - №66

Номерът 66 за ПП-ДБ бе определен като късметлийски от кандидата за кмет в Пловдив Йордан Терзийски: "Те показват баланса между нас и Демократична България. Това ще бъдат, надявам се едни честни избори, които ще дадат на България шанс в..

публикувано на 27.09.23 в 11:09

"Необикновеният живот на един обикновен човек" - нов поглед към Пол Нюман

През 1986 г. Пол Нюман и най-близкият му приятел, сценаристът Стюарт Стърн, се захващат с амбициозен проект. Стюарт ще събира устни сведения от семейството, приятелите и неговите колеги, които ще помоли да говорят за живота на актьора. След това Нюман..

публикувано на 26.09.23 в 17:03