Изложба "Сандро – княз Александър фон Батенберг. Една европейска съдба“ в Двореца

Текстове с непознати детайли от живота на първия български владетел след Освобождението - княз Александър фон Батенберг Първи, както и непоказвани снимки , са подредени в изложба, която се открива в Огледалната зала на Националната галерия -..

публикувано на 05.09.23 в 18:46
Светослав Николов и Мими Николова

Мими Николова и Светослав Николов: БНР е голямата ни любов!

"Музиката ни срещна съвсем естествено, и то чрез песента "Когато луната изплува", защото в гласа на Мими Николова има това, което всеки от нас жадува. Любовта, споделеността, спокойствието, разбирането, тази близост и уют, които няма кое друго да ни ги..

публикувано на 05.09.23 в 11:05

Станислава Льокок знае как да сбъдва мечти

Днешната гостенка в рубриката "Горещи сърца" владее до съвършенство изкуството да сбъдва мечтите си. Сред трофеите от реализрани житейски намерения има и сбъдната "американска мечта" за успешна кариера. Попрището на скъпоплатен адвокат в САЩ..

публикувано на 03.09.23 в 06:00
Богдан Петков

"Спартак Плевен" очаква дълъг и запомнящ се сезон

"Нека си пожелаем дълъг и запомнящ се сезон! ЗАЕДНО! Само "Спартак!" Така започна първата тренировка на баскетболния отбор „Спартак Плевен“ през седмицата . Генералният мениджър Богдан Петков заяви, че основната цел на "Спартак Плевен" е зала „Балканс..

публикувано на 27.08.23 в 06:57
Боил Каранейчев

Боил Каранейчев - между дежурство на пулта и сцената

"Много конкурси съм спечелил. Много конкурси съм загубил. Това ми даде някакъв опит. Имах късмета да не се пречупя психически от изгубените конкурси ." Това сподели в интервю за предаването "Преди всички"  звукорежисьорът на програма "Хоризонт" Боил..

публикувано на 25.08.23 в 10:52
Шармила Мукерджи

Световноизвестната Шармила Мукерджи за своята единствена страст ‒ танца

По повод Дните на индийската култура в България пристигна Шармила Мукерджи , една от най-изявените изпълнителки на Одиси . Одиси е класическа танцова форма , възникнала в храмовете на Ориса, Източна Индия. Жените танцьорки, наречени махари..

публикувано на 22.08.23 в 17:06
 Юлий Йорданов

Юлий Йорданов за Кръстьо Пишурка в рубриката "Горещи сърца"

Едно необичайно издание на рубриката ни "Горещи сърца" предстои в следващите минути. Гостът на "Рано в неделя" е Юлий Йорданов, който разказва за възрожденския книжовник, просветител и общественик Кръстьо Пишурка. Поводът е, че на 24..

публикувано на 20.08.23 в 06:15

Проф. Александър Оскар: Човек гледа с очите, но вижда с мозъка си

" Човек гледа с очите, но вижда с мозъка си.  Повече от половината от човешкия мозък е ангажирана в анализирането на зрителната информация. Ние получаваме близо 90% от информацията от заобикалящия ни свят чрез зрението". Това каза пред БНР проф. д-р..

публикувано на 18.08.23 в 17:39

Антон Пиперов: Сърцето ми е вкъщи, имам две котки и бъдеща жена

" Сърцето ми седи вкъщи на дивана, имам две котки и бъдеща жена . С годините това все повече ми харесва".  Това сподели в рубриката "От другата страна на радиото" на предаването "Хоризонт за вас" звукорежисьорът в програма "Хоризонт" Антон Пиперов,..

публикувано на 18.08.23 в 17:03