Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Димитър Бечев

Димитър Бечев: Китайската външна политика спрямо войната в Украйна ще остане в баланс

" Заповедта за арест на руския президент Владимир Путин, издадена от Международния наказателен съд в Хага, ограничава свободата му на действие . Страни по статута на Съда са над 130 държави. Това означава, че той няма да може да ги посещава. Политически..

публикувано на 19.03.23 в 12:53
Цветелина Пенева

Цветелина Пенева: Да не се фокусираме във видеонаблюдението, важно е как ще се броят и отчитат резултатите

"Вярвам, че изборите ще бъдат проведени честно и няма да има големи проблеми, с изключение на това как ще се отчетат резултатите след края на изборния ден. След последните промени в Изборния кодекс знае, че ще се броят два вида бюлетини, ще се брои до..

публикувано на 19.03.23 в 11:47

Николай Вълканов: Тавани на цените и на надценката са невъзможни

" Таван на цените е невъзможен . При опита, който има Унгария от подобна мярка през последната година, и при опита на България от 90-те години – таван на цените е невъзможен. Таван на надценката нарушава конкуренцията при търговията с храни..

публикувано на 19.03.23 в 10:56
Ангел Джалев

Ангел Джалев: 651 нарушения констатира КЗП при 755 проверки в търговски хранителни вериги

Интервюто на Явор Стаматов с Ангел Джалев в предаването "Неделя 150" можете да чуете от звуковия файл и да гледата във видеото. 

публикувано на 19.03.23 в 10:48
Доротея Дачкова

Доротея Дачкова: Ако прокуратурата има данни за готвен преврат, трябва тихо да си свърши работата

" Ако прокуратурата има данни за готвен преврат, трябва тихо да си свърши работата , а не да хвърля в публичното пространство неща, за които се твърди, че са немерени в дома на обвиняем по дело за наркотици, защото друго дело няма. Няма дело за търговия..

публикувано на 19.03.23 в 10:01

МФ: От догодина минималната заплата да стане 940 лева

От догодина минималната работна заплата се предвижда да достигне 940 лева месечно, каза в интервю за БНР министърът на финансите Росица Велкова. Това е заложено в тригодишната средносрочна прогноза, която ще бъде представена в Брюксел и върху която..

публикувано на 19.03.23 в 07:34
Проф. Евелина Келбечева

Проф. Евелина Келбечева: Близо 3/4 от националния ни доход отива за издръжка на окупационната Червена армия

" Не преставам да се учудвам как може да има все още някакво съмнение , когато абсолютно всички документи - публични и достъпни за всеки човек, говорят толкова ясно, че ние сме окупирани . Даже и нотата, с която Съветският съюз обявява война на..

публикувано на 12.03.23 в 12:52

Проф. Александър Маринов: Голяма част от хората не иска и да чуе, камо ли да участва в изборите

" Нужно ни е не какво да е правителство, а правителство, което е стабилно и което върши работа ", заяви пред БНР политологът проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента.  "Каквато и да е ролята на външните..

публикувано на 12.03.23 в 12:23

Арх. Деляна Панайотова: ДНСК няма средства за правене на проби при възникнало съмнение

В бюджета на ДНСК няма средства за взимане и правене на проби там, където има съмнение за качеството на влаганите материали . Това заяви пред БНР арх. Деляна Панайотова - и.д. началник на Дирекцията за национален строителен контрол. По думите й такива..

публикувано на 12.03.23 в 11:13