Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Балчо Балчев

Балчо Балчев: Никак не му е било лесно на Ботев. А в наши дни щеше да му е още по-трудно!

"Никак не му е било лесно на Ботев. А в наши дни щеше да му е още по-трудно" . Това заяви пред БНР поетът Балчо Балчев в деня за почит към паметта на Христо Ботев и героите, загинали за свободата на отечеството.  Той разказа в предаването "Неделя..

публикувано на 02.06.24 в 12:55

Политическото зацикляне през погледа на политолога и журналиста

"Имаме зацикляне на всички политически сили. Никой не се опитва да излезе от противопоставянето и агресията на това кого ще изберем, а не защо ще го изберем." Тази позиция изрази в интервю за БНР политологът Георги Проданов,..

публикувано на 02.06.24 в 11:31
Камелия Нейкова

ЦИК отхвърли твърденията, че е възпрепятствала проверка за досиета на кандидатите за НС и ЕП

Подготовката на изборите върви спокойно. Това съобщи пред БНР Камелия Нейкова, председател на ЦИК.  " Организацията е към своя финал. Предстои по места районните избирателни комисии да проведат обученията с членовете на секционни избирателни..

публикувано на 02.06.24 в 10:45
Стефан Георгиев

Стефан Георгиев: Негласуващите отказват да легитимират елит, който не защитава интереса им

" Голяма част от българските граждани казват - този политически елит не защитава нашият интерес, поради което отказваме да го легитимираме . Не е просто – отегчих се или понеже са шести поредни избори, няма да гласувам. "Всички са маскари" е..

публикувано на 02.06.24 в 10:07
Писателката Мария Донева

Мария Донева: Има грешки в образователната ни система, които се мултиплицират

Има толкова грешки в образователната ни система, които са отчетени, но продължават да се мултиплицират. Мислела съм си, че учителите, колкото са по-трудолюбиви, толкова повече вреда нанасят някой път. Защото, ако създаваш вредни навици у децата,..

публикувано на 26.05.24 в 14:01

Мария Минчева: Пенсиите се използват предизборно от политическите партии, обичат да раздават пари от НС

Решението на парламента за пенсиите да се увеличат с 11% е малко странно. Не знам как да го коментирам извън контекста на предизборната кампания в момента. Това заяви в интервю пред БНР Мария Минчева, председател на Надзорния съвет на НОИ..

публикувано на 26.05.24 в 12:52
Проф. Димитър Димитров

Проф. Димитър Димитров: Висшите училища са готови на радикални действия и в бъдеще

Висшите училища са готови на радикални действия и в бъдеще . Надявам се да не се стигне дотам. Това съобщи пред БНР проф. Димитър Димитров, ректор на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий.  " В момента имаме разбиране от..

публикувано на 26.05.24 в 12:45
Калоян Стайков

Калоян Стайков: Отлагането на либерализацията на тока може да ни донесе наказателна процедура

Абсолютно предизборно поведение и буквално опит за манипулиране на темата е привикването на председателя на КЕВР Иван Иванов в парламента, защото само след няколко дни, през следващата седмица, Комисията ще публикува решението си за ценово..

публикувано на 26.05.24 в 11:43
Юлиян Попов

Юлиян Попов: България трябва да развие Регионален кризисен център, свързан с климатичните промени

България трябва да развие Регионален кризисен център, свързан с адаптация към климатичните промени . Това каза пред БНР бившият министър на околната среда и водите Юлиян Попов, старши съветник на Европейската фондация за климата. " Надявам се един..

публикувано на 26.05.24 в 10:12