Маргарита Пешева

Проф. Маргарита Пешева издаде книга за Кеворк Кеворкян

"Това беше най-тежката ми професионална битка, най-тежката работа в цялата ми професионална кариера". Това заяви пред БНР проф. Маргарита Пешева за книгата си "Тореадор. Кеворк Кеворкян – воля да побеждаваш".  "Кеворк Кеворкян на малкия екран е..

публикувано на 12.09.23 в 12:06
Ангелина Пискова

Ангелина Пискова: Никога не съм обмисляла за себе си вариант извън журналистиката

Ангелина Пискова е кореспондент на БНР в Брюксел. Тя отговаря и за някои от институциите в Люксембург, като Европейската прокуратура, Европейската инвестиционна банка и Съда на ЕС.  "Често пътувам и в Страсбург за пленарните заседания на ЕП. По..

публикувано на 08.09.23 в 17:12
Владо Димов,музикант

Музикатът Владо Димов - един от героите, които роди последното бедствие

Владо Димов е музикант и преподавател в Националната музикална академия. Някои го помнят като участник в първото у нас музикално риалити. Рапърът Устата пък го определя в емоционален пост във Фейсбук за един от най-добрите хора, които познава. Причина..

публикувано на 08.09.23 в 17:07
Доц. д-р Костадин Нушев

Доц. д-р Костадин Нушев: От 30 години са опитите обучението по религия да влезе в училище

"Министерството на образоването и науката вече одобри като възможност да се преподава религия и имаме нови учебници, които са съгласувани с министъра на образованието, но и чрез участието и подкрепата на Българската православна църква, за..

публикувано на 06.09.23 в 11:57
Анна Батева

Анна Батева за България и РСМ: Изкуството може да сближи двата народа. Можем да сме по-отворени един към друг

"Можем да си подаваме по-често ръка. Да сме по-отворени един към друг и ако можем, да загърбим предразсъдъците , за да гледаме напред." Този призив отправи в интервю за БНР режисьорката Анна Батева, съосновател на "SPAM Studios". "Идеята..

публикувано на 06.09.23 в 11:55

Изложба "Сандро – княз Александър фон Батенберг. Една европейска съдба“ в Двореца

Текстове с непознати детайли от живота на първия български владетел след Освобождението - княз Александър фон Батенберг Първи, както и непоказвани снимки , са подредени в изложба, която се открива в Огледалната зала на Националната галерия -..

публикувано на 05.09.23 в 18:46
Светослав Николов и Мими Николова

Мими Николова и Светослав Николов: БНР е голямата ни любов!

"Музиката ни срещна съвсем естествено, и то чрез песента "Когато луната изплува", защото в гласа на Мими Николова има това, което всеки от нас жадува. Любовта, споделеността, спокойствието, разбирането, тази близост и уют, които няма кое друго да ни ги..

публикувано на 05.09.23 в 11:05

Станислава Льокок знае как да сбъдва мечти

Днешната гостенка в рубриката "Горещи сърца" владее до съвършенство изкуството да сбъдва мечтите си. Сред трофеите от реализрани житейски намерения има и сбъдната "американска мечта" за успешна кариера. Попрището на скъпоплатен адвокат в САЩ..

публикувано на 03.09.23 в 06:00
Богдан Петков

"Спартак Плевен" очаква дълъг и запомнящ се сезон

"Нека си пожелаем дълъг и запомнящ се сезон! ЗАЕДНО! Само "Спартак!" Така започна първата тренировка на баскетболния отбор „Спартак Плевен“ през седмицата . Генералният мениджър Богдан Петков заяви, че основната цел на "Спартак Плевен" е зала „Балканс..

публикувано на 27.08.23 в 06:57
Боил Каранейчев

Боил Каранейчев - между дежурство на пулта и сцената

"Много конкурси съм спечелил. Много конкурси съм загубил. Това ми даде някакъв опит. Имах късмета да не се пречупя психически от изгубените конкурси ." Това сподели в интервю за предаването "Преди всички"  звукорежисьорът на програма "Хоризонт" Боил..

публикувано на 25.08.23 в 10:52