Дари храна, дари любов - екип

Дари храна, дари любов - кауза за Вяра, Ваклина и Кристиян

"Ние се запалихме от идеята да помагаме на възрастните хора от наши приятели, които помаха на хората във Видин, а ние си казахме, защо пък ние да не помагаме на хората от област Монтана, Северозападна България, където хората често живеят самотни и в..

публикувано на 23.11.23 в 12:17
Маестра Венеция Караманова на репетицията с децата от 75-о училище

Детският хор на БНР с един различен концерт

На 21 ноември, когато е празникът на християнското семейство, Детският хор на БНР и музикалният състав на 75-то училище излязоха на една сцена и направиха общ концерт. Това е съвместен проект за културно сближаване на различни етноси, съвместна..

публикувано на 22.11.23 в 18:01

Фондация "Ела и ти" води хора с увреждания до недостъпни за тях места

"За първи път видях морените на живо!", "Стигал съм само до подножието на планината. Седя в колата и си я гледам… Моля те, вземи ме с вас следващия път!", "Никой до сега не е направил това за нас, хората с увреждания – да бъдем зимата на Черни връх..

публикувано на 22.11.23 в 13:34
Розата е символ на рядката болест муковисцидоза

Дарителска кампания за инхалатори за пациентите с муковисцидоза

Дарителска кампания за закупуване на специални инхалатори за хора със заболяването муковисцидоза започна преди дни едноименната пациентска организация. От асоциация "Муковисцидоза" искат да осигурят 50 броя от жизненоважните апарати , така че..

публикувано на 21.11.23 в 10:05
Снимката е илюстративна

За поуките и смисъла на празника Въведение Богородично

В днешния ден Православната църква отбелязва празника Въведение Богородично , който се чества и като Д ен на християнското семейство . За нас българите семейството е онази опора, върху която изграждаме своя живот. То ни дава усещането за..

публикувано на 21.11.23 в 09:49

На 20 ноември се отбелязва Световният ден на детето

На 20 ноември се отбелязва Световният ден на детето. Датата е избрана през 1959-та година, когато Съветът за сигурност на ООН прие декларация за Правата на детето. На същата дата е приета и Конвенцията на ООН за правата на детето.  Вера Топчев..

публикувано на 20.11.23 в 06:05
Весела Никей

Весела Никей е гост в рубриката “Америка - илюзии и реалности”

В 23-ти  епизод на рубриката “Америка - илюзии и реалности” гост е Весела Никей, млада жена, която намира щастието и своята  любов в САЩ. Работата й като застрахователен агент я среща с много и различни съдби, а ангажираността й към организация..

публикувано на 18.11.23 в 13:48

"Майчин дом е легенда, институция." Най-старата АГ болница у нас става на 120 години

Новият живот и спасените животи, стотици хиляди усмивки, отдаденост, висок професионализъм – това е събрано в най-старата АГ болница у нас - Майчин дом. В неделя лечебното заведение ще навърши 120 години от създаването си. С повече от век собствена..

публикувано на 17.11.23 в 11:33

Трансценденталните тикви

И, разбира се, онлайн и в живия живот много по-добре е да ядете тиква, вместо да се тъпчете с прости въглехидрати . Иначе рискувате да се превърнете в Бийвъс и Бътхед , поамериканчените ще разберат, останалите не толкова, но в общи..

публикувано на 14.11.23 в 19:02
Сирак Скитник

"Сирак Скитник - 140 години от рождението" - БНР почита своя основател с виртуална изложба

Виртуалната изложба "Сирак Скитник - 140 години от рождението" ще бъде представена днес от 17 часа в Първо студио на БНР в специалното изнесено предаване "Да питаме Сирака" на програма "Христо Ботев". Мултимедийната публикация е част от..

публикувано на 14.11.23 в 11:56