Рано в неделя

Рано в неделя„Рано в неделя“ е българско предаване - от темите до музиката. Посреща утрото с много настроение и усмивка.

Почивният ден е за семейството, за дома и удоволствията. Kъм тях са насочени темите, кореспонденциите, репортажите и рубриките. Само при нас можете да чуете талантливите деца на България, които свирят и пеят български народни песни и участват във фолклорния конкурс на „Рано в неделя“.

Всяка неделя от 05:05 до 09:00 сме заедно в новия ден и пътуваме към изконните неща в живота. 

Водещи: Даниела Якова, Евелина Стоянова

Христина Янкова - музикален редактор.
Ива и Ева Валентинови - водещи на рубриката „Млади фолклорни таланти“. 

Facebook: Рано в неделя

Facebook: Млади Фолклорни Таланти

Skype: ranovnedelia

Публикации

Стоян Георгиев

Депутатът Стоян Георгиев съхранява част от американски бомбардировач B-24 Либърейтър

Част от американски бомбардировач B-24 Либърейтър, свален през Втората Световна война, намерена край силистренското село Поляна, съхранява народният представител от „Продължаваме Промяната“ Стоян Георгиев. Във Враца отбелязват годишнина от..

публикувано на 28.11.22 в 17:00
Георги Стоилов

Георги Стоилов: Електротехник по образование, който се занимава с копаничарство

"Електротехник съм по специалност, работил съм като електротехник и сега поправям печки, бойлери. От около 30-40 години се занимавам с копаничарство ", каза за БНР Георги Стоилов, който е на 77 години и живее във Враца. Той заяви: "Веднага ти..

публикувано на 28.11.22 в 14:16
Отец Стилиян Табаков

На 30 ноември 2022 православната църква почита Свети Андрей Първозвани

"Искам да подчертая един факт, на който ние българите не му обръщаме внимание. Фактът, че Свети Андрей Първозвани е проповядвал по българските земи и че ние го имаме за един от 12-те Апостоли, който е закрилник на българската православна църква", каза за..

публикувано на 28.11.22 в 12:34

Ансамбъл "Чинари" ще покаже магията на фолклора в спектакъла "Готови Ѝ"

"На 29 ноември в зала 1 на НДК ние ще направим фолклорен мюзикъл, който готвим в продължение на една година -  "Готови Ѝ", каза за БНР Асен Павлов, сценарист, режисьор и хореограф на спектакъла на ансамбъл "Чинари". В предаването "Рано в неделя" той..

публикувано на 28.11.22 в 10:37
Законите на Мърфи

27.11.22 Законите на Мърфи

Рубриката " Законите  на Мърфи" от 27 ноември 2022 г. можете да чуете в звуковия файл. Изречението на месец ноември е с автор Валентин Димитров от Варна : "Политиците имат чисти ръце - редовно си облизват пръстите".

публикувано на 28.11.22 в 08:37
Калин Сърменов и Карстен Трансфелд

Чрез QR-кодове зрителите в Сатиричния театър получават информация за историята му

Сатиричният театър получи през седмицата международен сертификат, че отговаря на стандартите на ISO (ИСО) – за качество, околна среда, здраве и безопасност. Това е първия театър в България, който се сдобива с такъв документ, присъщ обикновено за..

публикувано на 27.11.22 в 15:23

„Където и царят ходи сам” е изложба с карикатури на Красимир Коцев

В плевенската галерия "Арт Център 3" откриха изложба по повод Световният ден на тоалетната - 19 ноември. Известният плевенски творец Красимир Коцев, чрез карикатурата, представя своята гледна точка по темата. Галеристът Диян Павлов -Джими..

публикувано на 27.11.22 в 13:47
Мариана Бойрикова

Мариана Бойрикова: Книгите са най-голямата ми страст след децата и семейството

"Този блог съществува от три години. Обичам да пиша. Както знаете преди години пишех една рубрика в местна регионална медия . Това продължи около 7 години и в един момент реших, че текстовете ми са твърде провокативни, засягат интереси на публични..

публикувано на 22.11.22 в 15:34

Около 30 добре обучени доброволци са готови да окажат помощ на бедстващи хора в Троянския Балкан

Планинската спасителна служба в Троян отбеляза 70-годишен юбилей. Около 30 добре обучени доброволци са готови да окажат помощ на бедстващи хора в Троянския Балкан и въобще в Централна Стара планина, която е най-опасна за туристи, особено през..

публикувано на 20.11.22 в 17:22
Иван Димитров и Кристина Стоянова

В рамките на инициативата "Светилник" още шест училища ще имат свой химн

Шест училища от общините Столична, Благоевград, Кюстендил, Стара Загора и Казанлък ще получат нови химни в рамките на инициативата „Светилник“. Тя се организира за втора поредна година от сдружението на автори и композитори „Музикаутор“ в партньорство с..

публикувано на 20.11.22 в 15:26