Рано в неделя

Рано в неделя„Рано в неделя“ е българско предаване - от темите до музиката. Посреща утрото с много настроение и усмивка.

Почивният ден е за семейството, за дома и удоволствията. Kъм тях са насочени темите, кореспонденциите, репортажите и рубриките. Само при нас можете да чуете талантливите деца на България, които свирят и пеят български народни песни и участват във фолклорния конкурс на „Рано в неделя“.

Всяка неделя от 05:05 до 09:00 сме заедно в новия ден и пътуваме към изконните неща в живота. 

Водещи: Даниела Якова, Евелина Стоянова

Христина Янкова - музикален редактор.
Ива и Ева Валентинови - водещи на рубриката „Млади фолклорни таланти“. 

Facebook: Рано в неделя

Facebook: Млади Фолклорни Таланти

Skype: ranovnedelia

Публикации

Конкурс за коледно-новогодишна украса за област Плевен

За първи път в Плевен организират конкурс за коледно-новогодишна украса в областта. Конкурсът е под патронажа на областния управител Виолета Иеремиева. Организатор е фондация „Спирит Плевен” . Участници в него са общините в..

публикувано на 05.12.23 в 10:14

Илиян Стойчев е гост в рубриката "Горещи сърца"

"По пътя на сърцето и любовта не можеш да сгрешиш" - твърди героят в рубриката "Горещи сърца" Илиян Стойчев.  Той е млад дигитален творец от Враца, който с похватите на новите технологии пресъздава сънищата си. Споделя, че практикува осъзнато сънуване,..

публикувано на 04.12.23 в 16:10
Снимката е илюстративна

Лаборатория за 3D дигитализация в Центъра за върхови постижения по информационни технологии към БАН

В БАН като част от Центъра за върхови постижения по информатика и информационни технологии вече има лаборатория за 3D дигитализация. Тя възстановява, запазва и изучава културно - историческо наследство. Дори и гробници.  Цветелина учила в..

публикувано на 04.12.23 в 11:00
Васил Петров

Васил Петров започна коледно турне от Монтана

Певецът Васил Петров стартира поредица коледни концерти „Бяла Коледа“ от сцената в Монтана. В Народно читалище „Разум“ българският Франк Синатра създаде настроението, характерно за Рождество Христово.  "Радвам се, че станах част от Коледните..

публикувано на 04.12.23 в 09:03
Законите на Мърфи

03.12.23 Законите на Мърфи

Чуйте рубриката "Законите на Мърфи" от 3 декември 2023 г. Водещ - Даниела Якова.

публикувано на 04.12.23 в 08:42
Лъчезара Делчева

Лъчезара Делчева в помощ на хората на изкуството от Америка към родината

Лъчезара Делчева е на 13, когато заминава с родителите си за САЩ. В началото й е тъжно и самотно, но се адаптира и продължава.  Завършва Международни отношения, а днес е стратегически директор в АТ компания. Лъчезара Делчева е гост в  25-ти епизод..

публикувано на 03.12.23 в 10:30
Капитан Светослав Цонков

Светослав Цонков: На Западния бряг на Африка въоръжени групировки често отвличат кораби за откуп

Откакто има кораби в моретата и океаните, пиратите са част от живота по вълните . За съжаление съвременните нашественици изобщо не приличат на Джони Деп и нападенията на кораби се случват непрестанно. Един от българските капитани,..

публикувано на 03.12.23 в 10:30

Благотворителни кампании за празниците в социалните центрове

Социалните центрове и домове в община Велико Търново започнаха своите благотворителни кампании за Рождественските празници.  За 17-а година те се включват в инициативата „Ние можем“ като продават ръкоделията си в една от къщичките в началото на..

публикувано на 03.12.23 в 10:00
Сблъсъци в Дженин, 4 юли 2023 г.

Студенти-доброволци преустройват хотели за класни стаи в Израел

Много хотели в Израел, обществени сгради, квартални градинки с детски площадки вече не са същите. Войната, по-точно -бежанската вълна, са дали свой отпечатък.  Група архитекти и дизайнери от израелската художествена академия, специалност вътрешно..

публикувано на 03.12.23 в 08:35

Огньове озаряват Бобошевско за Св.Варвара

В малкото градче Бобошево, в близкото с. Доброво, в няколко махали, стягат традиционния и считан от местните уникален празник  "Св. Варвара", или "Варвара вари".  Само тук произношението е "Възвара вари"... Подготовката върви с дни и седмици.  Вечерта..

публикувано на 03.12.23 в 08:30