Арменската църква в София

Оханес Паникян: Беше радост и благословение да изградим арменски храм в София

Въпреки настояването на руския президент Владимир Путин за примирие по време на Рождественските празници, въздушна тревога и обстрел над украински позиции имаше.  Освен в Русия и други православни църкви като Сръбската, Македонската и..

публикувано на 09.01.23 в 11:04
Маслиновото дърво, на което е бил завързан Иисус Христос

Хиляди пристигат да се поклонят на маслиновото дърво, на което е бил завързан Иисус Христос в Йерусалим

Арменският квартал е най-малкият в Стария град на Йерусалим. Там живеят не повече от З хиляди души. Но обикновено Старият град се посещава от между милион и половина и два милиона поклонници. За някои от тях е много важно да посетят църквата на..

публикувано на 08.01.23 в 14:30
Кметът Йорданка Фандъкова,  протойерей Кусан Хадавян, Оханес Паникян

С молитви за благоденствие арменците отпразнуваха Коледа

"Арменската Коледа е светъл празник за арменците, за арменската Света апостолическа църква", каза за БНР протойерей Кусан Хадавян. По думите му Рождество Христово спада към главните църковните празници, които са пет църковни празника за цялата година...

публикувано на 08.01.23 в 10:51
„ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА 2022“

Доказали професионализма си личности получиха награди в МВР

Министерството на вътрешните работи раздаде наградите "Полицай на годината" 2022. Колективен носител на приза „ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА 2022“ станаха служителите от отдел 5 „Специални операции“ при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. Те са..

публикувано на 07.01.23 в 18:11

"Помощ на две колела" ще раздава безплатно топла храна за хора, изпаднали във финансово затруднение

Организаторите на инициативата "Помощ на две колела" ще раздават безплатно топла храна за хора, изпаднали във финансово затруднение. Топла храна ще се раздава до 8 април всяка събота в София и Разград . Инициативата се организира за трета поредна година..

публикувано на 07.01.23 в 16:00
Иван Кацаров със съпругата си

31-годишният Иван Кацаров сбъдна мечтата си да живее в САЩ

"Мен са ме кръстили на дядо ми Иван. Аз съм първото момче в семейството, първото внуче на баба и дядо. Майка ми е решила да ме кръсти на дядо Иван ", каза за БНР 31-годишният Иван Кацаров, който сбъдва мечтата си да живее и да създаде..

публикувано на 07.01.23 в 12:49
9-годишната Оливия Гроувз издаде албум

9-годишната Оливия Гроувз издаде албум "Exit music"

9-годишната Оливия Гроувз издаде албум "Exit music".  Римейк е на "ОК Computer" на Radiohead, от издаването на който тази година се навършват 25 години. Продуцент е баща й, Джеф Гроувз, който е американски музикант и изпълнител, има песни на платинени..

публикувано на 05.01.23 в 17:58
Певицата Михаела Маринова

Михаела Маринова разкри целия си творчески потенциал в албума “До безкрай“

"Тази година се очертава като една от най-силните години. До този момент непрекъснато си поставям все по-високи и по-високи летви", каза за БНР певицата Михаела Маринова. В Дупница се откриват Майските празници на културата В предаването..

публикувано на 04.01.23 в 15:02
Илиян Кузманов

Илиян Кузманов: Представянето на една книга е част от успеха ѝ

Писателят Илиян Кузманов оглави класацията за най-предпочитана книга във Великобритания на  Talk Radio . Романът му "Дяволът. Аз го познавам" е изпреварил световно известни имена, което е сериозен пробив на българската литература зад граница...

публикувано на 04.01.23 в 14:56
Художничката Майя Ананиева

Институтът за цветовете "Пантон“ обяви цвета на 2023 година - Вива Маджента

Институтът за цветовете "Пантон“ обяви цвета на 2023 година. Според специалистите, цветът на тази година ще бъде Вива Маджента. Институтът за цветовете "Пантон“ е изследователски център, чийто предмет на дейност е експерименталната работа с цветовете и..

публикувано на 02.01.23 в 19:36