Пасища се превръщат във фотоволтаични паркове. Общини лишават животновъди в полза на инвеститори

Пасища и мери се превръщат в терени за фотоволтаични паркове - за това предупреждават от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА). За целта е сезирана Върховната административна прокуратура. Подобна практика вече има в доста общини ,..

публикувано на 06.01.23 в 09:06

По-лесно ли се пътува с градския транспорт в София след промените?

Дни след въвеждането на новите правила за пътуване в столичния градски транспорт има брожения и недоволство в социалните мрежи.  Столичани вече пътуват с билети за време в градския транспорт Ясно е, че хартиеният билет трябва да си отиде. Много..

публикувано на 06.01.23 в 09:02

Анастасия Стойчева, НИМХ: Сняг в планините - в средата на месеца

"Вървим към по-топли сезони. Наблюдава се тенденция зимата да закъснява, но да продължава по-дълго и да имаме сняг по-продължително време". Това заяви пред БНР Анастасия Стойчева от НИМХ.  Посрещнахме годината с доста по-високи температури от..

публикувано на 05.01.23 в 09:36

Николай Костов: Над 300 лекарства липсват в аптечната мрежа

Над 300 лекарства липсват в аптечната мрежа, част от тях са антибиотиците. Това заяви пред БНР Николай Костов - председател на Асоциацията на собствениците на аптеки.  По думите му за деца липсват най-много суспензии - 23 , което е притеснителното,..

публикувано на 05.01.23 в 08:28
Явор Божанков

Явор Божанков: Има цяло поколение в политическата система, което вижда, че си отива

"Налице е брутално откъсване на политиката от реалния живот .  Има огромно недоверие в политическите лидери, затова те търсят начин да предложат фигура, зад която другите да се промушат, зад гърба ѝ." Това мнение изрази пред БНР независимият..

публикувано на 04.01.23 в 07:37

Добромир Ганев: Очаква се спад на сделките с имоти през 2023 г.

Няма балон на пазара на имоти в България , заяви пред БНР председателят на Националното сдружение "Недвижими имоти" Добромир Ганев.  "Цените във всеки един свободен пазар са нормални. Те са такива, каквито предполага основният закон на пазара -..

публикувано на 03.01.23 в 09:33

Николай Михайлов: Цинизмът е рационалността на днешния ден

"България беше силно поощрена да участва в привилегирования свят на Европейския съюз, но тази либерална демокрация с нейния парламентарен ред на управление сякаш не ни понесе докрай и се оказахме некомпетентни да построим ефективна парламентарна..

публикувано на 02.01.23 в 13:13
Ирена Тодорова

Ирена Тодорова: 2022-ра бе година на абсолютен политически регрес. Местните избори ще наредят картата

Най-голямата задача пред партиите е " да помислят за посланията отвъд твърдите избиратели ", подчерта Ирена Тодорова. Станимир Илчев: Всички избори оттук нататък са цел на НДСВ Любомир Стефанов: От политическия хаос може да спечели..

публикувано на 28.12.22 в 09:34
Петър Карабоев

Петър Карабоев: Архитектурата на Европа е под въпрос

"Войната в Украйна показа, че е възможно да имаме непредизвикан агресор, който може да нападне свой съсед в огромна война и с огромна разруха , и този агресор е член на Съвета за сигурност на Общото събрание на ООН. Това съсипа цялата система за..

публикувано на 27.12.22 в 15:11
проф. Христо Матанов

Проф. Христо Матанов: Северна Македония като че ли не желае да влезе в ЕС и това си личи

В България не се говори постоянно за проблема Северна Македония, докато в Република Северна Македония само това се прави. Това каза пред БНР историкът проф. Христо Матанов, който направи обзор по темата за изминалата 2022 г. Той  открои т.нар...

публикувано на 27.12.22 в 09:19