Най-много тийнейджъри търсят съвет на телефонната линия за деца

Най-много тийнейджъри се обаждат на националната телефонна линия за деца 116 111, търсейки съвети по различни въпроси. Това заяви пред БНР Георги Иванов - експерт от Държавната агенция за закрила на детето, която администрира линията. " Повече от..

публикувано на 18.01.23 в 10:25

Прогноза: По-добра реколта и балансирани цени на зърното през тази година

По-добра реколта и балансирани цени на зърното през тази година. Това прогнозира главният изпълнителен директор на Софийската стокова борса Васил Симов, който очаква, че това ще регулира и цените на храните на пазара. Оптимистичните прогнози..

публикувано на 18.01.23 в 07:53

Д-р Юлиян Петров: Наказанията в училище стават едно голямо излючение

" Огромна част от учителите смятат, че е трудно да се прилагат санкции към учениците по куп причини . Едната причина е, че е много трудна и мудна процедурата. Другата причина е, че понякога директорите заради делегираните бюджети намекват или дори..

публикувано на 17.01.23 в 15:23

Ключови промени в Закона за българския жестов език - ще минат ли в този парламент?

Точно 2 години след приемането на дългоочаквания Закон за българския жестов език на дневен ред са ключови промени в него. Те засягат квалификацията и заплащането на жестомимичните преводачи . Към момента едва 8 души фигурират в списъка на..

публикувано на 17.01.23 в 12:08
Олга Иванова, Днипро

Олга от Днипро: Искам да градя тук своя живот!

Голямата мечта за мен и всички украинци е да настане мир в нашата страна и да бъдем заедно. Това заяви пред БНР Олга Иванова - украинка от Днипро, станала свидетел на разрушения от ракета блок. Жертвите на нападението вече достигнаха 41. Руски..

публикувано на 17.01.23 в 10:53

Д-р Йонка Лазарова: Трябват ни около 11 хил. кръводарители годишно

Трябват ни около 11 хил. кръводарители годишно, заяви пред БНР д-р Йонка Лазарова - ръководител на Лабораторията по трансфузионна хематология в Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания. Тази сутрин там започна..

публикувано на 17.01.23 в 09:39

Петко Карамочев: Няма реална защита от нелегитимни играчи в криптосферата

"Скоро влезе в действие проект от европейската регулация. В САЩ има идентичен проект. Не са оставени нещата толкова зле. Проблемът е, че регулаторът работи със забавяне към проектите - те са като гъби, а малко трудно регулаторът ги обира гъбите - това..

публикувано на 16.01.23 в 10:29
Андерсон има проблеми с властите в Бразилия заради криптовалути

Теодор Димокенчев: Nexo се използва от прокуратурата за пиар

Високоинтелигентни и образовани, граждани на света, човек може да се гордее, че тези хора са българи. Това не са наркодилърите от „Обеля“. Така заместник-главният прокурор Борислав Сарафов описа четиримата обвиняеми за криптоаферата Nexo. Стана..

публикувано на 16.01.23 в 07:46

Александър Симов: Изборът на БСП е очакван, изпълнява задачи на президента

" Президентът беше оставен с неособено голям избор на кого да даде третия мандат . Мандат на "Демократична България" щеше да донесе огромни репутационни щети на Румен Радев, тъй като това би бил мандат за съставяне на евро-атлантическа коалиция, а в..

публикувано на 15.01.23 в 13:46

Грип и акция срещу криптоплатформа преди връчване на третия мандат - кои са най-важните новини от седмицата

От "Продължаваме промяната" върнаха нереализиран втория мандат на президента Румен Радев. Николай Денков върна папката, и така и втората възможност за съставяне на редовен кабинет в рамките на това Народното събрание вече е в историята. Денков..

публикувано на 15.01.23 в 09:56