Ивайло Дичев

Проф. Ивайло Дичев: Нинова се хвана в клопката на Радев

"Корнелия Нинова се хвана в клопката на президента Румен Радев. Връчването на третия мандат беше начин тя да бъде ударена . Струва ми се, че Радев готви свой политически проект, който ще се ситуира в националистическото ляво, което в момента е заела..

публикувано на 23.01.23 в 16:29
Светослав Малинов

Светослав Малинов: ГЕРБ не успя да разцепи ПП и ДБ, но лиши БСП от ореола да е част от промяната

"Когато мандатът се провали, всеки друг вариант изглежда, че ще има повече шанс. Истината е обаче – едва ли  ДБ щеше да предложи много ясни политики, директно във вреда на ГЕРБ и ДПС и нямаше как да бъдат подкрепени. Този парламент беше..

публикувано на 23.01.23 в 08:40

Седмица под знака на код "червено"

В разгара на зимата с капризите на времето - ураган отнесе надеждите за третия мандат и шанса за съставяне на кабинет. Бурни ветрове оставиха без покрив десетки домакинства и раниха хора, сред които и деца. Високи климатични градуси и..

публикувано на 22.01.23 в 10:10
Явор Дачков

Явор Дачков: Играта на Борисов е да отлепи ДБ от ПП и да ги привлече, за да ги претопи

На когото и да беше дал президентът мандата, резултатът щеше да бъде същият. Това мнение изрази пред БНР журналистът Явор Дачков. "Техните избиратели са си твърди техни поддръжници. По-смешното в тази история, то е като с оръжията -  всички..

публикувано на 21.01.23 в 13:23

Насред инфлация и крайна бедност, милиардерите забогатяват

Броят на милиардерите по света и размерът на тяхното богатство трябва да се редуцират наполовина до 2030 година чрез по-високо облагане и други политики. Това е едно от острите послания в традиционния доклад за икономическите неравенства на..

публикувано на 21.01.23 в 10:57
Тодор Тагарев

Тодор Тагарев: България може да помогне на Украйна с танкове и авиация

"България би могла спокойно да предостави танкове поне за един танков батальон на Украйна, вместо да ги държим по складовете и след 2-3 до 5 години да ги даваме за скрап". Това заяви пред БНР военният експерт Тодор Тагарев, бивш служебен министър на..

публикувано на 21.01.23 в 09:59
Георги Вулджев

Георги Вулджев: Форумът в Давос - общи приказки и понякога налудничави идеи

" Винаги съм смятал форума в Давос за нещо прехвалено . Често през годините чуваме общи приказки, понякога налудничави идеи. Повечето от нещата, които се говорят там, не водят до реални политически действия... Това е по-скоро публицистично събитие,..

публикувано на 20.01.23 в 13:49

Еврото и цените в Хърватия

В Хърватия вече се плаща единствено в евро. От началото на годината е 20-тият член на еврозоната. В събота в полунощ приключи периодът на обращение на две валути – куна и евро, така че вече хърватите използват единствено единната европейска валута. Още..

публикувано на 19.01.23 в 16:40

Как бюрокрацията сложи кръст на една от най-големите пчеларски ферми у нас

След 12 години възход, награди и успехи най-голямата пчеларска ферма в Бургаска област и една от най-големите в страната затвори врати. Работата на Пчеларска ферма "Странджа", която се намира в един от най-обезлюдените райони на България, беше..

публикувано на 19.01.23 в 11:19

Христо Христев: Ако и след петите за 2 г. избори няма мнозинство, да се помисли за промяна в избирателната система

Ако и след петите избори за две години не може да се постигне парламентарно мнозинство, трябва  да се помисли за промяна в избирателната система . Това заяви  пред БНР юристът Христо Христев, преподавател в Софийския университет "Св. Климент..

публикувано на 19.01.23 в 10:29