Асен Асенов: Списъкът с кандидатите за УС на НФК трябва да е публичен

България е изолирана от общоевропейските културни процеси , заяви пред БНР Асен Асенов, директор на Фондация "Едно" за култура и изкуство.  Въпросът не е кой, а хора с каква експертиза ще влязат в управата на Национален фонд "Култура", каза той по..

публикувано на 28.11.23 в 10:28

Софийската филхармония на стачка заради ниски възнаграждения

Музикантите от Софийската филхармония се готвят да стачкуват. Те се чувстват недооценени, а заплатите им - обидно ниски.  Протестираме не само за нас самите, но и за бъдещето на Софийската филхармония , заяви пред БНР един от музикантите Милена..

публикувано на 27.11.23 в 11:43

Красен Кралев - наследникът на Борислав Михайлов, посочен от самия него?

В 13 часа днес се очаква заседание на Изпълкома на БФС. Дневният ред обаче не е обявен. Не е ясно дали ще има оставка на Борислав Михайлов. Това, че ще има заседание, нищо не означава, подчерта в интервю за предаването "Преди всички" Владислав..

публикувано на 27.11.23 в 10:32

В снежния капан - фоторазказ от страната

Първият сняг за тази година създаде проблеми на редица места в страната.  Обилният снеговалеж и силните ветрове доведоха до усложнена пътна обстановка, паднали дървета, населени места без ток.  Обстановката в страната представяме през обектива на..

публикувано на 26.11.23 в 14:40

Проф. Амелия Личева: Идва активно поколение, не трябва да ги разочароваме

Книгата "Университетът на бъдещето" събира отговорите на 58 възпитаници на СУ "Св. Климент Охридски" през годините, които отговарят на въпросите на проф. Амелия Личева. Сборникът е посветен на 135-ата годишнина на Алма Матер. Софийският..

публикувано на 26.11.23 в 12:27
Виктор Орбан

Даниел Хегедюш: Орбан оформя стратегическо бойно поле. Ще има нови съюзници в Европа

Президентът на Украйна Володимир Зеленски очерта три най-големи външнополитически победи, от които се нуждае страната му, за да оцелее от руската агресия. Едната е да накара скептичното крило на Републиканската партия в американския Конгрес да..

публикувано на 25.11.23 в 10:10

Натали Василева се нуждае от помощ, за да продължи лечението си

32-годишна жена се нуждае от помощ, за да може да продължи лечението си . Тя страда от рак на стомаха, а след операция получава разсейки в черния дроб. Натали Василева живее в село Кътина, край Нови Искър. През 2021 година започва да повръща и губи..

публикувано на 24.11.23 в 15:34
Терен за изграждане на детска болница

Защо буксува процесът по изграждане на национална детска болница?

Какво се случва с проекта за изграждане на Национална детска болница – въпросът стана актуален през изминалите дни, след като неправителствена организация предложи партньорство на държавата чрез набиране на дарения, а от Обществения съвет,..

публикувано на 23.11.23 в 16:00

Проблем за туристическия бранш: Обучените кадри бягат

Туристическият бранш изпитва остра нужда от добре квалифицирани кадри, които след завършване на обучение да остават трайно на работа в сектора. Те посочват, че обучението трябва да съответства на нуждите на бизнеса. В парламента са внесени промени в..

публикувано на 23.11.23 в 12:16

НАП: Ако има просрочено публично задължение, не може да се ползва данъчно облекчение

В борбата с нарушителите на пътя се включват и камерите на тол системата, които ще заснемат каралите с превишена скорост. Снимковият материал ще предава информация към МВР, митниците и данъчните. Предстои Българският институт по метрология да..

публикувано на 23.11.23 в 11:37