Закуска на тревата

Предаването „Закуска на тревата“ се излъчва всяка събота от 06:05 до 09:00 часа по програма „Хоризонт“. 

Водещи са Валерия Николова, Светлана Дичева, Светослава Кузманова, Елена Бейкова. 

Публикации

"Близката ферма" на Сиана и Иво помага на децата да усетят природата

Още преди пандемията най-голямата природозащитна благотворителна организация в Европа – британският Национален тръст открива, че съвременните деца прекарват по-малко време навън, отколкото затворниците. Игрите на открито за днешните деца се..

публикувано на 04.12.23 в 16:53
Доц. Еленко Попов - Клиника по Урология и Андрология на  УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ”

Доц. Еленко Попов: Над 25-30 на сто хората срещат уринални проблеми

Наред с лесната уморяемост и промените в паметта, едно от неудобствата на напредналата възраст е изпускането на урина . "Причините са комбинация от няколко проблема , това са възрастовите процеси, заседнал начин на живот и намалена..

публикувано на 02.12.23 в 15:18
Северина Йотова

Северина Йотова за музикалния и шоу бизнес в САЩ

В  поредния епизод на рубриката  “Америка - илюзии и реалности” гост е Северина Йотова . Само за 5 години между Маями и Ню Йорк тя успява да намери своето място в труднодостъпния американски музикален бизнес . Тя създава своя успешна менджърска..

публикувано на 27.11.23 в 10:28
Кметът на Плевен д-р Валентин Христов откри Базара на меда

Румен Балински: Консумацията на пчелен мед е ниска, а качествата на нашия са превъзходни!

В Плевен с голям интерес премина Базара на меда и пчелните продукти . За първи път се организирана и европейска „Медена закуска“ . Емил Пътов от град Тръстеник стана „Пчелар на годината” Организатори на Базара на меда и пчелните..

публикувано на 27.11.23 в 09:42

Красимир Киров: 2050 г. очаквам първите централи, използващи теромоядрен синтез

Като част от ЕС България може да е участник в иновативните проекти за търсене на нов тип енерги я, каза за "Закуска на тревата" Красимир Киров . От 2023-та година той работи в  Института за ядрени изследвания в Оксфорд, Великобритания...

публикувано на 25.11.23 в 09:30
Снимката е илюстративна

Ще остане ли град Мартен, Русенско без поща?

Има опасност пощенският клон в град Мартен, Русенско, да бъде закрит . Тази вероятност се оказва, че тревожи повече от 250 възрастни хора от градчето, които всеки месец на седмо число се нареждат на опашка за пенсиите си . Какъв е проблемът и..

публикувано на 25.11.23 в 08:10

Театър „Иван Радоев“ в Плевен се включи в Нощта на театрите

С премиерния спектакъл „4+1“, детско представление и творческо ателие за най-малките, Драматично – куклен театър „Иван Радоев“ се включи в инициативата „Нощ на театрите“. Драматично-кукленият театър в Плевен се включва в "Нощ на..

публикувано на 20.11.23 в 19:01
Д-р Иван Георгиев - началник отделение към Катедрата по ортопедия и травматология на Военномедицинската академия

Д-р Иван Георгиев: Болката от шиповете се дължи на възпалението на ставата

Остеофит е медицинския термин за костно-хрущялните израстъци, популярни като шипове. Те се развиват за дълги периоди от време, но когато в процеса на дегенерация засегнат съседни структури, се появява болезнена симптоматика.  "Остеофитите или..

публикувано на 18.11.23 в 15:06

„Нощ на театрите“ на 18 ноември в 14 български градове

Близо 100 събития - спектакли , разходки зад кулисите, творчески срещи, уъркшопи, концерти и  танцови пърформънси са включени в програмата на инициативата „Нощ на театрите“, която се провежда на 18 ноември в 14 български градове. Това са -..

публикувано на 18.11.23 в 14:40

Менталната аритметика и как тя спомага за развитието на детето

Как могат да смятат бързо ще демонстрират днес в Пловдив деца от цялата страна, посещаващи центровете, в които се преподава ментална аритметика. В последните години те стават все по популярни, защото тази програма е насочена към развитие на..

публикувано на 18.11.23 в 14:28