Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:15 часа.

Публикации

Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: "Булгаргаз" – умишлен фалит или невежество?

През цялото съществуване на злополучния кабинет на Кирил Петков, ПП дефинираха врагове, вместо да дефинират политики. Главоломният им провал във всички възможни сектори на държавното управление беше прикриван от медийно словоблудство за велики..

публикувано на 07.08.22 в 13:39
Андрей Райчев

Андрей Райчев: Борисов нахлу в центристки води, в криза центърът надделява. Лявото вече не е БСП

" Бойко Борисов нахлу в познати, любими води . Центристът е обединител, седи в обединителна реторика, консенсусна реторика. Тя е печелившата. В повечето случаи политическата криза завършва с това, че центърът надделява." Този коментар направи в..

публикувано на 07.08.22 в 13:21

Коментар на Петър Волгин: За кабинета и неговите злополучни критици

Това, че умнокрасивитетът и политически коректните коментатори скачат срещу служебното правителство е най-доброто доказателство, че настоящият кабинет може да свърши добра работа. Сигурно сте забелязали, че грантовите мислители много се дразнят от..

публикувано на 07.08.22 в 12:24
Тошко Йорданов

Тошко Йорданов: Николов предлагал България да мине на схемата на други страни с "Газпром", Василев отказвал

Министърът на енергетиката Александър Николов на няколко пъти е предлагал на Министерски съвет "България да премине на същата схема, по която работят германците, гърците и италианците" с "Газпром", но Асен Василев е отказвал . Това обясни в..

публикувано на 06.08.22 в 13:49
Доц. Александър Сивилов

"След края на историята" с Александър Сивилов: Хирошима

На 6 август 1945 г. от бомбо-люковете на самолет модел B-29 с името „Енола Гей“ към град Хирошима в Япония полита атомната бомба, наречена галено „Малчугана“. Тя се взривява над града, като в момента на експлозията загиват 66 хиляди души. Други..

публикувано на 06.08.22 в 13:40
Стефан Янев

Стефан Янев: Големите началници са българските избиратели

"Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света.  Големите началници са българските избиратели . Големите началници са в Кула, Каспичан, Малко Търново, Петрич и Добрич. Ние трябва да чуваме гласа на българските граждани и..

публикувано на 06.08.22 в 13:04

Коментар на Петър Волгин: Глупците да не се връщат във властта

Вероятно се сещате за прословутата картина на Йеронимус Бош „Корабът на глупците“. Персонажите, изобразени на нея, показват всичко друго, само не и признаци на здрав разум. Сетих се за тези образи, докато си мислех за основните действащи лица в..

публикувано на 06.08.22 в 12:35

Транспортният хаос в Европа проваля лелеяните почивки на хиляди хора

Лятото, за което всички копнеехме - без ковид мерки, ограничения и тестове -  най-сетне настъпи, но се оказа изпълнено с транспортен хаос, особено в Европа. Според експертите основната причина е недостига на персонал. В пика на пандемията от ковид-19..

публикувано на 31.07.22 в 14:10

Христо Панчугов: Много случайни хора бързо се оказаха част от политиката

"До предсрочните избори се стигна, защото много случайни хора много бързо се оказаха част от политиката . И то на изключително високи позиции. Това са хора, на които не се е налагало да носят политическа отговорност". Това каза пред БНР..

публикувано на 31.07.22 в 13:52

"Новини с добавена стойност" от г-н Балев: България и Русия като Митрофан и Дормидолски

Иван Вазов има една ранна творба - “Митрофан и Дормидолски”. Тя е безумно смешна, няма да я преразказвам, препоръчвам я на всички почитатели на изящната словесност. Единият от героите в това произведение - Митрофан, също като мен е същински..

публикувано на 31.07.22 в 12:46