Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:20 часа.

Публикации

Гюнер Тахир

Гюнер Тахир: Когато Делян Пеевски се взриви, тогава ще взриви и самата партия

Когато Делян Пеевски се взриви, тогава ще взриви и самата партия . Такава прогноза направи пред БНР Гюнер Тахир, бивш заместник-председател на ДПС.  Делян Пеевски и Джевдет Чакъров оглавиха официално ДПС. Двамата бяха избрани единодушно на Национална..

публикувано на 25.02.24 в 15:35
Украински войник говори с близките си след размяна на пленници между двете воюващи страни. Януари 2024 г.

Две години война в Украйна

Две години война в Украйна, 24 месеца унищожения и жертви, 730 дни сражения и обстрели, 17 520 часа армиите на Киев и Москва остават вкопчени в смъртоносна хватка. На източния фронт обаче няма почти нищо ново, коментира лорд Джордж Робърстън - бивш..

публикувано на 25.02.24 в 14:05

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: В скута на Националната корпуленция

Сядаме в скута на скутера, скъпи съучастници, и потегляме по стръмния път на нашата неделна петминутка за размисъл и веселие в стил академичен пънк-рок. В нашето радио-есе, както винаги, джуркаме новините от седмицата и хилядолетията, за да..

публикувано на 25.02.24 в 13:11
Копринка Червенкова

Копринка Червенкова: Меморандумът е абсолютен брътвеж

Меморандумът на ПП-ДБ е абсолютен брътвеж , изказа мнение пред БНР журналистът Копринка Червенкова. "Там не се говори толкова за политическа отговорност, там се говори за правила, по които ще се раздели властта . Всичко това е обвито в много думи...

публикувано на 24.02.24 в 13:23

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Как „Гугъл“ опита да пренапише историята

Седмицата ни достави един едновременно смешен и страшен сигнал за абсолютната антиутопия, която напълно обезумели фанатици в гигантските технологични конгломерати ще се опитат да набутат в гърлата и мозъците на човечеството. Новият компютърен модел..

публикувано на 24.02.24 в 13:15

"По ръба" с Калина Андролова: Лъвът няма да отстъпи позицията си на Зайо Байо

Има една древногръцка басня за лъва и магарето, в която се разказва как един ден лъвът и магарето станали добри приятели, отишли заедно да ловуват и хванали богата плячка. И тогава лъвът разделил плячката на три части и казал: „Едната част се пада..

публикувано на 24.02.24 в 13:10

Коментар на Петър Волгин: "Мумурандум" и Шехерезадини вълнения

През тази седмица набедените за особено интелигентни формации ПП и ДБ сътвориха един меморандум, в който, на практика, призоваваха коалиционните си партньори от ГЕРБ и ДПС най-накрая да седнат и да си разпределят окончателно порциите във властта...

публикувано на 24.02.24 в 12:30
Владислава Цариградска

Владислава Цариградска: Всички институционални активности по случая "Нотариуса" са имитация

Всички активности по случая "Нотариуса" представляват една имитация .  Това каза в предаването "Политически НЕкоректно" съдия Владислава Цариградска от Плевенския окръжен съд и подчерта, че след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса не е имало..

публикувано на 18.02.24 в 14:01

Политическото разделение води до все повече политическо насилие (особено в САЩ)

„Окръг Бътлър 911, какъв е спешният случай?“ „Казвам се Кристен Кинг. Току-що простреляха съпруга ми.“ Така започва разговорът на Кристен Кинг със спешните служби, след като съседът й Остин Комбс идва у тях и прострелва съпруга й..

публикувано на 18.02.24 в 14:00

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Vulgar Display of Power. Володя, върни кучето на Бойко!

Уважаеми слушатели и скъпи съучастници, вие слушате моята традиционна петминутка за размисъл и веселие в стил диаболичен пънк-рок. Щом слушате, значи мислите и съществувате, следователно имате жизнени показатели, а това вече е повод за веселие...

публикувано на 18.02.24 в 13:05