Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:20 часа.

Публикации

Коментар на Петър Волгин: "Лукойл“, лицемерие и вот на недоверие

Всеизвестно е, че в политиката честността и принципността не са на особена почит, меко казано. А съвсем политически некоректно казано, в политиката се смята за нещо съвсем нормално, когато си в опозиция да говориш едно, а дойдеш ли на власт,..

публикувано на 18.11.23 в 12:35

Крум Зарков: Мотивите на премиера за оставка на шефа на ДАНС са законово неиздържани

В правомощието на президента е да се съобрази или не с предложението на Министерския съвет за освобождаване на председателя на ДАНС . Мотивите, които министър-председателят изпрати на президента, са с основания, законово неиздържани. Няма..

публикувано на 12.11.23 в 14:33

Как войната между Израел и „Хамас“ разтърси политиката на Запад

След нападението на „Хамас“ в Израел на 7 октомври, при което бяха убити 1400 цивилни, политиците на Запад бяха шокирани и обещаха подкрепа за Израел. Но с разгръщането на конфликта и загиналите хиляди палестинци при израелските набези..

публикувано на 12.11.23 в 14:00

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Някои изводи от урните, преливащи от спам

Минаха и заминаха тия избори, както отлитат минутите, часовете, пойните птички и младостта в нашия живот. Избори като избори, мижава активност и агресивен спам в урните под формата на невалидни хартиени бюлетини. Изборите са хубаво нещо, демокрация в..

публикувано на 12.11.23 в 13:52

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Медийно ограмотяване и "оГРАНТояване"

Добре, че са световните власти, правилните партии, държавните агенции и неправителствените организации с правителствена подкрепа, за да ограмотят, възпитат и цивилизоват драматично дезинформирания човечец. Какво ще правят българите, например, без сочно..

публикувано на 11.11.23 в 13:50

"По ръба" с Калина Андролова: ГЕРБ клатят кабинета, без да го бутат

Възможно ли е "сглобката" да се разпадне и кога?! Този е най-важният вътрешнополитически въпрос за България. ГЕРБ могат моментално да приключат този кабинет, подкрепен от непартньори в некоалиция, които се ненавиждат помежду си. Тоест "сглобката"..

публикувано на 11.11.23 в 13:40
Валентин Вацев

Доц. Валентин Вацев: Ние сме в навечерието на отнемане на свободата на словото

Ние сме в навечерието на отнемане на свободата на словото , заяви пред БНР геополитическият анализатор доц. Валентин Вацев. " Свобода на словото няма да има. Нещата много скоро ще дойдат на естественото си място, но ще остане споменът за времето,..

публикувано на 11.11.23 в 13:26

Коментар на Петър Волгин: Управлява ни Посолството

Никак, ама никак реалистично не звучаха заканите на Бойко Борисов, че ГЕРБ можели да напуснат управляващата коалиция. През последните дни даже имаше елементи на театралност, твърде неубедителна впрочем, която трябваше да ни убеди, че партията на..

публикувано на 11.11.23 в 12:30

"След края на историята" с Александър Сивилов: Уроците от Септемврийското въстание

Преди 100 години България стига до основата на своята студена гражданска война. Пътят към нея е дълъг. С националните катастрофи, с разстреляните ранени войници по време на войнишкото въстание и идването на власт на разярените селяни водени от..

публикувано на 24.09.23 в 14:04

"По ръба" с Калина Андролова: За куклите, агентурата и пропагандата

Непрекъснато се твърди от политици и анализатори, че докато има война в Украйна, у нас ще бъде така. Един от тях, който е в лидерския кръг на ключова партия, дори ми заяви, че не можело да се пикае срещу вятъра (извинявам се за израза!)...

публикувано на 24.09.23 в 13:48