Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:15 часа.

Публикации

Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: Даваме ПВО и самолетите, оставаме само по шорти

Руските ракетни удари показаха ограничената способност на Киев да се защитава от крилати ракети. ПВО, с която Украйна разполага, е ефективна срещу руските самолети и хеликоптери, но не и срещу балистичните и крилати ракети на Москва. Голям проблем се..

публикувано на 29.10.22 в 14:07
Тошко Йорданов

Тошко Йорданов: Ако се състави кабинет, ще е лицемерен и безпринципен

" Участието ни в четворната коалиция беше грешка, но и не беше грешка . Грешка заради коалицията на несъвместими партии. Не беше грешка, защото това беше обединение срещу ГЕРБ и ДПС, а затова в такива ситуации човек може да преглътне идеологическата..

публикувано на 29.10.22 в 13:39

Коментар на Петър Волгин: От еврото и оръжията печелят само елитите

Парламентарно представените партии, които много държат да бъдат наричани "евроатлантически", се занимават с всичко друго, само не и с реалните проблеми на обществото. В четвъртък, например, след няколко часови дискусии депутатите от..

публикувано на 29.10.22 в 12:38
Владислав Апостолов

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Терорът на климатичните "активисти"

Думите трудно описват омерзението от онези две глезени, но гротескни същества, които изляха доматена супа върху шедьовър на Ван Гог в Националната галерия на Лондон, в пореден празноглав спазъм на климатична психарщина. За щастие картината..

публикувано на 23.10.22 в 13:49
Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: Чии интереси защитават ПП, когато управляват?

"Докато избирахме три дни председател на парламента, държавата фалира“, каза Кирил Ананиев, безспорен експерт в областта на бюджетирането. На брифинг на ГЕРБ той завърши изказването си с констатацията, че Асен Василев е най-слабият министър..

публикувано на 23.10.22 в 13:36
Копринка Червенкова

Копринка Червенкова: До март ще се влачим със служебни правителства и ще "ядат парцалите" на президента

" Целта е всеки да си пробута законите . За БСП и ГЕРБ, а предполагам и за ДПС - общата доминанта е връщането на хартиените бюлетини. ПП ще се присъединят към проекторешението на ДБ за изпращане на оръжие за Украйна. Допускам, че това ще бъде..

публикувано на 23.10.22 в 12:56
Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: Хаосът – заплаха или защита?!

За българския избирател изглежда неразбираемо защо политическите партии не можеха да се разберат за елементарна процедура, каквато е изборът на председател. Защо за тази позиция се поведе истинска война?! Оттегляха се кандидати, поставяха се условия...

публикувано на 22.10.22 в 14:33
Владислав Апостолов

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Страх и омраза във Вашингтон преди изборите

Междинните избори за американския Конгрес са на 8 ноември и обещават сочна мръвка за ценителите на политически зрелища и метафорични дворцови кръвопролития. Вече дори повечето традиционно подкрепящи управляващата Демократическа партия медии и..

публикувано на 22.10.22 в 14:09
Велислава Дърева

Велислава Дърева: Имаме коалиция "хартиена бюлетина". Дали ще продължи и за съставяне на правителство?

"Поне от десетина години в България няма партии, има проекти . Партиите имат идеология. Проектите какво имат? Тяхната единствена идеология е властта, печалбата. Поради което много хора с лекота преминават от една "партия" в друга." Това мнение..

публикувано на 22.10.22 в 13:11

Коментар на Петър Волгин: Партиите като „приюти на некадърници“

„Погледнете на партиите и на развалините около тях; обезцветен партиен живот, прокудена от него идейност, затрито чувство на обществена отговорност и безнадеждно унищожен личен срам! От школи на политическо възпитание за насаждане на граждански..

публикувано на 22.10.22 в 12:23