Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:15 часа.

Публикации

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Човек за мъки е роден - и няма как да ги заобиколим

Продължават родилните мъки за съставяне на правителство - засега изглежда, че и с втория мандат професорските мъки най-вероятно ще остана безплодни. Като с фалшивата бременност при котките - те понякога си въобразяват, че са бременни, подува им се..

публикувано на 18.12.22 в 12:49
доц. Александър Сивилов

"След края на историята" с Александър Сивилов: Дълголетници във властта

На 17 декември 2013 г. се закле третият кабинет на Ангела Меркел. През 2018 г. тя за четвърти път стана канцлер на Германия и с този последен мандат успя да наложи своето име като основно в цяла епоха за развитието не само на страната си, но и на..

публикувано на 17.12.22 в 15:51
Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: Алеко би ги описал най-добре!

Кирил и Асен направиха толкова много безобразия в управлението на държавата, че човек дълго трябва да ги изброява и все ще е пропуснал някое драстично безобразие. Лидерите на ПП си осигуряват електорална подкрепа чрез фалшива реформаторска риторика..

публикувано на 17.12.22 в 14:19
Андрей Райчев

Андрей Райчев: България без Европа е изключително лошо място

" Символични са опитите за правителство с първите два мандата. Донякъде това е предизборно, но не в лош смисъл, показват, че имат силни и компетентни хора. ... Не очаквам нищо, освен омръзнали на хората дрязги". Този коментар направи социологът Андрей..

публикувано на 17.12.22 в 12:56

Коментар на Петър Волгин: Краят на фалшивия световен ред

Повече от три десетилетия официозните говорители – не само в България, а и в целия останал свят – ни разказват следната приказка. След края на Студената война е настъпил най-справедливият световен ред. Либералният. При него силата няма значение...

публикувано на 17.12.22 в 12:41

Добрите новини за напредъка на човечеството

С всички лоши новини, отрицателни послания и зловещи прогнози, които ни заливат от медиите, особено през последната година, ни се струва, че човечеството е на крачка от самоунищожеинето си. За съжаление черните хроники често изтласкват на заден план..

публикувано на 11.12.22 в 14:05

Крум Зарков: Крачката към Шенген може да бъде завършена догодина

" Позицията на Нидерландия за България в Шенген няма нищо общо с върховенството на закона у нас . Те търсеха аргумент, с който да наложат вето по вътрешнополитически техни причини. Нидерландия наложи повече от вето. Страната поде кампания за сваляне на..

публикувано на 11.12.22 в 13:53

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Преживях агресия от интелектуалка

Всяка идея, скъпи съучастници, съдържа и своето отрицание. Актрисата Диана Димитрова влезе в рискована кампания по изобличаването на предполагаем насилник. Предполагаемият насилник показа загриженост, участвайки в развлекателно шоу, в което..

публикувано на 11.12.22 в 13:08
Владислав Апостолов

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Меган и Хари – чалга звездите на модерните либерали

В края на тази седмица политически коректният корпоративен мастодонт „Нетфликс“ пусна първата половина от документалната си поредица „Хари и Меган“ и голяма част от културно-медийния пейзаж в Западния свят заприлича на поруган от вандали санитарен..

публикувано на 10.12.22 в 15:18
Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: Употреба на инфантилизма

Признанието на президента Радев, че Кирил и Асен са една шарлатания, която трябва да надживеем, и че лансирането им е било грешка, е събитие от изключително значение за политическата ни архитектура. За съжаление телевизиите трансформираха този..

публикувано на 10.12.22 в 14:48