Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:15 часа.

Публикации

Проф. Иво Христов

Проф. Иво Христов: България и Румъния са междинната периферна територия между "Мордор" и "силите на светлината"

"България не е много сложно да я управляваш. Едно посредствено общество не се управлява сложно." Това каза в интервю за БНР проф. Иво Христов, социолог, юрист  и международен анализатор. Президентът за ПП: Беше грешка. Ще надживеем тази..

публикувано на 10.12.22 в 13:08

Коментар на Петър Волгин: Възходът на политическите шарлатани

Преди дни президентът Радев каза нещо, което отдавна беше ясно на здравомислещите наблюдатели. Още когато балонът, наречен "Продължаваме промяната", едва започваше да се надува, нормалните хора виждаха целия фалш на този проект. И няма значение..

публикувано на 10.12.22 в 12:30

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Борбата на естествения интелект в собствен жизнерадостен сос

Борбата на естествения интелект в собствен жизнерадостен сос Здраве желаем във всяко едно отношение, скъпи съучастници, нашият бюлетин “Новини с добавена стойност” днес изпълняваме в стил депресивен алегро виваче пънк-рок.  Днес ще..

публикувано на 04.12.22 в 14:09

В каква посока марширува европейската отбрана

Заради войната на Русия в Украйна очевидна стана зависимостта на Европа от САЩ за отбраната и сигурността на континента, въпреки звучащите решително заявки, идващи от Брюксел и Париж за нуждата от т.нар. „стратегическа самостоятелност“...

публикувано на 04.12.22 в 14:00

Росен Желязков: Не е важно с кого, а за какво

"Вариантът за търсене на консенсус в този преходен период - от изборите до връчването на първия мандат, оставя по-скоро възможността за предлагане на кабинет, излъчен от ГЕРБ, отколкото да се търси - на този етап с първия мандат, кабинет с по-широко..

публикувано на 04.12.22 в 13:41
доц. Александър Сивилов

"След края на историята" с Александър Сивилов: Средиземноморският блъф

На 3 декември 1989 година във водите до остров Малта приключва срещата между съветския ръководител Михаил Горбачов и американския президент Джордж Буш старши. За първи път в историята на двустранните отношения те излизат с обща пресконференция на..

публикувано на 03.12.22 в 13:55
Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: Ердоган – един от играчите, които променят света

Само след шест месеца, през юни 2023 г., в Турция предстоят президентски и парламентарни избори, които се очертават да бъдат трудни за Ердоган. Не само заради икономическата ситуация в страната, но и заради фокусираната подкрепа на САЩ за..

публикувано на 03.12.22 в 13:45
Григор Сарийски

Доц. Григор Сарийски: Хората са масово настроени против влизането в еврозоната, трябва да се чуе гласът им

"Целият този 33-годишен преход не беше, за да имаме просто пазар, а  идеята да не се налагат някакви централизирани решения от едни отговорни другари, които да ги спускат за сведение и изпълнение , и че хората трябва под някаква форма да участват в..

публикувано на 03.12.22 в 13:11

Коментар на Петър Волгин: Кой се страхува от референдуми?

В едно демократично общество няма нищо по-нормално от провеждането на референдуми. Нашите управляващи, без значение в коя част на идеологическия спектър се намират, винаги твърдят, че най-важното за тях е да изпълняват желанията на избирателите. А..

публикувано на 03.12.22 в 12:34

КОП 27: исторически, но крайно недостатъчни решения

"Историческо, но недостатъчно"  - така беше определено споразумението за създаване на специален фонд за компенсация на загубите на по-бедните държави, засегнати от промените в климата, с което завърши 27-та международната конференция на ООН в Египет...

публикувано на 27.11.22 в 14:00