Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:20 часа.

Публикации

Накъде ще се движи светът през 2024 г.

Тази година над два милиарда души в над 40 държави , сред които и осем от десетте с най-многобройно население: САЩ, Русия, Индия, Бразилия, Мексико, Бангладеш, Пакистан и Индонезия, ще гласуват на избори. В началото на юни над 400 милиона..

публикувано на 07.01.24 в 14:00

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: На гол тумбак прогнози за преобуване

Драги слушатели на седмичния бюлетин за веселие и размисъл - “Новини с добавена стойност"! Вий за мен сте не само слушатели, а цели зрители. Едно време, към средата на 90-те години, бях диспечер в пожарната. Софийската пожарна. Там имаше една..

публикувано на 07.01.24 в 12:36

"След края на историята" с Александър Сивилов: Кубинската революция 65 години по-късно

На 8 януари 1959 г., преди 65 години, войските на кубинските партизани, водени от Фидел Кастро влизат в Хавана. Тогава се стига до победата на кубинската революция – едно от събитията, които остават с много противоречива оценка в историята, но без..

публикувано на 06.01.24 в 14:00

"По ръба" с Калина Андролова: ДПС има уникален шанс, който може да профука

Живеем в период на трансформация към многополярност. Минаваме през войни - и конвенционални, и хибридни, за постигане на нов баланс между великите сили. Как обаче България ще се адаптира към този свят, на прага на който се обсъжда смъртта на..

публикувано на 06.01.24 в 13:35
Андрей Райчев

Андрей Райчев: Правителството ще трупа все повече негативи. Има процес на гниене

" Управлението в момента е сглобено по една единствена причина - геополитическа. Сглобено е само на основание на войната в Украйна . Те не се понасят във всички отношения - смятат едни други за крадци и мошеници". Това коментира пред БНР социологът..

публикувано на 06.01.24 в 13:32

Коментар на Петър Волгин: Краят на еднополюсния свят

В най-новото си послание Ахмед Доган постави една тема, която е несравнимо по-важна от това дали двама, трима или петима души ще ръководят ДПС, както и от факта дали е "понижен" Делян Пеевски. Доган специално подчертава, че сме на прага на..

публикувано на 06.01.24 в 12:30
Христо Иванов

Христо Иванов: България трябва да продължи да има правителство в тази ситуация

Искам България да продължи да има правителство   в тази ситуация и поради факта, че основната логика на Конституцията е да има правителство.  Това каза пред БНР Христо Иванов, лидер на "Да, България" и съпредседател на "Демократична..

публикувано на 17.12.23 в 14:21

Наситената със събития 2023 година

"Израел е във война. Не я искахме, но ни беше натрапена по най-бруталния начин. И въпреки че Израел не започна тази война, ще я довърши. Хамас ще разбере, че допусна историческа грешка като ни нападна. Ще платят цена, която ще запомнят, както и..

публикувано на 17.12.23 в 14:00

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Помощ, къде се дяна паметта ми!

Оня ден в метрото беше голяма блъсканица и не съм усетил как някакъв македонец се промъкнал зад гърба ми и откраднал националната история! После го видях този международен престъпник да се хвали с нашето славно минало на международната арена...

публикувано на 17.12.23 в 13:46

СЕМ за случая с интервюто с руския посланик

Програмният съвет на Българското национално радио взе решение да препоръча на ръководството на програма "Хоризонт" да не излъчва интервюто с руския посланик в България Н.Пр. Елеонора Митрофанова в предаването "Политически НЕкоректно" заради..

публикувано на 16.12.23 в 14:24