Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:20 часа.

Публикации

"По ръба" с Калина Андролова: Олигархична и патронна анархия на грабежите

Вчера си направих труда да прочета закона, който президентът на Украйна Зеленски внесе като спешен във Върховната Рада през юни 2021 г. Това е Закон за предотвратяване на заплахи за националната сигурност, свързани с прекомерното влияние на..

публикувано на 20.01.24 в 14:00

Коментар на Петър Волгин: Образованието, глупако!

В основата на успеха на едно общество не стоят парите, добре функциониращата икономика, адекватната политика, гениалните бизнес идеи или мощните оръжия. Всички тези неща са следствие, а не причина. Главното условие, за да бъде едно общество..

публикувано на 20.01.24 в 12:30
Министърът на правосъдието Атанас Славов

Атанас Славов: Промените в Конституцията са в рамките на допустимите изменения от обикновено НС

Когато Народното събрание променя Конституцията, то е учредителна власт . Това заяви в предаването "Политически НЕкоректно" министърът на правосъдието Атанас Славов и уточни, че в такъв случай парламентът действа в рамките на основните принципи на..

публикувано на 14.01.24 в 14:03

Фалстарт на лунните мисии на НАСА

Следващата стъпка на човечеството на Луната се отлага поне с година. Това се наложи след като американският частен апарат „Перигрин“, който излетя в понеделник, се натъкна на сериозни технически проблеми и няма „никакъв шанс“ да успее да кацне на..

публикувано на 14.01.24 в 14:00

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Разни хора, разни коне, разни поправки в Конституцията

Уважаеми слушатели и скъпи съучастници, усещате ли напоследък как мятат искри подковите на Историята! Както казва бившият граф Толстой - Историята бе пришпорена, Историята се понесе в галоп, гърмейки със златните си подкови по черепите на глупаците!..

публикувано на 14.01.24 в 12:35

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Демокрация, но само ако гласувате за "нашите хора"

Глобалните корпоративни медии ескалират своето съмнително усърдие да лишават думите от значение, да превръщат ясни термини и фрази в еластични оръдия на своята все по-екстремна пропаганда . Сториха го с доскоро толкова ясни неща като „мъж“,..

публикувано на 13.01.24 в 13:50

"По ръба" с Калина Андролова: Американският егоизъм унищожава Европа

Глобализацията, както казва Бжежински, е модната идеология на постидеологическата епоха. Американската държава, която иначе упорито отстоява своя суверенитет и стремежите си за глобално надмощие, всъщност воюва по множество кадифени и..

публикувано на 13.01.24 в 14:20
Емил Йотовски

Емил Йотовски: Не говорим за паметници и история. Това е демонстрация на сила и безнаказаност

"Винаги това е била целта на басните – как този, който ги разказва, да остане жив. За съжаление, живеем в такова време и това ни го налага световният ред. Без да разберем, се хлъзнахме в този нов световен ред . Наричат го демокрация. Аз не смея да..

публикувано на 13.01.24 в 13:19

Коментар на Петър Волгин: Вандалите в САЩ и подражателите им в България

Преди няколко години в Съединените щати стана много модерно да бъдат събаряни статуи на исторически личности. Основно с тази дейност се занимаваха представители на американския умнокрасивитет или, по друг начин казано, привърженици на..

публикувано на 13.01.24 в 12:40

Николай Стайков: Регулаторите са бонбоните на масата за оформяне на бъдещото статукво

" Ако имаше външен дизайн за случващото се в България, то нямаше да има толкова вътрешно напрежение ".  Това каза пред БНР разследващият журналист Николай Стайков, съосновател на Антикорупционния фонд, като подчерта, че е неизбежно да има влияние на..

публикувано на 07.01.24 в 14:22