Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:20 часа.

Публикации

Осман Октай: Задкулисието управлява и сега

Винаги в политиката става въпрос за власт и пари , заяви пред БНР Осман Октай – основател на ДПС, бивш депутат, бивш зам.-председател на партията.  Задкулисието управлява и сега , смята той. Според него "не е случайно, че е толкова агресията..

публикувано на 19.11.23 в 14:35

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Не мога да мълча за недъзите на Живков и Толстой!

Хайде отново здравейте и добър ден във всяко едно отношение, уважаеми радиослушатели, скъпи съучастници! Надявам се да не сте пострадали в някой сблъсък със силите на реда и да не са ви хванали пияни зад волана да фъфлите на латински. Надявам..

публикувано на 19.11.23 в 13:45

Все повече държави забраняват употребата на мобилни телефони в училище

Повсеместната употреба на мобилни телефони доведе до на практика епидемичното им разпространение в училище още от прекрачването на прага му.  Според последния доклад на ЮНЕСКО за образованието по света една на всеки четири държави е приела закон или друга..

публикувано на 19.11.23 в 12:49

"След края на историята" с доц. Александър Сивилов: Енигмата Кенеди

На 22 ноември 1963 г., кортежът на американския президент минава през центъра на град Далас. Изведнъж проехтяват изстрели, колата ускорява, а държавният глава на една от най-мощните държави в света се свлича на задната седалка. Джон Фицджералд..

публикувано на 18.11.23 в 13:50
Кристиян Шкварек

Кристиян Шкварек: Състезанието е кой ще се дистанцира повече от сглобката

Състезанието е кой ще се дистанцира повече от сглобката , а не кой ще се долепи повече до евро-атлантизма. Той се използва като параван, зад който да се прикрие тази сглобка. Това каза в интервю за БНР Кристиян Шкварек, представител на..

публикувано на 18.11.23 в 13:22

"По ръба" с Калина Андролова: Атаката срещу "Лукойл“ цели принуда за продажба

Въпросът защо "Лукойл“ не плаща данъци в България не е необичаен. Всяка компания от мащаба на "Лукойл“ има право да си прави т.нар. данъчна оптимизация. Всички правителства по света се опитват да принуждават транснационалните корпорации да..

публикувано на 18.11.23 в 14:00

Коментар на Петър Волгин: "Лукойл“, лицемерие и вот на недоверие

Всеизвестно е, че в политиката честността и принципността не са на особена почит, меко казано. А съвсем политически некоректно казано, в политиката се смята за нещо съвсем нормално, когато си в опозиция да говориш едно, а дойдеш ли на власт,..

публикувано на 18.11.23 в 12:35

Крум Зарков: Мотивите на премиера за оставка на шефа на ДАНС са законово неиздържани

В правомощието на президента е да се съобрази или не с предложението на Министерския съвет за освобождаване на председателя на ДАНС . Мотивите, които министър-председателят изпрати на президента, са с основания, законово неиздържани. Няма..

публикувано на 12.11.23 в 14:33

Как войната между Израел и „Хамас“ разтърси политиката на Запад

След нападението на „Хамас“ в Израел на 7 октомври, при което бяха убити 1400 цивилни, политиците на Запад бяха шокирани и обещаха подкрепа за Израел. Но с разгръщането на конфликта и загиналите хиляди палестинци при израелските набези..

публикувано на 12.11.23 в 14:00

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Някои изводи от урните, преливащи от спам

Минаха и заминаха тия избори, както отлитат минутите, часовете, пойните птички и младостта в нашия живот. Избори като избори, мижава активност и агресивен спам в урните под формата на невалидни хартиени бюлетини. Изборите са хубаво нещо, демокрация в..

публикувано на 12.11.23 в 13:52