Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:15 часа.

Публикации

Коментар на Петър Волгин: Медиите под контрол

През 1991 г. големият американски учен и дисидент Ноам Чомски изнася лекция, която стана популярна и в България с името „Медиите под контрол“. В нея Чомски разказва за манипулативните техники, които използват управляващите елити, за да държат в..

публикувано на 14.01.23 в 12:34

Какво ни очаква през 2023?

Годината започна традиционно с пожелания за здраве, но най-вече мир и въпросът, който измъчва всички е ще свърши ли войната в Украйна през 2023? Експертите се обединяват в прогнозите си около два основни сценария – война до дупка или поне..

публикувано на 08.01.23 в 14:05

Асен Василев: Кабинет "орел, рак и щука" с третия мандат не би бил добър за България

"Да се сформира кабинет "орел, рак и щука" с третия мандат не би било добре за България ". Това заяви в предаването "Политически НЕкоректно" съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, бивш вицепремиер и министър на финансите. По думите..

публикувано на 08.01.23 в 13:44

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Размениха ли Максим и Слави като бебета?

Държавата отново се тресе, скъпи съучастници, все едно всички са ни разменили като бебета и никой не си е на мястото. Тук-таме само се мярка по някой индивид, когото не са го разменили. Знаете, че се случи такова нещо в нашата малка и..

публикувано на 08.01.23 в 12:34
Владислав Апостолов

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Новата година в мечтите на либерала

Прогресивният човек не е обикновен човек. Не смейте дори да си помисляте, че той е от простолюдието - представете си го в сложнолюдието. В авангарда на елита, на първа линия на протеста на гражданското общество, на най-предния ред в екипа на..

публикувано на 07.01.23 в 13:56
Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: ПП в схема за предпроектно източване

Докладът на временната комисия около меморандума с IP3 и Gemcorp беше изнесен и гласуван от парламента точно в седмицата, в която ПП се опитват да реализират подкрепа за втория мандат. Ударът на ГЕРБ беше целенасочен за шокиране на парламентарната..

публикувано на 07.01.23 в 13:47
полк. Николай Марков

Полк. Николай Марков: Редовно правителство може да вкара България в поредната национална катастрофа

"В религиозния християнски разказ е записано – сухата смоковница се отсича и се хвърля в огъня. Няма да измислим нещо по-голямо от това. Когато едно дърво не ражда плодове, дори в един селски двор, се отсича и се хвърля в огъня . Ако имаме..

публикувано на 07.01.23 в 13:22

Коментар на Петър Волгин: Българският либерален елит не харесва България

Когато се вгледате по-внимателно в действията на българския политически елит, особено в онази негова част, станала известна като "жълтопаветна", не може да не ви направи впечатление следното. Това са хора, които ни най-малко не се интересуват от..

публикувано на 07.01.23 в 12:42
Осман Октай

Осман Октай: Президентът може да продължи да управлява със служебни правителства до местните избори

През последните 30 години ни владее задкулисието, заяви пред БНР Осман Октай, който е сред основателите на ДПС. „Ние сме една превзета държава, още от 90-те години, с един контролиран преход, който организира този политико-олигархичен модел..

публикувано на 18.12.22 в 15:17
Фотоколаж: Силвия Петрова

Емоционалната 2022 г. в цитати

2022 г. звучи като година от далечното бъдеще в научнофантастичен роман, в която главният герой попада по погрешка. В политически план още самото й начало беше белязано от негативни чувства като недоверие, омраза, нападение, заплахи:..

публикувано на 18.12.22 в 14:00