Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:20 часа.

Публикации

"След края на историята" с Александър Сивилов: Възможно ли е Китай и САЩ отново да станат партньори?

На 17 февруари 1972 г. , американският президент Ричард Никсън заминава от Вашингтон, за да пристигне четири дена по-късно в столицата на Китайската народна република – Пекин. Днес това събитие може да изглежда почти незначително – едно..

публикувано на 17.02.24 в 13:50

"По ръба" с Калина Андролова: Германия се готви за война

Британският „Файненшъл Таймс“ публикува дълга статия, озаглавена „Ще изпълни ли Германия големите си военни амбиции?“. Материалът по същество представлява едно напрегнато питане дали Германия ще може да отделя по 30 млрд. евро от годишния си..

публикувано на 17.02.24 в 13:40
проф. Даниел Вълчев

Проф. Даниел Вълчев: Представяте ли си г-жа Габриел да отиде в ЕС и да каже: "България не е съгласна"?

" Около тази ротация се създава някаква магична обстановка . Говорене, което нагнетява очаквания, че нещо бог знае какво ще се случи. Ако тя се състои, нищо няма да се случи. Не мисля, че е важно дали г-н Николай Денков или г-жа Мария Габриел ще бъде..

публикувано на 17.02.24 в 13:15

Коментар на Петър Волгин: Евроатлантическа цензура

Управляващите партии ПП и ДБ разпространиха тези дни свой проектозакон, озаглавен Закон за изменение и допълнение към Закона за електронните съобщения. Напълно невинно заглавие, нали? Само че зад това уж безобидно заглавие се крие неистовото..

публикувано на 17.02.24 в 12:39
Адвокат Михаил Екимджиев

Адв. Екимджиев: Комисия в НС да извърши истинско разследване на делата, в които са замесени Нотариуса и Пепи Еврото

"В България има значително повече мислещи, излизащи с лицата и имената си магистрати, които се противопоставят на тази прогнила корумпирана система ". Това каза пред БНР адвокат Михаил Екимджиев, един от основателите на Асоциацията за..

публикувано на 11.02.24 в 14:28

Женска доминация на 66-ите награди "Грами"

Експлозия на женска енергия и много момичешка сила на 66-ата церемония за наградите "Грами" след като дами спечелиха т.нар. "голяма четворка" - отличията за албум на годината, запис на годината, песен на годината и най-добър нов изпълнител. Голямата..

публикувано на 11.02.24 в 14:00

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: …А него го хвана настинка на моето погребение

Манекенките, скъпи съучастници, най-много обичат лоши момчета с чувство за хумор. Такъв съм аз например - интелектуален бандит с небрежно-елегантна мисъл, тяло на Аполон и други качества, за които не е удобно да говоря. Такъв чаровен..

публикувано на 11.02.24 в 13:52

"Възрастен човек с лоша памет" - катастрофалната седмица на Джо Байдън

„Възрастен човек с лоша памет, който не успя да си спомни кога е бил вицепрезидент“. Това буквално е част от официалната мотивация на специалния прокурор Робърт Хър за решението му да не повдигне наказателни обвинения срещу действащия американски..

публикувано на 10.02.24 в 13:50

"По ръба" с Калина Андролова: Протестите на фермерите – начало на промяната в Европа

През XX век разположението на силите и партийните полюси бяха следните: левите партии се бореха за по-добра социална защита в обществото, а десните партии се стремяха към намаляване на ролята на държавата и насърчаване на частния сектор. В..

публикувано на 10.02.24 в 13:45
проф. Пламен Киров

Проф. Пламен Киров: В решението на КС прозира нещо опасно - никога да не проведем национален референдум

Между редовете в решението на КС прозира нещо доста опасно  – разбирането в мнозинството от конституционните съдии,  че парламентът не е длъжен да вземе решение за провеждането на какъвто и да е референдум, независимо колко подписа са събрани . Може..

публикувано на 10.02.24 в 13:25