Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:15 часа.

Публикации

Владислав Апостолов

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Дизайнерите на дезинформацията

Свободното изразяване продължава да поразява потребителите на „прогрес“, да им бърка дълбоко в „експертизата“ и да провокира поредици от кръгли маси за правоъгълни говорещи глави. И други анатомични части. За тези добре дипломирани, но твърде..

публикувано на 21.01.23 в 13:46
Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: Държавата не е пиарско занимание

Водачите на ПП, момчетата от Харвард, са хора, които се движат успешно в живота благодарение на законите на маркетинга. Един от фундаменталните закони на маркетинга е, че не става дума за конкуренция между продуктите на пазара. А става дума за..

публикувано на 21.01.23 в 13:40
Явор Дачков

Явор Дачков: Играта на Борисов е да отлепи ДБ от ПП и да ги привлече, за да ги претопи

На когото и да беше дал президентът мандата, резултатът щеше да бъде същият. Това мнение изрази пред БНР журналистът Явор Дачков. "Техните избиратели са си твърди техни поддръжници. По-смешното в тази история, то е като с оръжията -  всички..

публикувано на 21.01.23 в 13:23

Коментар на Петър Волгин: Криптополитика или обикновена шарлатания

Старогръцкият глагол κρύπτω означава крия, покривам. От старогръцки думата е преминала в латински, където прилагателното crypticus означава скрит, покрит. През последните дни това стана една от най-споменаваните думи у нас, поради финансови,..

публикувано на 21.01.23 в 12:31

Изповедта на Хари и други европейски кралски семейни вражди

Скръб, война, наркотици, разрив в семейните отношения – това са основните епизоди в публикуваният тази седмица мемоар на принц Хари. В него той разкрива различните си страни – от опечалено момче и проблемен подрастващ до войник и разочарована..

публикувано на 15.01.23 в 14:00

Александър Симов: Изборът на БСП е очакван, изпълнява задачи на президента

" Президентът беше оставен с неособено голям избор на кого да даде третия мандат . Мандат на "Демократична България" щеше да донесе огромни репутационни щети на Румен Радев, тъй като това би бил мандат за съставяне на евро-атлантическа коалиция, а в..

публикувано на 15.01.23 в 13:46

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Горе на баира става панаира - когато Хари среща Гергов

Здравейте, скъпи съучастници и приятели на “Новини с добавена стойност” - един бюлетин в стил аристократичен етно пънк-рок. И мен като българския народ взе да ме хваща скомина от българската политика, затова обърнах поглед към новините..

публикувано на 15.01.23 в 13:10
доц. Александър Сивилов

"След края на историята" с Александър Сивилов: Непознатият СССР

На 30 декември 1922 г., в Москва е подписан договорът за създаването на Съюза на съветските социалистически републики. Така, преди сто години, на картата на света се появява една нова държава, която променя напълно правилата на геополитическата..

публикувано на 14.01.23 в 13:50
Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: Да бъдат свалени от доверие

Целият XX век в Америка и Европа минава под камшика на това да се превъзпита лявото, което от радикално и конфликтно да се превърне в удобно, антикомунистическо, миролюбиво с олигархията ляво, опитомено от финансовите предимства на глобализма и..

публикувано на 14.01.23 в 13:45
Мартин Карбовски

Мартин Карбовски: Като овце си блеем един на друг, а върху нас се стоварва сопата на презокеанския овчар

Не сме мръднали един милиметър в това, което би трябвало да се нарича демокрация . Най-накрая някой трябва да сложи българските интереси на масата. Това мнение изрази пред БНР журналистът Мартин Карбовски. Според него ние сме " кошмарно..

публикувано на 14.01.23 в 13:30